VPS painosti, mutta jäi maalittomaan tasapeliin hallitsevan Suomen mestarin kanssa

VPS painosti, mutta jäi maalittomaan tasapeliin hallitsevan Suomen mestarin kanssa

Vaasan Palloseura ja IFK Mariehamn tasasivat tänään pisteet lukemin 0-0 Elisa Stadionilla.

VPS-IFK Mariehamn 0-0 (0-0)

Ottelun avauspuoliaika oli tasainen. Kummaltakin nähtiin tarkkaa peliä, eikä maalipaikoilla juhlittu. Ottelun 14. peliminuutilla nähtiin kenties IFK Mariehamnin vaarallisin tekopaikka, kun Brian Span pääsi ampumaan boksin sisällä. Pallo muutti suuntaa Mikko Viitikon jalasta ja Marko Meerits joutui venymään pallon kulmaksi. Tätä seurasi kaksi kulmapotkua, joista IFK sai pientä hämminkiä VPS-maalille, mutta Raidan puolustus selvitti tilanteet.

Seuraavaksi oli VPS:n vuoro hätyytellä maalia. Kim Böling antoi mainion sivuvaparin, jonka Ville Koskimaa nikkasi takatolpalta pilkkun kohdille suoraan Andre Clennonin päähän. Jamaikalaishyökkääjän pusku suuntautui kuitenkin hieman liian ylös ja pallo pomppi ylärimasta ulos. Avausjaksolla ei nähty enää juurikaan tontteja, muutamaa suhteellisen hyvää, lähinnä erikoistilanteista syntynyttä, aihiota.

Toinen jakso olikin sitten huomattavasti viihdyttävämpää siinä mielessä, että tiloja alkoi syntyä etenkin IFK Mariehamnin päädyssä ja VPS pääsi mylläämään koko ajan vahvemmin IFK:n keskikentän ja puolustuksen välissä. Noin tunnin kohdalle saakka IFK-puolustus kuitenkin torppasi jokaisen hyvänkin hyökkäysaihion VPS:lta.

Juha Hakolan ja Joonas Vahteran vaihdot toivat mustavalkoisten peliin kuitenkin pirteyttä ja pikkuhiljaa vastustaja alkoi selvästi väsyä. Kun peliä oli jäljellä vajaa vartti, siunaantui Clennonille ottelun paras paikka Vahteran mainiosta syötöstä. Läpi päässyt Clennon ampui kuitenkin tolppaan. Pallo kimposi Markus Jürgensonille, jonka laukaus jäi heppoiseksi, Clennon pääsi tuuppaamaan vielä uudestaan irtopallosta, mutta IFK-vahti Andreas Vaikla ehti pallon tielle. Taustalta tuli vielä Jesper Engström, joka yritti maalin läheltä laukoa palloa sisään, mutta se suuntautui selkeästi yli maalin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Clennon tilalle tullut Steven Morrissey sai heti kentälle tultuaan laukauspaikan hyvältä sektorilta rangaistuspilkun tienoilta. Suoraan syötöstä lähtenyt jamaikalaisen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan Vaiklan syliin.

Lopussa VPS painosti hurjasti ja IFK näytti jopa rättiväsyneeltä. Maaliin saakka palloa ei kuitenkaan hyvistä yrityksistä huolimatta saatu ja näin pisteet jaettiin lukemin 0-0.

– Pelasimme torstaina hyvän pelin ja teimme kuusi vaihdosta tälle päivälle avauskokoonpanoon, eikä se näkynyt paljoakaa ottelun aikana. Toinen puoliaika oli meiltä vahva. Liikutimme Mariehamnia ja tiloja syntyi. Olemme kärsivällisempiä kuin osa muista Veikkausliiga-joukkueista ja pyrimme siihen, että IFK ei saa palloa niin helpolla. Se oli iso tekijä tänään, että pystyimme pitämään palloa ja jatkamaan peliämme maltilla. Meillä oli tarpeeksi paikkoja voittaa tämä ottelu, kun taas vastustajalla ei hirveästi niitä ollut. Tulokseen olen pettynyt, mutta joukkueesta ja siitä miten pelaamme ja asioita teemme, olen ylpeä. Tämän päivän esitys kaikkine kokoonpanomuutoksineen kertoo hyvästä joukkueesta, analysoi VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen ottelua.

– Olemme tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla yksi tosi hyvä paikka kulman jälkeen, sen jälkeen Vepsulla oli hyvä tontti, kun Clennon puski rimaan. Puolustimme kuitenkin avausjakson hyvin, eikä VPS päässyt juuri paikoille. Toisella jouduimme juoksemaan paljon sivuttain ja välit kasvoivat ja sitä kautta VPS sai maalipaikkansa. Yksi piste vieraista hyvää joukkuetta vastaan on hyvä suoritus, totesi puolestaan IFK-luotsi Peter Lundberg.

VPS-käskijä Vuorinen oli tyytyväinen myös toisen puoliajan vaihtojen onnistumiseen. Hakola, Vahtera ja Morrissey toivat pirteyttä kentälle.

– Teimme hyökkääviä vaihtoja, koska meillä oli pallonhallinta ja painoimme IFK:n syvälle puolustamaan. Toimme sisään sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pienissä tiloissa toimimaan, viimeistelemään ja antamaan murtavia syöttöjä. Kaikki vaihdot toivat tänään lisää pelaamiseemme.

Päävalmentajalla riittää pähkäiltävää torstaina häämöttävän Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisen osaottelun avauskokoonpanon suhteen.

– Keskiviikkona teemme lopulliset päätökset. Pitää katsoa kuinka kukin palautuu ja miten ja millä pelijärjestelmällä lähdemme pelaamaan tulevaa vieraspeliä, Vuorinen kommentoi.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Lampi, Koskimaa, Viitikko, Engström – Lähde (56′ Hakola), Sohna (68′ Vahtera), Laatikainen, Böling – Clennon (79′ Morrissey)

Penkillä: Volotinen (mv), Levänen, Lahti, Voutilainen.

OSTA LIPUT SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.