Piste tuliaisina Ahvenanmaalta – ”Ihan OK suoritus”

Piste tuliaisina Ahvenanmaalta – ”Ihan OK suoritus”

Vaasan Palloseura pelasi tänään 1-1 -tasapelin IFK Mariehamnin vieraana.

IFK Mariehamn-VPS 1-1 (1-0)
42’ Kojola 1-0
50’ Strandvall 1-1

Ottelun avausjaksolla tempo ei noussut hirveän korkeaksi ja peli oli aavistuksen kyttäilevää. Kumpikin joukkue sai rakenneltua jokusen maalipaikan ja pelin tapahtumat olivat tasaiset. VPS voitti pallonhallinnan, mutta IFK Mariehamn totutulla tavalla puolusti tiiviinä, eikä lähtenyt antamaan kuin tietyissä tilanteissa korkeaa prässiä. Kumpikin pelasi melko selkeästi omalla tyylillään.

– Kaveri hieroo palloa omalla puoliskolla, niin ei meidän ole sitä järkeä lähteä jahtaamaan. Yritimme pakottaa heitä tulemaan ylöspäin ja iskemään sitten vastaan ja siinä jossain määrin onnistuimmekin. Tempoa se tiputtaa kuitenkin, se on selvä, IFK:n avausmaalin 42. peliminuutilla tehnyt Kristian Kojola kommentoi ottelun tauottua.

Niin, avausmaalin onnistui tekemään kotijoukkue aivan avausjakson loppupuolella, kun Kojola nousi korkeimmalle kulman jälkitilanteessa ja puski vuorenvarmasti pallon VPS-reppuun.

– Eka puoliaika meni muuten ihan hyvin. Siinä lopussa tuli vähän hölmö menetys ja vastustaja pääsi hyökkäämään ja sai hankittua kulmapotkun, josta sitten onnistuivat maalin tekemään, Vepsun Juho Lähde puolestaan kommentoi.

Toisella jaksolla Sebastian Strandvall toi jakson alussa Vepsun tasoihin upealla vapaapotkumaalilla. Kova kuti viuhui yli IFK-muurin ja meni etutolpan kautta sisään ohi hölmistyneen IFK-vahti Andreas Vaiklan.

Maalin jälkeen peliin alkoi tulla enemmän sykettä ja tilanteet aaltoilivat päädystä toiseen. Kummallakin joukkueella oli maalipaikkoja, parhaat niistä IFK:n Brian Spanilla ja VPS:n Steven Morrisseylla.

– Toisella jaksolla peli jatkui vähän samaan tyyliin kuin ensimmäisellä. Rakensimme hienon hyökkäyksen, joka päättyi meidän vapaapotkuun, josta teimme hienon maalin. Sen jälkeen meiltä katosi vähän kontrolli pelistä ja peli meni enemmän IFK:n haluamaan suuntaan aaltoillen päästä päähän. Molemmilla oli jakson lopussa hyviä tilanteita.

Noin 70 minuutin kohdalla pelissä nähtiin erikoinen tilanne. Marko Meerits tuli vastaan, kun Spanille pelattiin pitkä pystypallo. Meerits potkaisi pallon kohti kulmalippua, mutta tuli tilanteeseen sellaisella vauhdilla, että kolasi myös Spanin kumoon. Päätuomari näytti palloa pilkulle, mutta neuvoteltuaan tilanteesta avustavan erotuomarin kanssa, hylkäsi rangaistuspotkun ja peliä jatkettiin IFK:n kulmapotkulla.

– Päätuomari sanoi, että veskari ei koskenut palloon, mutta avustaja sanoi, että koski. Kyllä kai se oikea tuomio oli. En puutu siihen sen kummemmin. Outo tilanne joka tapauksessa, IFK:n kapteeninnauhaa kantanut Kojola totesi pelin jälkeen ISTV:n haastattelussa.

– Minä vähän ihmettelin, että voiko siitä viheltää pilkun, kun Meerits tuli ensin palloon. Toki hän tuli tilanteeseen kovaa, mutta ei holtittomasti. Voin olla väärässäkin. Mielestäni kuitenkin tilanne meni oikein, kommentoi tilannetta puolestaan Juho Lähde.

Lähde oli suhteellisen tyytyväinen saatuun pisteeseen, vaikka voitto oli totta kai tähtäimessä.

– Kolmea pistettä tänne lähdettiin hakemaan, mutta kun katsoo peliä ja miten se lopussakin aaltoili, niin yhtä pistettä voi pitää ihan OK suorituksena.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Lahti, Lampi, Engström – Laatikainen (88′ Voutilainen), Lähde, Strandvall – Vahtera, Hakola – Morrissey (85′ Clennon).

Penkillä: Volotinen (mv), Levänen, Gatambiye.


Artikkelikuva: Juha Tamminen.