Tärkeä voitto paikalliskamppailusta – Andre Clennon illan sankari

Tärkeä voitto paikalliskamppailusta – Andre Clennon illan sankari

Vaasan Palloseura voitti tänään Pietarsaaren Jaron paikalliskamppailussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Voitto irtosi lukemin 1-0.

VPS-Jaro 1-0 (1-0)
25’ Andre Clennon 1-0

Vastaan asettui selkeästi tähänastisista vastustajista paras. Ykköseen valmistautuva Jaro-ryhmä oli energinen ja yritti heti alusta saakka laittaa Vepsua ahtaalle prässäten rohkeasti korkealta. Avausjaksolla VPS pelasi kuitenkin ajoittain todella mallikkaasti ja loi muutamia maalipaikkoja. Hätää ei oikeastaan ollut missään vaiheessa, joskin yhden erikoistilanteen jälkitilanne johti siihen, että pallo lirui ja kolahti VPS-maalin toiseen pystypuuhun.

Andre Clennon oli kuitenkin se herrasmies, joka tänään vapautti Vepsun pelin kunnolla, sillä 25. minuutin kohdalla hän puski Juho Lähteen mainion keskityksen Jaron verkkoon. Lähteen pelasi laidalle vapaaksi oivaltavalla syötöllä Kim Böling. Clennonilla oli jakson aikana muutama muukin hyvä maalipaikka.

– Jaro tuli kovaa ja fyysisesti, mutta pelillisesti pystyimme pelaamaan tosi hyviä jaksoja etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Siinä oli muutama paikka ja olisimme mielestäni voineet tehdä lisääkin maaleja tänään. Jarolla ei montaa maalipaikkaa pelissä ollut, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi pelin jälkeen.

Nollapeli lämmitti mieltä

Toisella jaksolla Jaro sai juonesta paremmin kiinni ja VPS pelasi ajoittain jopa huolimattomasti. Kunnollisille tekopaikoille Jaron oli kuitenkin vaikea päästä ja vastaavasti raitapaidat onnistuivat purkamaan Jaron prässin muutaman kerran nätisti, kun etäisyydet vierasjoukkueen osalta kentällä kasvoivat.

Lisämaaleja ei kuitenkaan ottelussa nähty. Näin ollen illan sankariksi nousi Andre Clennon, jolla oli myös toisella jaksolla tontti lisätä maalimäärää. Jamaikalaiskärki on hyvässä iskussa, sillä hän on osunut jokaisessa Suomen Cupin ottelussa.

– Toisella jaksolla peli oli rikkonaisempaa. Jotkut ratkaisuistamme eivät olleet niin hyviä. Muutaman kerran yritettiin vähän turhankin nopeasti puskea eteenpäin. Pelin rytmi vähän katoaa, kun tulee noin paljon vapareita.

– Sekin oli hyvä jatkoa ajatellen, että onnistuimme pitämään nollapelin ja pystyimme vastaamaan siihen tappeluasenteeseen, mitä vastustajakin esitti. Tämä oli kuuma paikallispeli ja tykkäsin siitä, Vuorinen kertoi.

VPS johtaa nyt B-lohkoa puhtaalla pelillä. Sen pelit jatkuvat sunnuntaina 19.2. kello 13:30 Musan Salamaa vastaan Fennia Arenassa. Liput tuohon otteluun voit hankkia jo nyt osoitteesta www.vepsu.fi/kauppa/

VPS tänään:
Meerits – Böling, Koskimaa, Viitikko (46′ Lahti), Engström – Laatikainen, Lähde, Voutilainen (79′ Morrissey), Vahtera (64′ Levänen), Hakola – Clennon.

Penkillä: Volotinen (MV), Lampi, Jürgenson.

Artikkelikuva: Harri Bragge.