Vepsu Veikkausliigan kolmanneksi – Vahteran ensimmäisellä liigamaalilla voitto HIFK:sta

Vepsu Veikkausliigan kolmanneksi – Vahteran ensimmäisellä liigamaalilla voitto HIFK:sta

Vaasan Palloseura voitti tänään Helsingin IFK:n lukemin 0-1. Ottelun ratkaisumaali syntyi 89. peliminuutilla Joonas Vahteran lapikkaasta.
HIFK-VPS 0-1 (0-0)
89′ Vahtera 0-1 (VPS)

Vepsu hallitsi avausjaksolla peliä melko selvästi. HIFK ei saanut yhtään varsinaista maalipaikkaa, joskaan ei niitä rakentanut Vepsukaan montaa. Paras tilanne oli Andre Clennonilla, joka ohitti jo kertaalleen IFK-vahti Carljohan Eriksoninkin, mutta puttasi tyhjistä ohi.

Pallonhallinta oli ensimmäisen 45-minuuttisen aikana suvereenisti raitapaidoilla, eivätkä punapaidat pystyneet yrityksistään huolimatta paineistamaan Vepsua tarpeeksi.

– Ensimmäinen puoliaika oli alun jälkeen sellainen, kuin sen oletettiinkin ehkä olevan. Maalipaikkoja ei oikeastaan ollut kuin yhden läpiajon ja muutaman murtautumisyrityksen verran meillä, mutta peli oli hyvin kontrollissamme, kommentoi myös päävalmentaja Petri Vuorinen.

Toisella jaksolla HIFK muutti pelin avaamistaan ja muotoaan nostamalla pelaajia enemmän ylös. Tämä toi Raidalle haasteita.

– He pääsivät painamaan meitä alaspäin ja kun heillä oli enemmän pelaajia ylhäällä, niin he saivat nopeasti prässättyä pallon meiltä pois ja sitä kautta meidän pelaamisemme vaikeutui. IFK oli hyvä toisella jaksolla, Vuorinen antoi tunnustusta isännille.

Ottelu ratkesi aivan lopussa, kun Loorents Hertsi pääsi ampumaan ja HIFK-vahti Erikson nappasi upean torjunnan. Toppari Pauli Kuusijärven purkupallo pomppasi kuitenkin pilkun kohdille Joonas Vahteralle, joka tinttasi pallon taka-alakulmaan vastustamattomasti. Maali oli ”Jontulle” liigauran ensimmäinen.

– Jonttu teki ekan maalin liigassa, mikä on hieno juttu, onnittelut hänelle siitä! Alkukaudesta hävisimme joitain näitä pelejä 1-0 aivan lopussa ja tällä hetkellä ne kääntyvät meille maalin voitoiksi, hyvä näin, Vuorinen totesi.

Vaikutti jopa hieman erikoiselta, että Vepsu vaihtoi 0-0 -tilanteessa sekä Andre Clennonin, että Steven Morrisseyn kentältä pois. Kyse ei ollut säästelystä, vaan taktisesta muutoksesta.

– Ei me säästellä ketään. Jos joku ei pelaa, niin se ei johdu säästösyistä, vaan siitä, että kilpailu on kovaa. Tällä tavalla meillä on tuoreita kavereita kehissä koko ajan. Eero (Tamminen) ja Jonttu tulivat hyvin peliin kahdeksi ylimmäksi pelaajaksi ja se tuo valmennukselle taas yhden mielenkiintoisen vaihtoehdon lisää. Se, että ilman Steveniä ja Andretakin onnistuimme kääntämään pelin voitoksi, kertoo paljon joukkueesta, Vuorinen paalutti.

Huomenna VPS pitää palauttavat harjoitukset, minkä jälkeen keskiviikkona lepäillään ja torstaista eteenpäin keskitytään KuPS-matsiin ensi maanantaina. Liput 25.7. kello 18:30 Elisa stadionilla pelattavaan otteluun saat totutusti osoitteesta www.seamchip.fi/vepsu/

VPS tänään:
Kobozev – Boxall, Lahti, Viitikko, Levänen – Lähde, Voutilainen (83. Tamminen), Morrissey (74. Vahtera) – Hertsi, Soiri – Clennon (62. Strandvall)

Penkillä: Kevari (MV), Lampi, Koskimaa, Peth.

Kuva: Juha Tamminen.