VPS koki karvaan tappion Seinäjoella – ”Tämä on kova pala”

VPS koki karvaan tappion Seinäjoella – ”Tämä on kova pala”

Vaasan Palloseura koki tänään karvaan 2-1 -tappion SJK:lle Seinäjoen OmaSP Stadionilla. VPS-maalin iski Ville Koskimaa.

SJK-VPS 2-1 (2-1)
15’ Koskimaa 0-1
21’ Ions 1-1
45’ Mboma 2-1

Ottelun avauspuolikas oli varsin viihdyttävää jalkapalloa. VPS hallitsi ensimmäistä 20 minuuttia ja rakenteli hyvin maalipaikkoja. Omat tonttinsa oli Steven Morrisseylla, Andre Clennonilla ja Jesper Engströmillä. Avausmaali syntyikin SJK-vahti Mihkel Aksalun torjuttua Engströmin laukauksen kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta VPS-kippari Ville Koskimaa ujutti pallon Aksalun haaroista sisään.

Ottelun 21. peliminuutilla Billy Ions täräyttikin sitten illan upeimman suorituksen. Kauden TOP 5 -maaleihin heittämällä pääsevä, kaukaa täräytetty volley-kenkäisy löytyi vuorenvarmasti VPS-maalin takanurkasta.

Maalin jälkeen ote alkoi hiljalleen kääntyä hienokseltaan SJK:lle, mutta Mehmet Hetemaj’n poistuttua kentältä vartti tasoituksen jälkeen, otti VPS hallinnan takaisin. Kylmää vettä vaasalaisten niskaan viskasi ripakopallisen Aristote Mboma, joka nikkasi Obed Malolon lähettämän pitkän pystypallon yli VPS-vahti Marko Meeritsin. Näin tauolle mentiin SJK:n 2-1 -johdossa.

Toisella jaksolla VPS oli isossa kuvassa niskan päällä. Molemmilla oli jakson edetessä maalipaikkoja, mutta lisäosumia ei nähty. SJK:n tontit syntyivät lähinnä vastaiskuista ja VPS:n pidempien pallorallien siivittämänä. Loppulukemat olivat tänään kuitenkin samat kuin taukolukemat ja tärkeät pisteet jäivät OmaSP Stadionille.

– Koko ottelua kun katsoo, niin tämä oli paras peli meiltä pitkään aikaan. Asenne oli loistava. Pääsimme syvälle ja maalintekoyrityksiä oli tarpeeksi tehdäksemme enemmänkin maaleja. Kiihkeä paikalliskamppailu, jonka valitettavasti hävisimme. Tämä on kova pala, VPS-luotsi Vuorinen myönsi.

– Tämän päivän osalta ei ole oikeutettua valittaa, kun joukkue esiintyi tuolla tavalla. Pirun hyvä peli. Emme vaan tehneet maaleja riittävästi. Pääsimme lähelle ja onnistuimme murtautumaan. Muutamasta kulmastakin olimme hyvin lähellä päästä iskemään maalin. Sen lähemmäs tänään ei kuitenkaan riittänyt, Vuorinen jatkoi.

Parannettavaa totta kai jäi pääkäskijänkin mielestä. Pitkällä aikajänteellä katsottuna tänäänkin 2-1 -maalissa nähtiin ongelmia, joita on nähty aiemmissakin peleissä tuloksellisesti heikon jakson aikana.

Puolustamisessa määrätyissä tilanteissa meillä on vaikeuksia. Vastustajan ensimmäisessä maalissa ei ollut sanan sijaa, mutta toinen oli huonosti puolustettu tilanne ja sellaisia meille on tullut aiemmissakin peleissä. Se on fakta. Meidän pitää pystyä puolustamaan paremmin maalipaikat, joita vastustaja saa. Tänäänkin meillä oli niissä suhteellisen hyvä kontrolli kuitenkin, Vuorinen analysoi.

Pelin jälkeisessä pressissä media esitti tiukkoja kysymyksiä. Vuoriselta kysyttiin muun muassa mitalikamppailu- ja europaikkamahdollisuuksista. Nyt on VPS-käskijän mukaan aika kääntää katseet ensisijaisesti kohti lauantain KuPS-kamppailua. Voiton metsästys jatkuu.

– Meidät on haudattu monesti aiemminkin. Nyt menemme kotiin ja katsotaan mitä voimme tehdä. Ainoa, mitä tässä kannattaa miettiä on se seuraava peli. Ei kannata pohtia liian pitkälle mihin tässä on mahdollisuuksia ja mihin ei. Me haluamme nyt ensisijaisesti kääntää voitoiksi nämä pelit. Siinä me emme ole onnistuneet pitkään aikaan.

Voitoton putki on Vepsulla jo yhdeksän peliä. Vastausta pyydettiin myös kysymykseen: Miten heinäkuun hohdokkaista hetkistä on tultu tähän?

– Jalkapallossa kaikki on mahdollista. Joskus hommat eivät mene putkeen ja silloin voin mennä kauankin ennen kuin kelkka kääntyy. Meillä on mennyt kauan nyt niin, ettemme ole saaneet tilannetta käännettyä. Olisi varmasti hienoa, kun asiaan olisi yksi syy, mutta niitä on varmasti paljon. On useita asioita, jotka kesällä ovat saattaneet vaikuttaa tällaiseen tilanteeseen ja ne kaikki yhdessä muodostavat vaikeudet. Meillä oli saman tapainen heikompi jakso elokuussa viime vuonna, mutta se ei ollut yhtä pitkä. Vuorinen pohti.

Pelejä on jäljellä vielä seitsemän. Yleisön tukea tarvitaan taas, kun voittoa haetaan lauantaina KuPSista. Tervetuloa kannustamaan Vepsu voittoon!

OSTA LIPUT VPS-KUPS -OTTELUUN TÄSTÄ.

VPS tänään: Meerits – Sohna, Koskimaa, Viitikko – Engström, Strandvall (46′ Hakola), Vahtera, Voutilainen, Levänen – Morrissey, Clennon (67′ Lähde)

Penkillä: Volotinen (mv), Böling, Laatikainen, Jürgenson.

Arkistokuva: Harri Bragge.