SJK oli parempi ja vei Pohjanmaan herruuden

SJK oli parempi ja vei Pohjanmaan herruuden

Vaasan Palloseura kohtasi tänään Seinäjoen Jalkapallokerhon paikallisottelussa 4322 katsojan edessä. SJK vei kolme pistettä lukemin 1-2.

VPS-SJK 1-2 (1-2)
12’ Boxall 1-0
24’ Ions 1-1
45’ Tuco 1-2

SJK avasi ottelun todella vahvasti ja painoi pelin VPS-päätyyn. VPS alkoi heräillä vajaan kymmenen minuutin kohdalla ja 11. peliminuutilla Joonas Vahtera pääsikin läpi, mutta Mihkel Aksalun huippuvenytys torjui tilanteen kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Sebastian Strandvall pelasi pallon pitkänä taka-alueelle, jossa Joonas Vahtera pommitti pallon suoraan ilmasta kohti SJK-maalia. Palloa oli jatkamassa onnistuneesti maalin kattoon Nikko Boxall ja digitaaleihin merkattiin Raidalle 1-0.

Maalin jälkeen SJK alkoi ottaa peliä taas otteeseensa ja loppu olikin selvästi SJK:n. Reippaat kymmenen minuuttia Vepsun maalista, Tuco keskitti laidalta matalan pallon kotijoukkueen maalille. Syötön jatkoi melkoisen maalinedushässäkän päätteeksi maaliin Billy Ions ja peli oli tasan 1-1.

Tilanteessa maalivahti Evgeni Kobozevilta aukesi silmäkulma ja miestä paikkailtiin kymmenen minuutin verran, minkä vuoksi avausjaksolla pelattiin myös lisäaikaa samainen 10 minuutin määrä.

Kun 45 minuuttia tuli täyteen, Tuco ampui nopean SJK-hyökkäyksen päätteeksi pallon kohti VPS-maalia. Pallo muutti vastustamattomasti Boxallin jalasta suuntaa ja upposi etukulmaan.

Toisella puolikkaalla peli jatkui siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. SJK hallitsi ottelutapahtumia ja sai ajoittain pitkiä paineistusjaksoja pyörittäen peliä aivan VPS-boksin ulkopuolella tai jopa sen sisällä.

VPS:n kiri jäi tällä kertaa piippuunsa, eikä maalipaikkoja enää luotu vieraspäätyyn. Näin ollen SJK:lle ansaittu 2-1 -vierasvoitto.

– Ensimmäiseksi, kun häviää, niin pitää olla rehellinen, vaikka on paikallispeli. Fakta on se, että SJK oli tänään parempi. Toiseksi, tunnelma on pettynyt, kun emme itse pystyneet parempaan. Siinä on minulla ja joukkueella peiliin katsomisen paikka, miksi emme. SJK on ollut syyskierroksella Veikkausliigan pelillisesti paras joukkue. Tuloksia en muista, mutta he ovat pelanneet todella hyvin, VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi rehellisesti.

– Tämä oli ryöstöretki. Kentällä oli kaksi hyvää jalkapallojoukkuetta, joilla molemmilla on hyvä, oma identiteetti, miten pelata tätä peliä. Täytyy sanoa, että tänään me pelasimme hyvin. Pidimme Vepsun pelin avaamisen kurissa ja pystyimme estämään heidän pääsynsä maalipaikoille. Pystyimme pitämään palloa. Erinomainen peli meiltä, kertoi puolestaan SJK-luotsi Simo Valakari.

VPS ei saanut toisella jaksolla varsinaista kirivaihdetta päälle kunnolla. Vuorinen otti ensisijaisesti asiaa omalle kontolleen.

– Se johtui totta kai SJK:n hyvästä tekemisestä. He suorittivat pallonhallintaansa hyvin ja rauhallisesti ja joskus toisella jaksolla väsymys alkaa painaa puolin jos toisin, eikä jakseta prässätä enää niin hyvin ja välit kasvavat. Johtui totta kai minunkin huonoudestani, ettei valmentaja tänään onnistunut valmistamaan joukkuetta siihen tarpeeksi hyvin.

Luotsien välillä nähtiin jopa pientä nokkapokkaa pelin loppuhetkillä. Kumpikaan ei meinannut pysyä alueillaan ja oltiin jo lähietäisyyksillä huutamassa toisille naama punaisina.

– Tämä oli paikalliskamppailu ja molemmat elävät tunteella. Se on jalkapallossa hienoa. Pete on hyvä ystäväni ja sen takia ehkä uskalsimmekin vähän toisillemme nokitella, Valakari totesi ykskantaan.

– Se on juuri näin. Peli on peliä ja sitten kun se on ohi, niin se on ohi, Vuorinen komppasi.

VPS tänään:
Kobozev – Lampi, Lahti, Boxall, Engström – Laatikainen, Strandvall, Voutilainen (46’ Soiri) – Vahtera (80’ Clennon), Hertsi (71’ Levänen) – Morrissey

Penkillä: Kevari (MV), Koskimaa, Viitikko, Peth.

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.