Täystyrmäys sarja-avauksessa – ”Huonoimpia pelejä niin kauan kuin muistan”

Täystyrmäys sarja-avauksessa – ”Huonoimpia pelejä niin kauan kuin muistan”

Vaasan Palloseuran Veikkausliiga-kausi 2017 alkoi vahvasti mollissa. Helsingin Jalkapalloklubi oli ottelussa parempi lopulta lukemin 5-0.

HJK-VPS 5-0 (3-0)

32′ Morelos 1-0
40′ Atom 2-0
44′ Oma maali 3-0
54′ Pelvas 4-0 rp.
64′ Atom 5-0

Ottelu alkoi Vepsun osalta terävästi, kun aivan ensimmäisillä minuuteilla keltaisissa vierasasuissaan viilettänyt vaasalaisryhmä rakensi pari lupauksia herättävää hyökkäystä, jotka kuitenkin tyrehtyivät viimeisell kolmanneksella. Jo viiden ensimmäisen minuutin jälkeen hallinta alkoi hienokseltaan siirtyä enemmän ja enemmän HJK:lle, joka alkoi luoda vaiheittain toinen toistaan parempia hyökkäyksiä.

Puolen tunnin kohdalla HJK otti totaalisesti kuskin paikan. Pelin 32. minuutilla Alfredo Morelos päätti kauniin, nopeasti pelatun Klubin kuvion sijoittamalla pallon takanurkkaan. Kahdeksan minuuttia myöhemmin japanilainen Atom jäi aivan liian vapaaksi VPS:n rangaistusalueella ja puski Juha Pirisen mainion keskityksen etukulmasta varmasti sisään. Avausjakson lopussa Atom yritti syöttää palloa alaviistoon HJK:n nopean hyökkäyksen aikana, mutta pallo pomppasi epäonnisesti Veli Lammen jalasta VPS:n omaan maaliin.

Toista jaksoa oli pelattu vajaat 10 minuuttia, kun pallo vietiin pilkulle Timi Lahden revittyä Pirisen kumoon. Akseli Pelvas latasi 4-0 -osuman varmasti sisään. Kymmenen minuuttia myöhemmin Atom pääsi ampumaan noin 18 metristä. Laukaus muutti jälleen epäonnisesti suuntaa, tällä kertaa Lahden lapikkaasta ja painui jo viidennen kerran Vepsun verkkoon.

Loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua, eikä lisämaaleja enää nähty. Vaasan Palloseuran päävalmentaja Petri Vuorinen oli ottelun jälkeen todella pettynyt.

– Meidän huonoimpia pelejä niin kauan kuin minä muistan ja vielä tässä vaiheessa, kun kohtaamme Helsingissä kovan vastustajan. Olen todella pettynyt, ettemme pystyneet parempaan, Vuorinen harmitteli.

Ottelun jälkeen Vuorinen sanaili kovaan sävyyn VPS:n kopissa. Pelillisesti pitää pystyä haastamaan paljon paremmin, jos aikoo voittaa HJK:n tasoisen joukkueen.

– HJK on Suomen suurin ja jos haluamme itse kehittyä siihen suuntaan, niin pitää pystyä pelillisesti vastaamaan huutoon paremmin. Perustekeminen oli tänään aivan liian heikkoa, mikä ikinä siihen syynä sitten onkaan. Kun pelaamme huonon pelin, niin se pitää silloin sanoakin.

– Tämä oli ensimmäinen peli ja vielä on 32 jäljellä. Sillä tavalla on hyvä, että meillä on tärkeä peli heti lauantaina, johon meidän pitää parantaa paljon ja nousta takaisin omalle tasollemme, Vuorinen paalutti.

Paljon kauden alla hehkutusta osakseen saanut HJK sai myös Vuoriselta kehuja.

– He olivat parempia pelillisesti kuin viime vuonna. He pystyivät monipuolisempaan peliin kuin viime kaudella, olivat taktisesti kypsempiä ja prässäsivätkin korkeammalta. Toki ottelun alussa se prässi ei ollut mitenkään ylitsepääsemätön asia. Ei vaan ollut tekemisen laatu tarpeeksi hyvää meillä koko ottelussa. Nyt käydään tämä läpi ja lauantaina pelataan seuraava peli ja siinä pitää olla parempia, Vuorinen päätti.

Tästä pääset kuuntelemaan myös Jani Sarajärven Radio Vaasalle antamat kommentit ottelun jälkeen.

VPS tänään:
Meerits – Lahti, Lampi, Koskimaa – Jürgenson (46’ Clennon), Laatikainen, Lähde, Engström – Vahtera, Voutilainen (74’ Morrissey), Hakola (68’ Böling).

Penkillä: Volotinen, Levänen, Ngarura.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.