VPS ja Ilves väänsivät maalittoman tasapelin – ”Emme onnistuneet murtautumisessa”

VPS ja Ilves väänsivät maalittoman tasapelin – ”Emme onnistuneet murtautumisessa”

Vaasan Palloseura pelasi tänään 0-0 -tasapelin Ilveksen kanssa Tampereella, Tammelan stadionilla.

Ilves-VPS 0-0

Ottelun alussa Ilves tuli otteluun vahvasti ja saikin jo neljän minuutin kohdalla kulman, josta Tuco pääsi puskemaan, mutta pallo suuntautui reippaasti Vepsun maalin ohi. Kaksi minuuttia myöhemmin huolimattomuusvirheen saattelemana Iiro Järvinen karkasi puolittain läpi ja pääsi ampumaan, mutta Marko Meerits venyi ottelun ainoaan torjuntaansa napaten huippupelastuksen alakulmasta.

Tämän jälkeen VPS alkoi ottaa peliä haltuun ja dominoi pallollista peliä lähes puoliajan loppuun saakka. Murtautuminen Ilveksen linjojen väleihin ja taakse oli kuitenkin hankalaa ja maalipaikat jäivät melko minimiin.

VPS koitti elävöittää peliä toisella jaksolla vaihdoilla ja se saikin hieman parempia hyökkäyksiä luotua kuin avausjakson aikana. Varsinaisille maalipaikoille ei kuitenkaan juurikaan päästy, ellei Andre Clennonin ja Juho Lähteen tilannetta reippaan tunnin kohdalla oteta lukuun.

Ilveksen ainoat pyristelyt olivat nopeissa vastaiskuissa, jotka olivat hyvin harvassa ja tuloksettomia. Näin ollen Tammelassa päädyttiin pistejakoon ympäripyöreissä 0-0 -lukemissä.

– Tämä oli yksi kauden tylsimmistä peleistä Tammelassa. Toinen osapuoli tuli pitämään palloa ja hieromaan sitä puolessa kentässä. En sekaannu meidän hyökkäyspelaamiseemme, mutta olisimme voineet aktiivisemmin hakea riistoja. Emme pystyneet iskemään VPS:n heikkouksiin, Ilves-vahti Mika Hilander kommentoi pelin jälkeen.

– Me pelasimme omaa peliämme, muttemme kyenneet tekemään maalia tänään, mikä oli meille pettymys. Itselleni tuli yksi tärkeä torjunta ottelun alussa, mutta siinäpä ne minun työni sitten olivatkin. Ilves puolusti kaikilla 11 pelaajalla alhaalta ja oli vaikea löytää tiloja heidän muotonsa sisältä, kommentoi puolestaan VPS-torjuja Marko Meerits ottelua.

VPS-käskijä Petri Vuorinen kommentoi ottelua seuraavasti:

– Peliin tarvitaan kaksi joukkuetta. Ilves tuli tähän peliin puolustamaan omaa maaliaan tiiviisti. He yrittivät välillä prässätä ylempää, mutta eivät onnistuneet siinä ja tiputtivat todella matalaan puolustukseen sen vuoksi lähes koko ottelun ajaksi. Meillä oli tänään pallonhallinta, mutta emme onnistuneet murtautumaan heidän linjansa taakse ottelun aikana. Siksi taululla olivat lukemat 0-0.

– Olemme tyytyväisiä meidän puolustamiseemme ottelun aikana etenkin menetysten jälkeen. Saimme monta nopeaa riistoa takaisin niissä tilanteissa, eikä Ilves edes päässyt oikeastaan hyökkäämään. Muutamia hyökkäyksiä he saivat, mutta ne olivat todella harvassa.

Maalipaikoille pääsy oli tänään kuitenkin kuin tervan juontia. Tiloja ei vain onnistuttu tämän päivän esityksellä Ilves-pakan keskeltä löytämään.

– Mielestäni se oli pitkälti Ilveksen hyvyyttä. Heidän pelisuunnitelmansa näytti olevan, etteivät he avaa pakkaa ollenkaan. He puolustivat hyvin. Pelaaminen oli tosi tarkkaa molempien osalta. Silloin, kun molemmat noudattavat omaa suunnitelmaansa noin tarkasti, niin se voi näyttää jonkun mielestä shakilta. Pelin kuva olisi varmasti muuttunut, jos jompi kumpi olisi onnistunut maalinteossa, mutta niin ei tänään tapahtunut ja peli oli läpi kamppailun hyvin samannäköistä.

Vieraspiste hyvävireiseltä Ilvekseltä ei ole hassumpi suoritus. Tammela ei ole helppo paikka pelata. Samalla tällä tuloksella Vepsun tappiottomien pelien putki piteni 10 ottelun mittaiseksi.

– Ei tämä ole helppo paikka, mutta oli silti yllättävää, että noin paljon pystyimme vieraissa hallitsemaan peliä. Tässä vaiheessa pitää myös sanoa, että meidän kotiotteluissamme on ollut loistava tuki kotiyleisöltä ja faniryhmältä. Tänäänkin vaasalaisia oli paljon katsomossa ja faniryhmällä oli hyvä meno päällä. Kiitos kaikille, että jaksoivat lähteä Tampereelle katsomaan peliä. Olemme koko joukkueen kanssa ilosia siitä. VPS tuntuu juuri nyt tosiaankin yhteiseltä asialta, Vuorinen kehaisi.

Vuorisen mukaan tappiottomien otteluiden sarja kertoo joukkueen tilasta.

– Meidät on vaikea voittaa tällä hetkellä. Se mikä meitä kiinnostaa, on totta kai vastaavasti voittaminen ja ne ovat iso asia meidän pelitavallamme. Voittoja ei nyt ole tullut niin paljon kuin olisi ehkä odottanutkin tällä pelillä. Sekin kertoo joukkueen tilasta, miten muut joukkueet lähtevät pelaamaan meitä vastaan, Vuorinen sanaili.

Viikon päästä on edessä sunnuntaina kotiottelu PS Kemiä vastaan. Kemi on hyvin erilainen vastustaja kuin Ilves.

– Pieni pelko peleissä on itselleni hyvä asia. Silloin teen töitä ja olen valmis moneen asiaan. Kemi on todellakin erilainen joukkue kuin Ilves. He ovat vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Heillä on fyysinen ja miehekäs ryhmä, jossa on laadukkaita pelaajia. Tulee olemaan meille erittäin kova haaste kotikentälläkin voittaa Kemi. En ihmettele yhtään, että he voittivat tänään Interin.

OSTA LIPUT VPS-PS KEMI OTTELUUN TAI LOPPUKAUDEN KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ.

VPS tänään: Meerits – Engström, Koskimaa (46′ Sohna), Lahti, Viitikko, Levänen – Lähde, Strandvall, Voutilainen – Vahtera (Hakola), Clennon (75′ Morrissey)

Penkillä: Volotinen (mv), Jürgenson, Böling.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.