Vepsu nappasi neljännen perättäisen voiton – nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi

Vepsu nappasi neljännen perättäisen voiton – nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi

Vaasan Palloseura voitti tänään PK-35 Vantaan lukemin 2-1. PK meni toisella jaksolla jo johtoon, mutta VPS nousi rinnalle ja ohi Sebastian Strandvallin ja Pyry Soirin maaleilla.

VPS-PK-35 Vantaa 2-1 (0-0)
52’ Äijälä 0-1
75’ Strandvall 1-1
86’ Soiri 2-1

Yleisömäärä: 2966.

Avausjaksolla mentiin melkoista hurlumheitä päädystä päätyyn. Kumpikin joukkue loi maalipaikkoja, joskin VPS sai rakennettua muutaman enemmän. Maaleja ei kuitenkaan nähty, vaan kummassakin päädyssä maalivahdit Daniel Kollar (PK) ja Evgeni Kobozev (VPS) pelasivat mainiosti.

Jakson loppua kohti peli hieman rauhoittui ja tauolle siirryttiin siis pyöreissä 0-0 -lukemissa.

– Ensimmäinen jakso ei ollut meiltä kovin tasapainoinen esitys. Emme saaneet kontrollia puolustussuuntaan. Petrasimme sitä avausjakson loppua kohden ja toisella jaksolla jatkoimme siitä, mihin ensimmäinen puoliaika päättyi. Muutimme myös pelin avaamista hieman ja peli oli paremmin näpeissämme molempiin suuntiin, VPS-luotsi Petri Vuorinen sanaili pelin jälkeen.

Kontrollista huolimatta PK-35 Vantaa teki ottelun avausmaalin 52. peliminuutilla, kun Ilari Äijälä ampui Aleksi Ristolan laukauksen jatkopallon VPS-rysään.

VPS ei tästä lannistunut, vaan piti palloa halliten kenttätapahtumia hienokseltaan. Lopulta Sebastian Strandvallin upea vapaapotku rankkarialueen rajalta tasoitti ottelun 75 minuutin kohdalla. Vain neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Pyry Soiri ampui oman epäonnistuneen rangaistuspotkunsa paluupallon maaliin ja voittolukemat kirjattiin 2-1.

– Maali harmitti, sillä se toi meille ylämäkeä noustavaksi. Kaksi maalia erikoistilanteista on hyvä juttu, sillä kertoo toivottavasti jotain meidän pelistämme, että luomme tilanteita, joista saamme vapareita ja rankkareita. Nousimme myös ensi kertaa tällä kaudella tappioasemasta voittoon, mikä on myös iso juttu niin pelaajille kuin valmennukselle, Vuorinen suitsutti.

Kuqilta kovaa palautetta

PK-35 Vantaan luotsi Shefki Kuqi antoi palautetta tuomarityöskentelystä Vepsun maaleja edeltäneistä tilanteista.

– Pelillisesti olen erittäin pettynyt. Kaikki oli hyvin niin kauan, kunnes tuomari astui peliin. Aikamoisia ratkaisuja. Hän oli viheltämässä vaparia toiseen suuntaan, mutta yleisö huusi ja hän muutti mieltään. Siitä tasoitus sitten. Pilkkua edeltäneessä tilanteessa minun pelaajani olisi vissiin pitänyt väistää ja antaa tehdä maali. Pelaajani eivät ansaitse tätä ja he ovat ne, jotka tästä kärsivät. Mutta… tämä on jalkapalloa, ei auta kuin mennä eteenpäin, Kuqi tilitti.

Tulisieluinen Kuqi totesi myös, ettei PK-35 Vantaa aio siirtää enää ainoatakaan peliään.

– Olemme nyt siirtäneet pelit SJK:ta ja VPS:aa vastaan, koska olemme olleet ymmärtäväisiä. Tulimme tänne eilen, emmekä päässeet harjoittelemaan Elisa stadionille. Varasimme Fennian ja yksikään pukukoppi ei ollut auki. Pelaajien piti vaihtaa kamppeet kentällä. Ihan sama pelaatko euro-pelejä tai et, tästä lähtien seison joukkueeni takana ja päivämäärät pitävät, Kuqi paalutti.

VPS tänään:
Kobozev (MV) – Lampi, Lahti, Koskimaa, Boxall – Voutilainen (60’ Strandvall), Lähde (89’ Peth), Morrissey – Hertsi (60. Vahtera), Soiri, Clennon.

Penkillä:
Sillanpää (MV), Levänen, Viitikko, Tamminen.

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.