Tappio Pohjanmaan derbyssä – SJK:n salamamaali toisen jakson alussa nousi kulminaatiopisteeksi

Tappio Pohjanmaan derbyssä – SJK:n salamamaali toisen jakson alussa nousi kulminaatiopisteeksi

Vaasan Palloseura koki tänään 3-1 -kotitappion SJK:lle. Vepsun maalin iski Joonas Vahtera.

 

VPS-SJK 3-1 (1-1)
9’ Ions 0-1
24’ Vahtera 1-1
47’ Ions 1-2
56’ Guichon 1-3

Ottelun alussa SJK tuli vahvasti ja jo yhdeksän minuutin kohdalla Billy Ions pääsi lataamaan pallon Raidan verkkoon lähietäisyydeltä. Maalin jälkeen myös VPS sai hyviä aihioita maalipaikoille pääsyyn ja lopulta palkintona tästä Joonas Vahtera tasoitti pelin 24 peliminuutin kohdalla.

Kaiken kaikkiaan ottelun avausjakso oli tasainen ja molemmilla oli omat mahdollisuutensa rakentaa enemmänkin maalipaikkoja. Tauolle lähdettiin kaikesta huolimatta 1-1 -tilanteessa.

Toinen jakso alkoi vaasalaisittain murheellisesti, sillä jo 47. peliminuutilla Ions ampui kauniisti illan toisensa aivan VPS-maalin takayläkulmaan. SJK sai hyvän ilmeen päälle maalista ja iski seuraavan vain kymmenisen minuuttia myöhemmin Facundo Guichonin taitavan viimeistelyn myötä. Tämän jälkeen ote alkoi hiljalleen siirtyä VPS:lle, mutta SJK puolusti erinomaisesti, eikä kotijoukkue päässyt varsinaisille huippupaikoille loppupelin aikana.

Varsinaista Vepsun hallintaa ottelun loppuosa ei ollut, sillä SJK:lla oli myös omat tilaisuutensa, mutta vieraatkaan eivät onnistuneet enää maalinteossa. Näin ollen ottelun loppulukemat kirjattiin vierailija SJK:lle kirvelevästi 3-1.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi ottelun kulkua seuraavasti:

– Eka jakso oli meiltä suhteellisen hyvä. Pääsimme vastustajan prässin ohi ja pääsimme boksiin. Tulimme tasoihin hienosti ja ansaitusti. Toisen puoliajan olisi tietysti halunnut olevan ehjempi mitä se oli. Emme päässeet enää 2-1 -maalin jälkeen samalla tavalla peliin ja SJK puolusti hyvin ja varjeli omaa johtoaan. Maalit toivat heille selvästi lisää virtaa ottelun loppuun.

SJK:n päävalmentaja Sixten Boström oli tyytyväinen ottelun jälkeen etenkin peli-ilmeeseen.

– Molemmilla oli lähtökohtana edellisestä pelistä parantaminen. Me tulimme hyvällä asenteella peliin ja puolustuspelimme parani huomattavasti viime ottelusta. Olen tosi tyytyväinen pelaajien asenteeseen koko pelin ajan ajatellen sitä, että viikko sitten pelasimme Suomen Cupin semifinaalin ja keskiviikkona oli peli Lahtea vastaan ja sitten vielä tänään tämä ottelu. Pelaajat suoriutuivat oikein hienosti tästä viikosta, sanaili SJK-luotsi Sixten Boström.

– Saimme suurimmaksi osaksi eliminoitua Vepsun syöttötyöskentelyä ja pääsimme korkealla prässillä kiinni tehden heidän pelaamisensa vaikeaksi. 2-1 -maali toisen jakson alkuun vei meidät taas kuskin paikalle ja pystyimme ohjaamaan peliä. Kolmas maali helpotti tosi paljon. Jaksoimme tehdä töitä loppuun saakka ja hienoa, että saimme ekan voiton tälle kaudelle, Boström jatkoi.

Vaikka tulos ja tappio harmittikin VPS-käskijä Vuorista, jaksoi hän silti jakaa kiitosta yhdestä asiasta.

– Pitää sanoa, vaikka hävisimme pelin, niin yleisön ja fanien tuki oli loistavaa läpi pelin. Siitä pitää nostaa hattua, vaikka itse sitä miettii tällä hetkellä tulosta. Faneille iso kiitos, he tekivät tästä tapahtuman ja se näkyi myös kentällä. Toivon, että meininki jatkuu Vaasassa tällaisena, Vuorinen kiitteli tänään yli 3000-päistä yleisöä.

Allaolevasta pressistä näet lisää päävalmentajien kommentteja.

VPS tänään: Meerits – Lampi, Lahti, Koskimaa – Jürgenson, Laatikainen, Lähde, Vahtera (65’ Voutilainen), Engström (65’ Levänen) – Hakola (73’ Clennon), Morrissey

Penkillä: Volotinen, Böling, Strandvall, Ngarura.

Artikkelikuva: Harri Bragge.