Komea 3-0 -derbyvoitto SJK:sta – lohkovoitto edelleen mahdollinen

Komea 3-0 -derbyvoitto SJK:sta – lohkovoitto edelleen mahdollinen

Vaasan Palloseura voitti keskiviikkoiltana Pohjanmaan derbyssä SJK:n komeasti lukemin 3-0. Ottelu pelattiin Seinäjoen WallSport Areenalla.

SJK-VPS 0-3 (0-3)
16’ Vahtera 0-1 rp.
22’ Morrissey 0-2
38’ Morrissey 0-3

Vepsun alku oli hieman takkuinen, sillä SJK sai muutaman vaarallisen aihion vaasalaisten harhasyöttöjen myötä. Nopeasti VPS kuitenkin sai peliään paremmin rullaamaan ja reippaan vartin jälkeen Jesper Engström pelasi Juha Hakolan laidalta karkuun. Hakola revittiin kumoon boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Pilkulta sen tälläsi varmasti sisään Joonas Vahtera, vaikka SJK-vahti Paavo Valakari oli laukauksessa hyvin mukana.

Reippaan 20 minuutin kohdalla VPS riisti pallon laidalla ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Kolmikko Markus Jürgenson, Vahtera ja Steven Morrissey petasi paikan jälkimmäisenä mainitulle. Vikkelästi maalin edustalle kirmannut jamaikalaishyökkääjä ei erehtynyt vaan ampui Vepsun kahden maalin johtoon.

Tämän jälkeen SJK:lla oli jälleen muutama aihio päästä peliin mukaan, mutta VPS hoiti tilanteet hienosti ja onnistui 38. peliminuutilla iskemään seuraavan kerran pallon paikallisvastustajan verkkoon. Tilanteessa seinäjokelaismaalilla torjunut Valakari säntäsi turhan innokkaasti vastaan. Morrissey käytti tämän hyväksi kiertäen ensin maalivahdin, sitten eteen liukuneen puolustajan ja sijoittaen sen jälkeen pelivälineen tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Aivan puoliajan lopussa Vepsulla oli vielä paikka lisätä johtonsa neljään maaliin, kun Hakola pääsi läpiajoon Morrisseyn mainiosta syötöstä. Valakari veti kuitenkin pidemmän korren ja tauolle siirryttiin 3-0 -vierasjohdossa.

– Asiat onnistuivat ensimmäisellä jaksolla aika hyvin. Maalipaikkoja oli toki molemmilla joukkueilla. Me annoimme SJK:lle muutaman paikan. Itse luomamme paikat olivat hyvin rakenneltuja. Yksi tilanne, josta tuli maali, syntyi eritoten hyvän puolustuspelin kautta. Lopussa olisimme voineet tehdä vielä 4-0, joten tilanteita riitti, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Täysin toisenlainen puoliaika

Toisella jaksolla SJK kokosi rivinsä paremmin ja otti pelin hallintaansa. Se piti palloa ja rakenteli pitkiä hyökkäyksiä. Kovin moneen kertaan seinäjokelaiset eivät kuitenkaan aivan huippupaikoille päässeet. Lähimpänä maalintekoa olivat kaukolaukauksella Johannes Laaksonen, puskulla maalin edestä Mehmet Hetemaj ja aivan ottelun viimeisellä minuutilla laidalta vapaaksi pelattu Billy Ions. VPS-maalilla Marko Meerits hoiti tilanteet kuitenkin varmuudella ja vakuuttavasti.

Toisen jakson ajan VPS oli selvästi puolustuskannalla ja vastahyökkäykset tyrehtyivät monesti huolimattomiin tai turhan hätäisiin ratkaisuihin. Kertaalleen keltaisissa vierasasuissaan viilettäneet vaasalaiset pelasivat Morrisseyn vielä laukaisupaikkaan, mutta pallo takertui sen verran jalkoihin, että laukaus jäi niin sanotusti piippuun. Mainion ensimmäisen jakson ja hyvin puolustetun toisen jakson ansiosta VPS kuitenkin piti nollat omissa ja nappasi tärkeät pisteet mukaansa.

– Toisella jaksolla peli muuttu ihan täysin. SJK hallitsi koko toista jaksoa ja oli melkeinpä ihme, ettemme päästäneet yhtään maalia toisella puoliajalla. Se teki toisaalta hyvää meillekin, että jouduimme puolustamaan. Otetaan siitä opiksi jatkoa ajatellen, Vuorinen sanaili.

– Toisella jaksolla näkyi varmasti väsymys. Olimme juosseet jo avauspuolikkaalla paljon ja sitten, kun toinen painaa päälle ja itse olet vastaanottavana osapuolena koko ajan, niin joudut juoksemaan siinäkin enemmän. Sitä kautta myös ratkaisut kentälläkin heikkenevät. Tyytyväisiä olemme kuitenkin, kun haimme viime kauden sarjakolmosesta vieraskentältä 3-0 -voiton ja pidimme nollan omissa.

Lohkovoitto ratkeaa lauantaina

Seuraavaksi saadaan jännittää lauantain ottelun Jaro-Jazz -lopputulosta, sillä siitä riippuu se, pääseekö VPS suoraan puolivälieriin lohkovoittajana vai lähteekö se puolivälieräkarsintaan lohkokakkosena. Jaron pitäisi voittaa Jazz kolmen maalin erolla, jotta se sysäisi VPS:n kakkoseksi.

– Ei tässä tuloksia jännittää tarvitse. Olemme tällä hetkellä kuitenkin kaavailujeni mukaan menossa jatkoon lohkokakkosena. Sitten tulee yllätyksiä, jos tulee.

VPS tänään: Meerits – Lampi (77′ Lahti), Koskimaa, Viitikko – Jürgenson, Laatikainen, Voutilainen, Vahtera (62′ Böling), Engström – Hakola (72′ Levänen), Morrissey

Penkillä: Volotinen (MV), Lähde, Strandvall, Clennon.