Vepsulle kirvelevä tappio Ilvestä vastaan – ”Emme päässeet omalle tasollemme”

Vepsulle kirvelevä tappio Ilvestä vastaan – ”Emme päässeet omalle tasollemme”

Vaasan Palloseura koki tappion Tammelassa. Kotijoukkue Ilves oli parempi lukemin 1-0.

Ilves-VPS 1-0
30’ Tendeng

Ottelun vauhti ja intensiteetti ei noussut kovin korkeaksi, vaan kyseessä oli enemmänkin asemasota-tyyppinen tarkka puolustustaisto.

– Ottelun kulku meni, kuten ennakkoon osasi odottaa. Kumpikin joukkue oli pelannut kolme päivää sitten ja näin ollen puolusti tiiviisti. Juurikaan maalipaikkoja ei tänään nähty, totesi VPS-luotsi Petri Vuorinen.

VPS oli ehkä aavistuksen niskan päällä, muttei saanut aikaan oikeastaan mitään vaarallista. Eteneminen ja pelinrakentelu oli hankalaa. Päävalmentaja Vuorinen ilmaisikin tyytymättömyytensä selvästi.

– Oli vähän huono peli meiltä tänään. Emme päässeet omalle tasollemme. Hyökkäyspelaamisemme ei ollut hyvää, enkä näe, että olisimme varsinaisesti halliinneet, vaikka olimme enemmän pallossa, Vuorinen harmitteli.

Ottelun ainoa maali syntyi puolen tunnin kohdalla Ilveksen pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Itse hyökkäys oli hyvä, mutta se, miten pallo päätyi maalin tehneelle Emile Paul Tendengille, oli hieman onnekastakin. Laitapakki Felipe Aspegren nosti vasenta laitaa, tiputti Tuure Siiralle, jonka laukaus pomppi flipperin lailla pelaajista Tendengille, joka ampui sen maaliin 16. alueen sisältä.

– Meillä oli sauma päästä katkoon useammankin kerran ennen maalia, mutta emme onnistuneet, joten Ilves pääsi rakentamaan hyvän hyökkäyksen. Pallo ehkä jonkun mielestä pomppi onnekkaasti Tendengille, mutta kyllä hän oli joka tapauksessa liian vapaana. Meillä olisi pitänyt olla yksi mies hänessä kiinni.

Verkkainen ottelu sujui tasaiseen malliin aivan loppuun saakka.

– Lopussa saimme vähän painetta rakennettua, mutta ei siinäkään vaarallista. Pähkinän kuoressa en ole tyytyväinen siihen, miten yritimme edetä ja sitä kautta hyökkäyspeliimme. Mikään muukaan ei ollut parhaalla tasolla. En lähde selittelemään, tänään Ilves oli parempi ja meidän pitää taas löytää uudet lääkkeet tulevaan PK-peliin, Vuorinen totesi.

Niin, seuraavaksi Raita kohtaa sunnuntaina PK-35 Vantaan klo 18:30 Kaarlen kentällä.

VPS tänään:
Kobozev – Boxall, Lahti, Koskimaa, Levänen – Peth (74. Voutilainen), Lähde, Morrissey – Hertsi (45. Soiri), Tamminen (63. Vahtera) – Clennon

Penkillä: Kevari (MV), Laatikainen, Viitikko