Tappiosta huolimatta Eurooppaan – ”Pitkä kasvutarina”

Tappiosta huolimatta Eurooppaan – ”Pitkä kasvutarina”

Vaasan Palloseura koki tänään kotonaan tappion FC Lahdelle. Siitä huolimatta oli aihetta iloon.

VPS-FC Lahti 0-1 (0-0)
70’ Oma maali

Vaasan Palloseura ja FC Lahti pelasivat suhteellisen tasaisen avausjakson, joskin ote oli hienokseltaan pidempiä jaksoja vierailla. Lahtelaiset eivät saaneet kuitenkaan rakenneltua kovinkaan hyviä maalipaikkoja ja Vepsun vastaiskut tyrehtyivät huolimattomaan pelaamiseen tai Lahden puolustukseen. Näin ollen tauolle lähdettiin pyöreissä 0-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla VPS avasi pirteästi ja ensimmäisen vartin aikana se loikin hyvin painetta ”Kuhnureiden” päätyyn. Sen jälkeen Lahti kuitenkin sai muutamia vaarallisia aihioita maalipaikoille ja lopulta vieraiden hyökkääjän laukaus löysikin tiensä VPS-maaliin, joskin tällä kertaa epäonnisesti Jesper Engströmin kautta, minkä takia se merkattiin omaksi maaliksi.

Vaikka kummatkin loivat vielä viimeisen parinkymmenen minuutin aikana paikkoja, ei lisämaaleja enää nähty. Kun IFK Mariehamn voitti Ilveksen kotonaan ja HJK ja SJK pelasivat maalittoman tasapelin, on Veikkausliigan lopullinen sarjatilanne seuraava: Mestaruus saarelle, hopeat Helsinkiin ja pronssit Etelä-Pohjanmaalle. VPS:lle euro-paikkaan oikeuttava neljäs sija.

Pelin jälkeen tunnelmat olivat kummassakin leirissä suhteellisen hyvät, joskin VPS oli luonnollisesti tappioon pettynyt.

– Odotin, että olisimme saaneet vähän enemmän ”draivia” ja munaa kentälle, mutta aina ei vaan lähde. Isossa kuvassa tavoite joukkueella oli neljän joukkoon ennen kautta ja nyt ollaan siellä. Se on huikea juttu, totesi VPS-kippari Ville Koskimaa pelin jälkeen.

– Meillä oli selkeä sotasuunnitelma, jota nuori joukkueemme noudatti erinomaisesti. Nuori jengi on muutenkin kasvanut ja kehittynyt kauden aikana. Olen tosi iloinen, että haimme vaikeasta paikasta kauden loppuun voiton uuden projektin ensimmäisen vuoden päätteeksi. Muutenkin loppukausi meni hyvin, sillä yhdeksästä viimeisestä pelistä keräsimme 16 pistettä, jutteli puolestaan FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas.

Kaiken kaikkiaan euro-paikka oli VPS:lle merkittävä asia.

– Olemme kolmatta kertaa neljän vuoden sisällä Eurooppa-liigan karsinnoissa, mikä on hieno asia. Paremmin se varmasti valkenee tässä illan aikana, kun on toipunut hävitystä ottelusta. Meillä on nuori joukkue, kuten Lahdella ja tahdonkin kiittää Koskimaan Villeä, joka on pitänyt hyvää huolta nuoresta joukkueesta. Teemme isolla sydämellä tätä hommaa ja on tärkeää, että meillä on vaasalainen kapteeni. Iso kiitos kapteenille, jota täytyy muistaa arvostaa, Vuorinen kehaisi.

– Tämä on ollut pitkä kasvutarina, jos miettii sitä, kun Petri (Vuorinen) soitteli viime kauden ensimmäisen kerran. Olemme toimineet loistavasti yhdessä ja Pete ja Jani ovat pitäneet homman kasassa ja säntillisenä. Me kapteenistossa olemme koittaneet auttaa parhaamme mukaan. Eli kiitosta vaan takaisin, Koskimaa totesi jatkaen:

– Minulla on kova usko ja hyvä fiilis ajatellen seuraavaa vuotta. Toivottavasti pääsemme vetämään tulevan talven ja kevään suhteellisen samalla porukalla, sillä uskon, että meillä on vielä potentiaalia säilössä ja voimme olla vielä paljon parempia ensi kaudella!

VPS tänään:
Kobozev – Boxall, Koskimaa, Viitikko (73’ Lahti), Engström (73’ Clennon) – Laatikainen (46’ Morrissey), Lähde, Strandvall – Vahtera, Soiri – Voutilainen

Penkillä: Kevari, Peth, Levänen, Hertsi.

Kuva: Harri Bragge / HB Photography.