VPS nousi Inter-voitolla sarjakakkoseksi – ”Olen ylpeä, että pidimme nollan”

VPS nousi Inter-voitolla sarjakakkoseksi – ”Olen ylpeä, että pidimme nollan”

Vaasan Palloseura kaatoi tänään Interin lukemin 0-1 Veritas Stadionilla. Ottelun ainoa maali merkattiin Interin omaksi maaliksi.

FC Inter-VPS 0-1 (0-1)
44’ Oma maali 0-1

Ottelun avausjakso oli tasaista puurtamista. Kummallekaan maalivahdille ei juurikaan ollut torjuntatöitä, sillä molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja toisaalta ehkä vähän hätäilivät omilla hyökkäyskolmanneksillaan.

Jakson ainoa osuma syntyi vain reipas minuutti ennen puoliaikaa, kun Joonas Vahtera nappasi riiston laidalla, haastoi laitapakki Kosta Manevin menestyksekkäästi ja ajoi röyhkeästi kohti maalia. Inter puolustus ehti väliin aivan maalin edessä, mutta pallo pomppi turkulaisten toppari Alan Henriquen jaloista lopulta maaliin.

– Ekalla puoliajalla ei vissiin maalivahdeilla ollut torjuntoja. Peli oli tasaista. Meillä oli muutama vastaiskupaikka. Yhdestä sellaisesta rakensimme maalimme, kun Joonas Vahtera lähestulkoon kuljetti pallon viivan yli. Se merkittiin omaksi maaliksi sitten lopulta, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi avausjaksoa.

– Jotenkin tuntui, että avausjaksolla me teimme kaiken päinvastoin mitä olimme sopineet. Tarkoitus oli iskeä kiinni Vepsun boksin lähellä. Pitkäänhän se näytti, että mennään 0-0 -lukemissa puoliajalle. Meillä oli maalia ennen vastustajan kulmalipun kohdalla sivurajaheitto ja siitä sitten VPS sai vastahyökkäyksen, joka päättyi omaan maaliin. Jotenkin se kuvasi meidän peliä tänään. En missään nimessä voi olla tyytyväinen. Henkkaa (maalivahti Henrik Moisander) lukuunottamatta heikko suoritus, Inter-luotsi Shefki Kuqi harmitteli.

Toisella jaksolla pelissä oli enemmän sykettä. Jo avausminuuteilla Inter sai pari puolittaista maalipaikkaa ja heti perään Andre Clennon pääsi läpiajoon, kiersi maalivahdin, mutta nosti reippaasti yli tyhjän rysän.

Toisen puoliajan edetessä Inter painosti hienoisesti, mutta VPS puolusti hyvin. Ajoittain VPS puolusti mallikkaasti myös pallon kanssa pakottaen Interin juoksemaan vain perässä. Inter sai muutaman tekopaikan, jotka ensimmäisen nollapelinsä Veikkausliigassa pelannut Marko Meerits poimi kuitenkin vuorenvarmasti hyppysiinsä. Kertaalleen toki Timo Furuholm nousi väkevästi, mutta ampui pienestä kulmasta tolppaan.

Aivan toisen jakson lopussa Steven Morrisseyllä oli vielä todella hyvä paikka, mutta pallo karkasi läpiajossa ja Moisander ehti näppeineen väliin.

– Olikohan 47 minuuttia pelattu, kun Clennonilla oli läpiajo, josta olisimme voineet tehdä 2-0. Sitten peli aaltoili. Taistelimme omassa boksissa. Emme pystyneet laitoja ihan täysin puolustamaan ja keskityksiä pääsi tulemaan vähän turhan monta, mutta tällä hetkellä boksin sisällä puolustaminen kehittyy hyvään suuntaan koko ajan. Muutama läheltä piti tilanne oli vielä pelin lopussa. Interillä oli yksi hyvä pusku ja tolppalaukaus, meillä Stevenin läpiajo, Vuorinen kommentoi.

– Olen ylpeä että pidimme vihdoin kauden seitsemännessä ottelussa nollan ja että tämä oli viides peli putkeen ilman tappiota. Siinä mielessä voimme olla ihan tyytyväisiä sen alun jälkeen, mikä meillä tuloksellisesti oli. Tänäänkin meillä oli hyvä, kokenut joukkue vastassa, Vuorinen jatkoi.

– Toisaalta tässä on hyvä fiilis, kun pelin jälkeen vaikutti siltä, että vieraspukukoppi juhli niin kuin olisi voittanut mestaruuden. Ilmeisesti he pelkäävät minun ja meidän joukkuetta. Se on hyvä merkki, Inter-luotsi Kuqi puolestaan piikitteli.

VPS-käskijä Vuorinen muistutti kenelle tämä voitto oli omistettu.

– Jouko ”Takku” Jokiselle tämä oli 600. ottelu Vaasan Palloseurassa. Se pitää tuoda esille, kun seuroissa on näin sitoutuneita ihmisiä. Onnittelut ”Takulle” ja olen hyvilläni siitä, että tästä pelistä tuli voitto, Vuorinen muistutti.

VPS sai ottelun avausjaksolla jobin postia, kun Aatu Laatikainen loukkasi jalkaansa kovan tällin seurauksena. Laatikaisen tilanteesta ei VPS-tiedotuksella ole vielä tarkempaa tietoa.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Lampi, Lahti, Engström – Laatikainen (26′ Clennon), Lähde, Voutilainen – Hakola (70′ Levänen), Vahtera (80′ Böling) – Morrissey.

Penkillä: Volotinen (MV), Strandvall.

Kuva: Harri Bragge.