VPS ja Lahti maalittomaan tasapeliin – ”Vauhtia riitti, mutta ajatus puuttui”

VPS ja Lahti maalittomaan tasapeliin – ”Vauhtia riitti, mutta ajatus puuttui”

Vaasan Palloseura kohtasi tänään FC Lahden vieraskentällä Lahden stadionilla. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

FC Lahti-VPS 0-0 (0-0)

Ottelun avauspuoliajalla nähtiin todella tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Maalipaikoilla ei tosiaankaan mässäilty, vaan pallo pyöri pääsääntöisesti keskiympyrän tienoilla. Kumpikaan joukkue ei myöskään suoranaisesti kontrolloinut ottelua.

Jakson paras maalipaikka siunaantui Andre Clennonille Juho Lähteen keskityksestä. Clennonin pusku suuntautui kuitenkin hieman huonosta tasapainosta ohi maalin. Lahden paras tontti oli Mikko Kuninkaalla. Hänen vapaapotkunsa 20 metristä nousi kuitenkin metrin verran yli VPS-maalin.

Toisella nelivitosella meno ei suuremmin muuttunut ja kummankin ryhmän otteista näkyi otteluruuhkan tuoma väsymys. VPS:n Juha Hakolalta nähtiin laadukas laukaus, jonka FC Lahti-torjuja Aleksander Vasjutin kuitenkin hoiti väljemmille vesille. Santeri Hostikka oli kertaalleen puolittain läpi, muttei saanut maalia aikaiseksi. Muutaman kerran pallo pyöri molempien päätyjen boksin lähettyvillä, mutta mitään huippuvaarallisia tontteja ei nähty.

Toisen jakson värikkäin tapahtuma nähtiin 86. peliminuutilla, kun Ebrima Sohna nappasi kovalla taklauksella punaisen kortin. Suoran punaisen myötä gambialainen huilaa kaksi seuraavaa ottelua.

– Pelissä nähtiin muutama kova taklaus. Sohnan tilanne oli siihen kohtaan turha taklaus. Ei olisi tarvinnut siihen vaiheeseen peliä tarvinnut tehdä tuollaista taklausta, kun ei ollut syntymässä edes vaarallista tilannetta tai mitään. Jos tuomari antaa punaisen, niin tuomari antaa punaisen, siihen ei ole mitään kommentoitavaa, sanoi päävalmentaja Petri Vuorinen pelin jälkeen.

– Kaksijakoinen peli. Tämä oli meille neljäs nollapeli puolustussuuntaan. Hirveän hyviä paikkoja ei luotu ja tietty kylmäpäisyys ja viileys päättää tilanteita uupui. Eihän se tyydytä, kun ei saada maalia tehtyä. Puolustus kun on tuolla tasolla, niin meillä on mahdollisuus voittaa. Pitää parantaa omaa tekemistä hyökkäyskolmanneksella, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas jutteli pelin jälkeen.

Lahden alkukausi on Korkeakunnaksen mukaan ollut suhteellisen hyvä.

– Sanotaanko näin, että lähellä hyvää, mutta ei lähelläkään kiitettävää. Pelissä on paljon hyvää ja rakenteet kunnossa, pitää vain saada vielä piristystä viimeiselle kolmannekselle.

VPS-käskijä Vuorisen mukaan tänään nähtiin melkoinen taistelupeli.

– Vauhtia jollain tavalla riitti, mutta ajatus puuttui. Olemme tyytyväisiä nollapeliin, sillä niitä ei ole montaa kauden aikana meille tullut. Näissä peleissä pienet asiat ratkaisevat ja tänään ei kumpikaan pystynyt tekemään sitä ratkaisevaa osumaa, Vuorinen sanaili.

Otteluruuhka näkyi jollain lailla kummankin joukkueen vireystilassa ottelun lopussa.

– Kyllä pelien määrä varmasti näkyy kaikilla jonkun verran ja vaikuttaa yleiseen tekemiseen. Silti pitää pystyä suorittamaan hyvällä tasolla. Tänään emme saaneet kontrollia aikaan, riippui se sitten väsymyksestä tai ei. Sen takia emme rakentaneet pidempiä hyökkäyksiä. Kehitettävää riittää sen suhteen, sillä otteluruuhka odottaa maaottelutauon jälkeenkin, Vuorinen analysoi.

Joonas Vahtera ja Sebastian Strandvall olivat tänään sivussa kokoonpanosta.

– Vahtera sai iskun viime pelissä ja oli sen takia poissa. Ei olisi ollut pelaamisen mahdollisuutta. Seballa on edelleen sama vamma, eikä tiedä kuinka kauan menee ennen kuin se saadaan kunnolla kuntoon, Vuorinen kommentoi loukkaantumisia.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Lampi, Koskimaa, Viitikko, Levänen (68’ Engström) – Lähde, Sohna (86’ ulosajo), Voutilainen (55’ Laatikainen), Hakola – Clennon (76’ Morrissey)

Penkillä: Volotinen (MV), Böling, Lahti.

Arkistokuva: Harri Bragge.