Vepsu nappasi taisteluvoiton sarjakärjestä – ”Isot ”propsit” pelaajille”

Vepsu nappasi taisteluvoiton sarjakärjestä – ”Isot ”propsit” pelaajille”

Vaasan Palloseura kaatoi tänään Helsingin Jalkapalloklubin lukemin 2-1. Ottelu oli varsinainen taisteluvoitto, sillä Klubi hallitsi ottelutapahtumia.

Ottelun alussa HJK painoi päälle. Reippaan kymmenen minuutin kuluttua VPS iski terävästi vastaan, mutta Juha Hakola ohjasi pallon maalin edestä ylärimaan. Avausjaksolla VPS oli ottavana osapuolena ja HJK pääsi yhtä lailla lähietäisyydeltä puskemaan pallon ylärimaan ja sai muutaman muunkin paikan. VPS loi kuitenkin vastaiskuista varsin vaarallisia tontteja sekin, sillä useamman kerran vaasalaiset olivat läpiajossa. Yksi niistä päätyi siihen, että Steven Morrissey kaadettiin rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Pilkun latasi varmasti sisään Sebastian Strandvall ja näin tauolle siirryttiin Vepsun 1-0 -johdossa, kun puolustus loisto-ottelun maalilla pelanneen Marko Meeritsin johdolla kesti.

Toisella jaksolla Klubi tuli todellisella ryminällä puoliajan alussa luoden mainioita paikkoja toinen toisensa jälkeen. HJK:n ainoa maali syntyi hieman erikoisella tavalla siihen nähden, millaisia tilanteita joukkue muuten loi. Hyökkäys lähti nopeasta riistosta, mutta 16. rajalla pallo pomppi jopa hieman onnekkaasti kovavireiselle Alfredo Morelosille, joka ujutti pallon Meeritsin jalkojen välistä sisään.

Vaan eipä luovuttanut VPS, vaan pikemminkin heräili taistelemaan.  Hakola ja Morrissey petasivat nopeasta vastaiskusta 56 peliminuutin kohdalla Joonas Vahteralle paikan, josta nuori mies sijoitti pallon takakulmaan ohi HJK-vahti Thomas Dähnen.

Maalin jälkeen HJK painoi päälle ja dominoinnista kertoo mm. kulmapotkujen määrä, sillä Klubi voitti ne 15-1. VPS puolusti kuitenkin matalassa blokissa loistavalla asenteella peittäen vetoja ja taistellen erikoistilanteissa isokokoisempaa vastustajaa vastaan. Näin pisteet jäivät Vaasaan numeroin 2-1.

– Meidän hallussa peli oli ja tilastot varmasti kertovat laukauksista maalia kohti, myös hyvistä paikoista, eikä pelkästään boksin ulkopuolelta. Enempää maaleja emme kuitenkaan tänään kyenneet tekemään. Tuskin tämä on viimeinen peli, kun pakotamme vastustajan puolustamaan matalalta. Pitää miettiä miten saamme matalaa blokkia vastaan vieläkin enemmän paikkoja, vaikka tänään loimme niitä tarpeeksi voittaaksemme. Vaasa oli vaarallinen vastaiskuissa. Maalien lisäksi heillä oli muutama muukin hyvä hyökkäys ja ekalla puoliajalla Morrissey kiersi kerran jo veskarinkin. Sarjassa pelataan 33 peliä, joten tuskin kuitenkaan montaa tällaista peliä häviämme, pitää vain jaksaa painaa samalla tavalla, HJK-luotsi Mika Lehkosuo analysoi pelin jälkeen.

– Suomen paras joukkue vastassa ja olen siinä samaa mieltä, että jos tällaisia tilanteita HJK saa joka ottelussa niin maaleja varmasti tulee. Ekalla puoliajalla meillä oli neljä läpiajoa ja jopa paremmatkin paikat kuin Klubilla. Toisella HJK hallitsi ja laittoi meidät ahtaalle alas ja oli selvästi parempi. Paljon on puhuttu että VPS ei osaa puolustaa, mutta tänään tuntui kuin kulmapotkuja olisi ollut omassa päädyssä 35 ja selvitimme ne hienosti. Meillä ei ole isoja pelaajia ja vastustajalla on siellä maalilla Obiloria ja muita. Pitää olla ylpeä siitä miten tällä hetkellä hoidamme nuo erikoistilanteet. Siitä pitää antaa isot ”propsit” pelaajille tämän pelin jälkeen, VPS-käskijä Petri Vuorinen puolestaan jutteli.

– Kaiken kaikkiaan tänään nähtiin hyvä jalkapallo-ottelu. Totta kai tulos oli meille hyvä, mutta ylipäätään oli paljon tapahtumia kentällä, Vuorinen päätti.

Artikkelikuva: Samppa Toivonen.