Vepsu kesti KuPSin rynnistyksen ja kaunisteli lopussa upean voiton

Vepsu kesti KuPSin rynnistyksen ja kaunisteli lopussa upean voiton

Vaasan Palloseura pelasi tänään kaksijakoisen ottelun Kuopion Palloseuraa vastaan. Loppulukemat olivat kuitenkin äärimmäisen positiiviset – 3-0 Vepsulle.

VPS-KuPS
20’ Soiri 1-0
82’ Voutilainen 2-0
85’ Strandvall 3-0

Yleisömäärä: 3689.

Ensimmäisellä jaksolla Vepsu hallitsi peliä täysin. KuPS valui alas ja oli todella passiivinen. Paikkoja murtautumisyrityksille oli useitakin, mutta VPS ei luonut kuin muutaman maalipaikan. Yhdestä niistä onnistui Pyry Soiri, joka viimeisteli kauden kahdeksannella osumallaan Vepsun 1-0 -johdon. Mainion syötön antoi Joonas Vahtera.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme hyviä. Peli näytti siltä kuin oletimmekin. Me loimme muutaman paikan ja onnistuimme yhdestä niistä, iloitsi Petri Vuorinen.

– Me hävisimme ottelun ensimmäisen puoliajan passiivisella pelillä. Ei tosiaan ollut tarkoitus olla noin passiivinen, vaan meidän piti tulla tänne aktiivisesti laittamaan Vaasa ahtaalle, harmitteli puolestaan KuPS-luotsi Marko Rajamäki.

Vaikea toinen jakso

Toinen jakso olikin sitten aivan toista maata. VPS oli alakynnessä ja KuPS prässäsi ylhäältä luoden hyvin painetta. Jo jakson alussa Gbolahan Salami ja Juha Hakola pääsivät yrittämään maalintekoa samassa tilanteessa lähietäisyydeltä, mutta Evgeni Kobozev nappasi ilmiömäisen tuplatorjunnan.

VPS oli pinteessä puoli tuntia toisesta jaksosta, kunnes KuPS joutui jo riskillä yrittämään tasoitusta. Silloin aukeni paikkoja vastaiskuille, joista yhden päätti mainiosti verkon perukoille KuPS-kasvatti Jerry Voutilainen 82. minuutilla. Voutilainen jätti tyylikkäästi tuulettamatta kunnioittaen kasvattajaseuraansa.

85. minuutilla Pyry Soiria rikottiin rankkarialueen rajalla ja Sebastian Strandvall asteli ampumaan vapaapotkua. ”Seba” pommitti pienestä kulmasta tyylikkäästi pallon etutolpan kautta sisään ohi hölmistyneen KuPS-vahti Craig Hillin. Loppu vain pelailtiin pois.

– Toisen jakson alussa meillä oli momentum ja paikat laittaa pallo maaliin. Peli oli Vaasan päädyssä ja näytti paljon todennäköisemmältä, että me teemme seuraavan maalin, kuin että Vaasa tekee. Emme onnistuneet ja haimme lopussa riskillä tasoitusta ja silloin Vepsu pääsi kaunistelemaan lukemia. Onnittelut Vaasalle kolmesta pisteestä. Tästä vain kohti seuraavaa matsia, KuPS-luotsi Rajamäki totesi.

– Toinen jakso oli meille todella pitkä. Emme päässeet prässin alta pois, mutta kun loistavan maalivahtipelimme ja uhrautuvan puolustamisen myötä KuPS ei saanut palloa maaliimme, saimme lopussa vastaiskupaikkoja ja niihinkin meillä on hyviä pelaajia, VPS-valmentaja Vuorinen puolestaan analysoi.

Kulttuuria luomassa

Vuorinen nosti hattua myös vaasalaiselle futisväelle, jota oli tänäänkin lähes 3700 silmäparia paikalla. Futisväen innostaminen kuuluu joukkueenkin tavoitelistalle.

– Olemme puhuneet koko kauden joukkueen kanssa arvoistamme ja yksi niistä on ollut yleisön mukaan saaminen. Iloisena voin sanoa, että VPS-fanit ovat pikkuhiljaa entistä enemmän mukana tässä jutussa ja olen ylpeä siitä. Mielestäni kannattamisen ei pitäisi olla tuloksesta riippuvainen asia. Toivon, että pystymme luomaan kulttuuria, jonka kautta ihmiset kannattavat Vepsua aina, eivätkä vain silloin, kun menee hyvin. Matkalla ollaan sen suhteen, Vuorinen  kertoi.

VPS tänään:
Kobozev – Lampi, Koskimaa (77. Lahti), Viitikko, Boxall – Lähde, Strandvall, Morrissey (59. Voutilainen) – Soiri, Vahtera (67. Hertsi) – Clennon

Penkillä: Kevari (MV), Peth, Levänen, Tamminen.