VPS ja KuPS tasapeliin – ”Saimme vain pisteen ja siihen olemme pettyneitä”

VPS ja KuPS tasapeliin – ”Saimme vain pisteen ja siihen olemme pettyneitä”

Vaasan Palloseura ja Kuopion Palloseura päätyivät tänään pistejakoon lukemin 2-2 Savon Sanomat Areenalla.

KuPS-VPS 2-2 (1-1)
26′ Purje 1-0
35′ Lähde 1-1
67′ Vahtera 1-2
70′ Boxall 2-2

Ottelun avausjaksolla VPS oli hallitsevampi osapuoli ja rakensi maalipaikkoja, sekä muutamia mainioita aihioita hyviin hyökkäyksiin sen lisäksi. Laadukkaassa Veikkausliiga-kamppailussa nähtiin kuitenkin myös hyvää tekemistä kotijoukkueelta, joka pääsi jo avausjaksolla muutaman kerran erinomaisiin nopeisiin hyökkäyksiin. Maalilla Marko Meerits otti muutaman vaarallisen laukauksen kiinni avausjakson aikana hienosti.

Ensimmäisen maalin iskikin KuPS. Tilanteessa näytti siltä, että Ville Saxman olisi rikkonut Veli Lampea riistovaiheessa, mutta tällä kertaa tuomarin pilli ei soinut. Tämän johdosta syntyi kaksi vastaan yksi -hyökkäys, jonka päätti Ats Purje pommittamalla pallon vuorenvarmasti ohi Meeritsin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin VPS tasoitti. Kauniin hyökkäyksen päätti Juho Lähde, joka nikkasi pallon takakulmaan Jesper Engströmin keskityksestä. Engströmin pelasi näppärästi laidalle vapaaksi läpisyötön antanut Juha Hakola

– Ensimmäisellä puoliajalla peli oli hyvin meidän kontrollissamme ja pelasimme hyvin. Saimme muutaman paikankin niin, että olisimme voineet luoda tai tehdä enemmänkin maaleja. Teimme kuitenkin hienon osuman ja jatkoimme hyvää tekemistä, vaikka KuPS saikin tehtyä maalin, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla KuPS oli aavistuksen vahvempi. Se pääsi pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillaan hyökäten paljon suoria hyökkäyksiä. Lisäksi kuopiolaiset pääsivät useisiin erikoistilanteisiin pitkien rajaheittojen, kulmapotkujen ja vapareiden muodossa. VPS joutui pelaamaan useammin itselleen epätyypillisesti pidempää syöttöä, mikä tarkoitti sitä, että kontrolli pelistä hieman karkasi.

Toisen puoliajan ensimmäisen maalin iski kuitenkin VPS, kun jälleen kerran kauniin hyökkäyksen päätteeksi Juha Hakola antoi silmiä hivelevän läpisyötön Joonas Vahteralle, joka kiersi Otso Virtasen KuPS-maalilla ja puttasi pallon tyhjään rysään.

– Oli ihan kiva tehdä maali pitkästä aikaa. Ei ole hetkeen tullut. Nyt pitää vain jatkaa ja tehdä lisää, Vahtera totesi ISTV:lle heti ottelun jälkeen.

Iloa ei silti kauaa kestänyt, sillä KuPS tasoitti vain kolme minuuttia myöhemmin kulman jälkitilanteesta. Maalin iski Nikko Boxall, joka kunnioitti entistä seuraansa olemalla tuulettamatta lainkaan.

Boxall joutui kaksitoista minuuttia myöhemmin ulos ajetuksi toisen keltaisen korttinsa johdosta ja viimeiset kymmenisen minuuttia VPS pelasi miesylivoimalla. Vielä aivan lopussa Raita rakensikin maalipaikan, mutta Aatu Laatikaisen pusku suuntautui niukasti ohi maalin. Näin pisteet jaettiin lukemin 2-2.

– Toisella puoliajalla kontrolli katosi. KuPS onnistui heidän asioissaan paremmin kuin me meidän ja ottelun kuva muuttui. He saivat peliä enemmän sinne, minne halusivat. Erikoistilanteesta syntyi heidän maalinsakin. Teimme kuitenkin toisella jaksolla hienon maalin ja saimme muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta emme päässeet riittävän hyvin murtautumaan, Vuorinen sanaili.

Tasatulos kovavireisen KuPSin vieraana ei ole huono suoritus, mutta tunnelmat olivat kopissa pettyneet pelin jälkeen.

– Saimme vain yhden pisteen ja siihen olemme erittäin pettyneitä. Toinen puoli asiasta on kuitenkin se, että olen ylpeä joukkueesta siinä, miten asioita teemme ja pyrimme tekemään ja jengi on sitoutunut siihen hienosti.

– Pelillisesti esimerkiksi prässääminen oli tänään hyvää lähestulkoon läpi ottelun. Saimme riistoja keskialueella ja KuPS joutui laittamaan pitempää palloa. Pääsimme voittamaan pääpallot. Lisäksi hyökkäyspelin teemat liittyivät murtautumiseen ja niihin liittyivät muun muassa maaleja edeltäneet Hakolan syötöt, Vuorinen kiitteli joukkuettaan.

VPS tänään: Meerits – Engström, Lampi, Lahti (88′ Viitikko), Koskimaa, Levänen – Vahtera, Voutilainen (88′ Laatikainen), Lähde, Hakola – Morrissey.

Penkillä: Volotinen (mv), Böling, Clennon, Jürgenson.