VPS koki kovia Ruotsissa – ”Saimme oppitunnin”

VPS koki kovia Ruotsissa – ”Saimme oppitunnin”

Vaasan Palloseura koki kovia Ruotsin cupin finaaliin jo tällä sesongilla edennyttä Östersundia vastaan. Tappiolukemat Ruotsissa merkattiin malliin 5-1.

Östersund FK – VPS 5-1 (1-1)

Ottelun avausjaksolla Östersund prässäsi korkealta, mutta Vepsun pelin avaaminen toimi ja prässi saatiin purettua. Hyökkäyspäässä vaarallisuus jäi kuitenkin uupumaan yhtä erikoistilannetta lukuunottamatta. 26. minuutilla Aatu Laatikainen ampui kulman jälkitilanteesta Andre Clennonin tiputuksesta Vepsun 1-0 -johtoon. Maalin jälkeen ÖFK alkoi ottaa hiljalleen enemmän kuskin paikkaa ja se tasoittikin paineistusjaksonsa päätteeksi ennen puoliaikaa 41. peliminuutilla.

Ottelun loppuminuutteilla ÖFK:lla oli vielä yksi paikka siirtyä johtoon, mutta Samu Volotisen mainio vastaantulo pelasti Vepsun takaiskulta.

– Hyökkäyssuuntaan pelin avaaminen toimi ensimmäisellä puoliajalla ihan OK ja onnistuimme siinä, mitä olemme harjoitelleet ja käyneet läpi. Pystyimme myös reagoimaan omaan pelaamiseen. Hyökkäyspäässä emme olleet vaarallisia ja siinä meillä riittää tekemistä tekemistä samalla tavalla kuin viime vuonna. Hyvä asia oli myös hieno erikoistilannemaali kulmasta, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Toisella jaksolla ÖFK otti ohjat heti alussa. Vain kolme minuuttia oli ehditty toista puoliaikaa pelata, kun kotijoukkue teki illan toisensa. Tunnin pelin kohdalla Östersund nosti nopean hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Kyseinen hyökkäys päättyi takatolpalla luuranneen hyökkääjän lapikkaasta VPS-maaliin. Isäntien neljäs osuma 74. peliminuutilla oli melkoinen flipperipallo. Loppulukemat 5-1 ÖFK sinetöi 86. peliminuutilla.

– Tappio harmittaa ja etenkin se, että se tuli noin suurin lukemin. Saimme oppitunnin itsellemme siitä, mitä jalkapallo voi länsinaapurissa parhaimmillaan olla. Saimme myös oppitunnin monella tavalla itsestämme, joten siinä mielessä matka oli hyvä, Vuorinen summasi.

– Vaikka päästimme paljon maaleja, niin opimme niistä myös aika paljon. Kuinka puolustamme ja etenkin kuinka puolustamme matalalta ja miten pelaamme yksi-vastaan-yksi tilanteet jatkossa noin hyviä pelaajia vastaan, pääluotsi jatkoi.

Kenraaliharjoitus Veikkausliigaa ajatellen ei siis ollut mitenkään ruusuinen. Monella tavalla reissu kokonaisuutena palveli kuitenkin valmistautumista.

– Meillä on hyvä henki joukkueessa ollut jo pitkään, eikä sen parantamiseen erillisiä reissuja tarvita, mutta kyllä nämä yöreissut tietyllä tavalla hitsaavat porukkaa yhteen, kun näkee kuinka kukin toimii. Saamme olla yhdessä ja me valmentajatkin ehdimme vähän enemmän keskustella pelaajien kanssa bussissa, kun saa kaiken yhteisajan käyttöön, Vuorinen kommentoi.

Artikkelikuva: Harri Bragge.