Inter jatkoon cupissa toisen jakson maaleilla – ”Pitää pystyä kääntämään peli”

Inter jatkoon cupissa toisen jakson maaleilla – ”Pitää pystyä kääntämään peli”

Vaasan Palloseura koki lauantaina Turussa tappion FC Interille Suomen cupin puolivälieräkarsinnassa. Näin ollen cup-taival päättyy tähän.

FC Inter-VPS 2-0 (0-0)
53’ Källman 1-0
75’ Furuholm 2-0

Avausjaksolla VPS hallitsi palloa ja hienokseltaan hallitsi ottelua. Inter yritti antaa prässiä, mutta VPS tuli aina paineen alta ulos. Eteneminen ei kuitenkaan ollut tarpeeksi nopeaa seuraavassa vaiheessa ja murtautuminen oli vaikeaa Interin puolustettua omalla alueellaan tiiviisti.

– Ensimmäisellä jaksolla ei ollut oikeastaan maalipaikkoja kummallakaan ja se oli aika tasaista pelaamista. Meillä oli muutama hyökkäys, joista olisimme voineet rakentaa enemmänkin, totesi päävalmentaja Petri Vuorinen ottelun jälkeen.

Toisen jakson alussa Juho Lähteellä ja Steven Morrisseyllä oli todella hyvät tilaisuudet viedä VPS johtoon. Tilanteiden välillä oli vain pari hassua minuuttia ja näyttikin, että VPS ottaa kuskin paikan toiselle jaksolle.

Se olikin Inter, joka sai rakennettua seuraavan laadukkaan hyökkäyksen. Turkulaiset päättivät näppärän syöttösommitelman maaliin Benjamin Källmanin toimesta. Maali antoi Interille virtaa ja turkulaiset painoivat tovin pelin VPS-päätyyn. VPS ei onnistunut saamaan peliään tarpeeksi hyvin takaisin kasaan, vaikka ottelu taas tasaantui. Inter onnistui lisäämään johtoaan kulman jälkitilanteesta 75. peliminuutilla, kun Timo Furuholm sai pallon ollessa maalin edessä aivan yksin.

– Toinen jakso alkoi meiltä hyvin ja loimme muutaman paikan, joista olisimme voineet tehdä 1-0. Interin onnistuttua maalinteossa meidän oli loppupelin aikana vaikeampaa luoda paikkoja. Noin ei saisi tietenkään olla. Meidän pitää pystyä kääntämään peli tuollaisissa tilanteissa, se on silti vain yksi maali, Vuorinen kommentoi.

Inter-tappion myötä turkulaiset jatkavat cupin puolivälieriin, jossa he kohtaavat voittajan otteluparista RoPS-SJK.

– Inter oli aika odotetunlainen. Heiltä hyvä peli ja ansaittu voitto. Joukkue on tiiviimpi kuin viime vuonna ja heillä on taitavia yksilöitä. Onnittelut Interille, Vuorinen sanaili.

Pelistä löytyi paljon asioita, joita pääluotsin mukaan pitää vielä viilata Vepsun pelissä.

– Ehkä isoin asia on, kuten monesti, miten ratkomme ongelmia kentällä. Puolustussuuntaan pitää analysoida miten maalit syntyivät. Kaksi maalia on kuitenkin aika paljon. Hyökkäyssuuntaan meidän taas pitää jatkaa siitä, miten pääsemme antamaan murtavia syöttöjä lähempää vastustajan maalia ja miten voimme olla tehokkaampia, Vuorinen tuumi.

Ensi viikonloppuna VPS pelaa harjoitusottelun Vaasassa Turun Palloseuraa vastaan. Viikko sen jälkeen joukkue matkustaa Ruotsiin pelaamaan harjoitusottelun Östersundia vastaan.