VPS kärsi yllätystappion MuSalle – ”Pohjanoteeraus”

VPS kärsi yllätystappion MuSalle – ”Pohjanoteeraus”

Vaasan Palloseura koki yllättävän tappion Musan Salamalle, kun porilaiset hakivat Suomen Cupin pisteet Fennia Arenalta lukemin 0-1.

VPS-MuSa 0-1 (0-0)
70’ Sami Rantala 0-1

VPS hallitsi näennäisesti avausjaksoa, mutta maalipaikkojen luominen oli hankalaa. Etenkin ratkaisevissa syötöissä hyökkäyskolmanneksella jäi parannettavaa. MuSan paikat tulivat satunnaisesti vastaiskuista. VPS piti palloa ja prässäsi siten, ettei vierasjoukkue helpolla päässyt pelaamaan pallon kanssa. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin pyöreistä 0-0 -lukemista.

Toisen jakson alussa näytti siltä, että VPS murjoo väkisin voiton tiiviisti puolustaneesta porilaisjoukkueesta. Alkoi löytyä tilaa enemmän MuSan puolustusmuodon sisältä ja hyökkäykset alkoivat olla koko ajan vaarallisempia.

MuSa-puolustus kuitenkin kesti ja seitsemänkymmenen minuutin kohdalla vieraat antoivat hyvän prässin Vepsun pelinavaamisvaiheessa. Pallo päätyi MuSa hyökkääjä Sami Rantalalle, joka ampui pelivälineen verkkoon.

Ottelun lopussa VPS ei enää saanut montaakaan laadukasta paikkaa, sillä puoliajan alussa väsyneeltä näyttänyt MuSa-ryhmä sai maalista hurjasti voimaa ja piti pintansa loppuun saakka vieden pisteet mennessään.

– Puolustuskannallehan me jouduimme. Vepsulla oli pitkiä pallonhallintajaksoja ja he prässäsivät hyvin, mikä söi meidän tehoja hyökkäyssuuntaan. Oli ajatus lähteä pallollisestikin vähän enemmän haastamaan, mutta se oli vaikeaa. Mieluummin sitä pitäisi vähän enemmän palloa ja pääsisi hyökkäämäänkin, mutta totta kai olemme todella tyytyväisiä tähän, MuSa-luotsi Matti Santahuhta jutteli pelin jälkeen.

– Muutaman kerran pääsimme itsekin prässäämään erittäin hyvin. Maaliin johtanut tilannekaan ei ollut sinänsä sattumaa, että sitä edelsi meidän kahden-kolmen pelaajan hyvä yhteistyö prässätessä, Santahuhta jatkoi.

VPS-leirissä tappio vastaanotettiin luonnollisesti raskaasti. Petri Vuorinen piti pitkän hiljaisuuden ennen kommentointiaan.

– Pohjanoteeraus. Moneltakin kantilta katsottuna. Olemme pettyneitä siihen, miltä peli näytti ja mihin suuntaan se meni. Meidän mielestämme oli paljolti itse aiheutettua, miksi peli oli tämän näköistä. MuSa puolusti tiiviinä ja heillä oli hyvät ylivoimat kentällä meitä vastaan useissa tilanteissa, Vuorinen sanoi.

– Heillä oli paljon miehiä pallon alla ja oikeissa paikoissa. Me hyökkäsimme monesti alivoimalla, emmekä rakentaneet tarpeeksi hyvin alueellisia ylivoimia, mikä meidän peliimme yleensä kuuluu, Vuorinen jatkoi.

VPS:lla on nyt muutaman päivän tauko peleistä ja treeneistä. Suomen Cupin osalta pelit jatkuvat Seinäjoella 1.3. SJK:ta vastaan. MuSa-tappio hankaloitti tilannetta siten, että käytännössä vain voitolla VPS on varmasti jatkossa Suomen Cupin osalta. Siihen toki vaikuttaa myös Jaro-pelin tulos ja muiden lohkojen, etenkin A-lohkon PS Kemin edesottamukset. Jatkoon kun menevät lohkojen kaksi parasta ja paras lohkokolmonen.

– Tässä on jokaisella peiliin katsomisen paikka tällaisen pelin jälkeen. Suomen Cupissa teimme asiat vaikeammaksi itsellemme, Vuorinen puuskahti.

Artikkelikuva: Harri Bragge / HB-Photography.