VPS nousi upeasti voittoon Rovaniemellä – ”Oli henkisesti kova paikka joutua taas tappiolle”

VPS nousi upeasti voittoon Rovaniemellä – ”Oli henkisesti kova paikka joutua taas tappiolle”

Vaasan Palloseura kohtasi tänään Rovaniemen Palloseuran vieraissa Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu päättyi VPS:n 4-2 -voittoon huiman toisen puoliajan ansiosta.

RoPS-VPS 2-4 (2-1)
21′ Engström 0-1
26′ Ylätupa 1-1
32′ Ylätupa 2-1
53′ Vahtera 2-2 rp.
69′ Morrissey 2-3
88′ Hakola 2-4

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisen 20 minuutin aikana oikeastaan nähty varsinaisia vaarallisia maalipaikkoja. VPS:n aihiot niille pääsemiseksi olivat ehkä aavistuksen etevämpiä ja lopulta 21. peliminuutilla Steven Morrisseyn upea läpisyöttö vapautti Jesper Engströmin läpiajoon. ”Jeppe” sijoitti pallon vuorenvarmasti etualakulmaan ja Vepsun johto oli tosiasia.

Maalin jälkeen ote alkoi siirtyä RoPSille ja jo viisi minuuttia Vepsun maalista Robert Taylorin mainio läpisyöttö tavoitti Saku Ylätuvan, jonka tyylikäs viimeistely takasi tasoituksen. Ylätupa onnistui puoliajan aikana vielä toistamiseen, kun pallo pomppi VPS-puolustaja Veli Lammen jalasta nuorelle hyökkääjälle. Ylätupa hassutti Ville Koskimaan ja latasi pallon etukulmasta ohi hölmistyneen VPS-torjuja Marko Meeritsin.

Maalien jälkeen RoPS oli enemmän kuin lähellä siirtyä 3-1 -johtoon, kun isäntien avausmaalin syöttänyt Taylor yritti yllättää pitkällä ulkona maalistaan olleen Meeritsin puolesta kentästä. Hyvästä potkustaan tunnettu Taylor roikutti pallon kuitenkin Raidan onneksi ylähirteen. Tämän jälkeen VPS petrasi puoliajan lopussa, mutta lisämaaleja avausjaksolla ei nähty.

Toisella puoliajalla VPS olikin sitten selvästi hallitseva osapuoli. RoPSin oli vaikea saada aikaan juuri minkäänlaista pallonhallintaa ja sitä myötä hyökkäykset jäivät hieman piippuun tai ne läpivietiin hätäisesti. VPS puolestaan rakenteli jatkuvasti toinen toistaan parempia hyökkäyksiä ja pääsi lopulta murtautumaan mukavasti maalipaikoille.

Avausosuman iskenyttä Engströmiä rikottiin rankkarialueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle, kun peliä oli pelattu 52 minuuttia. Joonas Vahtera latasi pallon vuorenvarmasti sisään ohi Antonio Regueron tasoittaen pelin lukemiin 2-2.

VPS:n kolmas osuma näki päivänvalon, kun Juha Hakolan antaman kulman jälkitilanteesta pallo pomppasi Morrisseylle, joka latasi pelivälineen verkon perukoille vajaan 70 minuutin kohdalla.

RoPSin kiri tuntui jäävän vähän piippuun ja lopulta Morrissey vapautti muutama minuutti ennen täyttä aikaa Hakolan maalintekoon nopean ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Näin pisteet matkasivat Vaasaan lukemin 4-2.

– Hienosti nousimme 1-0 -tappiolta 2-1 -johtoon, mutta toisella puoliajalla pelimme jotenkin hyytyi. Emme saaneet tarpeeksi tiiviiksi keskikenttäämme ja puolustustamme ja Vepsu pääsi murtautumaan selustaamme, kommentoi RoPSin Eetu Muinonen pelin jälkeen ISTV:lle jatkaen:

– Emme saaneet pallonhallintaa toisella jaksolla oikeastaan itsellemme ollenkaan ja hyökkäyspelaaminen oli roiskimista. Emme pystyneet pitämään palloa hyökkäysalueella yhtään, emmekä päässeet murtautumistilanteisiin juuri lainkaan. Ei tässä auta kuin nostaa pää pystyyn ja treenikentän kautta lähteä uutta kohti vaan.

VPS:n 2-2 -tasoitukseen johtanut rankkari harmitti Muinosta.

– Se oli kyseenalainen pilkku. Pitää katsoa pelin jälkeen videolta miten se tuli, Muinonen sanoi päätään pyöritellen ISTV:n haastattelussa.

VPS:n kapteeni Veli Lampi oli yhtä hymyä pelin jälkeen.

– Fiilikset eivät juuri paremmat voisi nyt olla. Vielä kun miettii millä tavalla voitto tuli. Puoliajalla olimme 2-1 -tappiolla, vaikka eka jakso oli meiltä ihan OK. Se oli henkisesti kova paikka joukkueelle joutua taas tappiolle, mutta hienosti nousimme toisella jaksolla, eikä RoPSilla ollut toisen 45-minuuttisen aikana oikein mitään jakoa. Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Fiilis on hyvä, kun on nollakerho jätetty taakse, Lampi kommentoi.

Lammen mukaan kilometrit kotiin lyhenivät huomattavasti. Huomenna treeneissä palautellaan ja aletaan suuntaamaan katseita kohti lauantain kotiottelua KuPSia vastaan.

– Tänään onnistuimme erittäin hyvin. Viime vuonna RoPS juoksi meidän ylitsemme täällä 2-0, mutta tällä kertaa meille sattui vain yksi heikko jakso 1-0 -johtomaalimme jälkeen. Menetimme vähän malttiamme ja RoPS sai siinä hallinnan käyttäen paikkansa tehokkaasti. Sen jälkeen pystyimme kuitenkin jatkamaan omaa tekemistämme ja se jatkui myös toisella puoliajalla. Ansaittu voitto meille, Lampi totesi.

VPS tänään:
Meerits – Lampi, Lahti, Koskimaa, Engström – Laatikainen, Lähde, Hakola – Vahtera (90+3’ Levänen), Böling (78’ Strandvall) – Morrissey (89’ Clennon)

Penkillä:
Volotinen, Jürgenson.

Artikkelikuvat: Harri Bragge.