Palloseurat pyöreään tasapeliin – ”Maalipaikkojen suhteen ihan OK”

Palloseurat pyöreään tasapeliin – ”Maalipaikkojen suhteen ihan OK”

Vaasan Palloseura pelasi tänään pyöreän 0-0 -tasapelin Turun Palloseuraa vastaan.

VPS-TPS 0-0 (0-0)

Ottelun avausjaksolla VPS otti pallonhallinnan tuttuun tapaan itselleen ja jauhoi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin. Ensimmäisenä pääsi yrittämään Kim Böling noin kymmenen minuutin paikkeilla boksin sisältä, mutta TPS-maalivahti Jonathan Viscosi torjui pallon upeasti kulmaksi.

Seuraavan paikan loi jälleen Böling antamalla upean syötön Marianovicille. Tämän volley-laukauksen selvitti kuitenkin jälleen Viscosi näyttävällä pelastuksella. Myöhemmin Böling ampui vapaapotkun noin 18 metristä tolppaan.

Jakson lopulla vielä Marianovic kokeili kauempaa, mutta laukaus jäi hieman heppoiseksi ja Viscosilla oli helppo työ napata se syliinsä.

Toisen jakson alkupuolella Ville Koskimaa pääsi erikoistilanteen jälkitilanteesta kokeilemaan maalintekoa, mutta jälleen Viscosi venyi huippupelastukseen.

Tämän jälkeen TPS puolusti todella tiiviisti ja väläytteli ajoittain energisillä vastaiskuillaan. Mitään huippuvaarallisia tilanteita se ei kuitenkaan saanut luotua.

Toisen puoliajan viimeisellä kympillä oli vielä Mikko Viitikolla ja Timi Lahdella omat tonttinsa laittaa pallo sisään, mutta yritykset painuivat hienoisesti maalin ohi.

– Maalipaikkojen osalta peli oli ihan OK. Siinä oli paikat ratkaista peli. TPS puolusti tosi tiiviisti, eikä ollut helppo päästä heidän linjojen väliin tai linjan taakse. Siihen voi olla suhteellisen tyytyväinen, että kärsivällisesti rakentelimme ja loimme paikat, joista olisi sitten vielä pitänyt iskeä pallo maaliin, kommentoi VPS:n kakkosvalmentaja Jani Sarajärvi ottelun jälkeen.

– Kyllä tästä pelistä löytyy hyvää, TPS on hyvä joukkue, joka oli liigakarsinnoissa viime syksynä. He ovat hyviä puolustamaan ja saivat muutaman vaarallisen vastahyökkäyksenkin, jotka ihan hyvin puolustimme kuitenkin, Sarajärvi jatkoi.

Linjojen väliin pääsemiseen ja murtautumisvaiheeseen tulee saada edelleen lisää keinoja.

– Murtautuminen on varmasti meillä edelleen jatkossa iso teema. Se on toki iän ikuinen teema, sillä se on vaikea osa jalkapalloa. Siinä haluamme skarpata lisää.

VPS tänään: Meerits (46′ Volotinen) – Lampi, Lahti, Koskimaa, Jürgenson (73′ Viitikko) – Laatikainen – Marianovic (46′ Morrissey), Vahtera, Voutilainen, Böling (68′ Levänen) – Clennon.

Penkillä: Lähde, Dudu.