VPS pelillisesti suvereeni Vantaalla – ”Aika odotetunlainen peli”

VPS pelillisesti suvereeni Vantaalla – ”Aika odotetunlainen peli”

Vaasan Palloseura voitti tänään PK-35 Vantaan Myyrmäen stadionilla lukemin 2-1.

PK-35 Vantaa-VPS 1-2 (0-0)
72’ Soiri 0-1
77’ Lähde 0-2
82’ Ömer 1-2

Ottelun avausjaksolla VPS piti palloa mielin määrin ja rakenteli pitkillä hyökkäyksillään useita hyviä aihioita vantaalaisten boksin äärelle, mutta siinä hieman aseet loppuivat PK:n tiiviin puolustusrivistön edessä. Murtautumista haettiin välillä pidemmilläkin nostoilla, mutta viimeisellä kolmanneksella syötöt olivat hieman heikkoja ja siten parhaat paikat saaneen Joonas Vahteran laukauksetkin lähtivät kauempaa, boksin ulkopuolelta.

Tasapainossa oli myös hieman toivomisen varaa, sillä PK sai muutaman vähän halvalta maistuneen vastahyökkäyksen, joista se ei kuitenkaan onnistunut mitään kovinkaan vaarallista aikaiseksi.

– Aika odotetunlainen peli. Ei löydetty ekalla jaksolla oikein murtautumispaikkoja, mutta tokalla puoliajalla meillä oli parempi tasapaino ja saatiin riistot ylempänä, analysoi Juho Lähde pelin jälkeen.

Niin, toisella jaksolla VPS oli selkeästi pirteämpi, vaikka se oli jo ensimmäiselläkin hallitseva osapuoli ja maali roikkui jossain määrin jo ensimmäisen 45-minuuttisen aikana ilmassa.

VPS rakenteli toinen toistaan vaarallisempia yrityksiä ja hyökkäykset päätyivät koko ajan syvemmälle PK:n kenttäpuoliskolle.

Reippaan 70 minuutin pelin jälkeen näytti jo, että Steven Morrissey hätäilee nopean vapaapotkun kanssa, mutta pallo napsahti sopivasti Pyry Soirin jalkaan, joka ampui pallon vantaalaisten maalin oikeaan alakulmaan.

Jo 77. peliminuutilla Loorents Hertsi pelasi mainiolla syötöllä Juho Lähteen nokikkain Daniel Kollarin kanssa. Tästä ei VPS-keskikenttämies erehtynyt vaan siirsi Vepsun 2-0 -johtoon.

– Sain kahden pakin välistä loistavan syötön Loorents Hertsiltä ja pääsin yksin veskarin kanssa ja latasin pallon takakulmaan, Lähde kuvaili maalia.

PK-35 Vantaa ei kuitenkaan luovuttanut. 82. minuutin kohdalla VPS-puolustus sössi pahemman kerran ja Ömer Masar pääsi läpiajoon tuikaten isäntien 2-1 -kavennuksen. Kotijoukkue sai maalista hurjasti virtaa ja painostikin ottelun lopun, kuitenkaan maalinteossa onnistumatta.

– Tuossa vaiheessa, kun saa kavennuksen, niin usein loppuun tulee vielä muutama hässäkkä. Se hoidettiin kuitenkin tarpeeksi hyvin, Lähde jutteli.

– Lopussa teimme pelaamisen itsellemme vaikeaksi. Puolustuspelaaminen ja tasapaino eivät olleet meillä hyvällä tasolla siinä. Saimme tästä hyvää oppia kahta viimeistä peliä ajatellen, että noin ei voi toimia otteluiden lopussa, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ottelun jälkeen.

Taistelu mitaleista Vepsun osalta jatkuu edelleen. Vuorisen mukaan joukkue ei miettinyt sitä kuitenkaan ennen kamppailua.

– Peli kerrallaan mennään, eihän tässä muuta mahdollisuutta ole. Keskityimme vaan tähän peliin, eikä mihinkään muuhun. Olemme sopineet, että laitamme joka kerta kaiken likoon aina seuraavaan peliin. Kauden jälkeen voi sitten katsoa miten on mennyt. Tavoitteet ovat joukkueella korkealla, joten meidän pitääkin pystyä voittamaan näitä pelejä, Vuorinen paalutti.

VPS tänään:
Kobozev – Lampi, Koskimaa, Boxall, Engström – Laatikainen (78’ Peth), Lähde, Strandvall – Soiri (83’ Clennon), Vahtera (70’ Hertsi) – Morrissey.

Penkillä: Kevari, Viitikko, Levänen, Gatambyie.

Arkistokuva: Harri Bragge / HB-Photography.