Vepsu sai revanssinsa – Clennon huimassa iskussa

Vepsu sai revanssinsa – Clennon huimassa iskussa

Vaasan Palloseura voitti tänään Tampereen Ilveksen Kaarlen kentällä lukemin 2-0. Ottelu oli viimeinen ennen Elisa stadionille siirtymistä ensi perjantaina.

VPS-Ilves 2-0 (2-0)
2′ Clennon (VPS)
42′ Soiri (VPS)

Vepsu sai otteluun salama-alun, kun jo toisella peliminuutilla Andre Clennon pääsi esittelemään vilkuttelutuuletustaan laittamalla pallon maaliin.

Sen jälkeen Ilves otti kuskin paikan ja vei peliä puolisen tuntia rakentaen myös maalipaikkoja. VPS-maalilla Evgeni Kobozev torjui kuin muuri.

Noin 35 minuutin kohdalla Vepsu alkoi päästä taas peliin hieman mukaan. 42. peliminuutilla vaasalaiset pelasivat kauniin hyökkäyksen, joka päättyi siihen, että päivän herra ja hidalgo, Andre Clennon, keskitti takatolpalle, josta Pyry Soiri nikkasi pallon tyhjään rysään.

– Pitkän tauon jälkeen mietitytti, miten peli lähtee käyntiin, mutta hyvinhän se lähti. Sen jälkeen Ilves otti homman haltuun ja me puolustimme enemmän. Saimme pidettyä johdon hienosti, VPS-luotsi Petri Vuorinen jutteli pelin jälkeen.

Toinen jakso oli tasaisempaa pallottelua, jossa Ilveksellä oli muutama hyvä paikka erikoistilanteista ja Vepsulla vastaavasti pari tonttia vastaiskuista. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja peli päättyi vaasalaisittain riemukkaisiin 2-0 -lukemiin.

– Toivottavasti oli viimeinen kerta Kaarlen kentällä. Edellinen oli vuonna 1992 pelaajana ykkösdivarissa. Tulosta en kyllä muista. Onnea Vaasalle, parempi jengi voitti. Me emme päässeet omalle tasollemme. Perussyötöt olivat heikkoja ja reagoinnissa olimme koko ajan jäljessä, harmitteli Ilves-päävalmentaja Jarkko Wiss.

– Toinen jakso oli rikkonaisempi ja meni enemmän taisteluksi. Osoitimme pystyvämme jälleen myös sellaiseen peliin, Vuorinen puolestaan analysoi.

Nuorisokaartille kiitosta

VPS peluutti tänään paljon nuoria pelaajia, sillä Mikko Viitikko pelasi hyvän 90-minuuttisen, samoin kuin Aatu Laatikainen. Jerry Voutilainen tuli kentälle ottelun loppupuolella ja Juho Lähde hoiti tonttinsa kapteenina loistavasti Ville Koskimaan aloitettua penkiltä. Koskimaa korvasi Timi Lahden toisen jakson loppupuolella. Koskimaan penkiltä aloittamisessa ei ollut kyse loukkaantumisesta.

– Meillä on 18 pelaajaa käytettävissä ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Pelejä tulee paljon ja on tärkeää, että käytämme heitä leveästi, jotta kaikilla säilyy pelituntuma. Tämä päivä osoitti, että pelaajat ovat luottamuksen arvoisia. Kun saamme vielä Veli Lammen ja Sebastian Strandvallin tuohon lisää, on entistä parempi tilanne, Vuorinen kommentoi.

– Olen ylpeä, miten nuoret pelaajamme pelasivat tänään Ilveksen kokenutta ryhmää vastaan. Se antaa uskoa omaan tekemiseen ja tärkeää oli myös se, että vaikka kapteeni aloitti penkillä, niin joukkue hoiti hienosti. Saamme tästä jatkoa ajatellen lisää energiaa, Vuorinen jatkoi suitsuttaen.

Kentän kuntoa ei tarvitse enää Elisa stadionilla pahoitella, mutta Ilves-käskijä Wiss vastasi kentän vaikutuksesta kysyttäessä varsin painokkaasti.

– Eihän se pelin taso nouse korkeaksi jos maalivahtikin saa hyvä ettei aivotärähdyksen alkulämmöissä, kun pallot pomppivat miten sattuu. Pelin tasoa täytyy yleisöä ajatellen hieman pahoitella, Wiss manasi.

VPS tänään: Kobozev (MV) – Boxall, Lahti (75. Koskimaa), Viitikko, Levänen – Laatikainen, Lähde, Morrissey (64. Voutilainen) – Vahtera (82. Tamminen), Soiri – Clennon

Penkillä: Kevari (MV), Hertsi, Peth, Alanko.

Artikkelin kuva: HB-Photography/Harri Bragge.