Ilves kiri tasoihin toisella jaksolla – ”Kaksijakoinen ottelu”

Ilves kiri tasoihin toisella jaksolla – ”Kaksijakoinen ottelu”

Vaasan Palloseura pelasi tänään Ilvestä vastaan Elisa Stadionilla. Ottelu päättyi lukemiin 1-1. VPS:n maalista vastasi Sebastian Strandvall.

VPS-Ilves 1-1 (1-0)
41′ Strandvall 1-0 rp.
77′ Penninkangas 1-1

Vepsu aloitti ottelun hyvin. Se piti palloa ja loi pikkuhiljaa parempia hyökkäyksiä ja murtautumisyrityksiä. Ilves joutui olemaan selvästi ottavana osapuolena.

Kahdeksannellatoista minuutilla VPS oli jo todella selvästi niskan päällä ja se rakensikin maalipaikan Andre Clennonille, joka ei aivan ennättänyt ampumaan maalin edessä.

Hetkeä myöhemmin Vepsulla oli hyvä hässäkkä Ilves-maalin edessä ja jälleen pallo pelattiin viimeisimpänä Clennonille, joka ei kuitenkaan osunut palloon vaikeasta asennosta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin jamaikalaiskärki pelattiin puolittain läpi ja hän ampui tarkasti kohti takakulmaa. Mika Hilander onnistui kuitenkin torjumaan jalalla tilanteen kulmaksi, jota ei VPS onnistunut hyödyntämään.

Reippaan 40 minuutin kohdalla Jesper Engström kaadettiin rangaistusalueen sisällä ja tuomari osoitti palloa pilkulle. Sebastian Strandvall asteli pallon taakse ja latasi Vepsun 1-0 -johtoon mainiolla rankkarillaan. Hilander oli hyvin mukana, mutta Strandvallin kova kuti meni torjujan käsien läpi verkon perukoille.

Tauolle siirryttiin myös VPS:n 1-0 -johdossa. Ilves oli tyystin kipsissä koko jakson, eikä se saanut pallollista peliään käyntiin Vepsun korkean prässin alla juuri millään tavalla.

Toiselle jaksolle tuli hyvin erilainen Ilves. Tupsukorvat tekivät kaksi vaihtoa jo puoliajalla ja muuttivat formaatiotaan huomattavasti hyökkäävämmäksi.

Ilves prässäsi korkealta ja pakotti puolestaan Vepsun virheisiin. Pelin avaaminen tehtiin vaasalaisille hankalaksi, mutta VPS puolusti pitkään varsin mallikkaasti.

Ilves kuitenkin painosti hetki hetkeltä enemmän ja tunnin jälkeen se alkoi saada parempia maalipaikkojakin. Näistä esimerkkinä muun muassa Teemu Penninkankaan hiukan ohi viuhunut vihainen laukaus.

Penninkangas oli lopulta myös Ilveksen sankari. Puolustaja voitti boksissa pääpallon ja onnistui vielä pääsemään itse irtopalloon käsiksi laukoen sen vuorenvarmasti takanurkkaan. Pelikellossa oli tuolloin 77 minuuttia.

Maalin jälkeen peli vapautui hieman aaltoilevammaksi ja VPS sai niin ikään muutaman puolittaisen paikan vastaiskuista, joskin Ilveksellä oli yhtä lailla omat paikkansa. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

– Meiltä tosi heikko ensimmäinen puoliaika. Olimme koko ajan myöhässä, pelimme jäi passiiviseksi, emme voittaneet palloja ja sitten, kun voitimme, niin emme päässeet sen kanssa mihinkään.  Aika luokaton eka jakso siis, Ilves-luotsi Jarkko Wiss harmitteli pelin jälkeen.

– Toisella jaksolla kylmästi löimme vähän niin kuin pokeripöydässä ”all in” ja aloimme ottaa miehestä mittaa. Muutimme muotoamme hyökkäävämmäksi ja se toimi hyvin. Se oli varmasti energiaa raastava toinen jakso, mutta sillä saimme painopisteen Vepsun päätyyn ja olisimme voineet tehdä voittomaalinkin. Nähtiin sellaista eteenpäin puolustamista etenkin toppareilta, mitä kauden aikana on toivottukin. Jos toinen jakso on toisen hallintaa ja toinen toisen, niin tasapeli on aika lähellä totuutta. Vähän se pilkku jäi kaivelemaan, mutta noita tulee pitkässä juoksussa, Wiss jatkoi.

VPS-käskijä Petri Vuorinen oli hyvin samoilla linjoilla tamperelaiskollegansa kanssa.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä. Me saimme maalin meidän hyvän jaksomme aikana ja Ilves sai maalinsa puolestaan heidän hyvän jaksonsa aikana. Kaksijakoinen ottelu, jonka toisella jaksolla nähtiin jo vähän sellaista playoff-tunnelmaa. Kaikki haluavat olla sarjataulukossa ylhäällä ja voittaa nämä pelit ja se näkyi mielestäni pelin jälkimmäisellä puolikkaalla. Oli sellaista syyspelin menoa.  Tulos oli varmasti aika oikeutettu tänään, Vuorinen sanaili.

– Kaikki pelit tulevat olemaan sarjan loppuun saakka hyvin todennäköisesti tasaisia. Kaikki taistelevat jokaisesta pisteestä viimeiseen asti ja siksi taulukko onkin juuri nyt niin tasainen, Vuorinen jatkoi.

VPS pelaa seuraavaksi IFK Mariehamnia vastaan vieraissa. Raita pelaa seuraavan kerran kotikentällä puolestaan vasta 8.9. ja tuolloin vastassa on sarjakärki HJK.

OSTA LIPUT VPS-HJK -OTTELUUN TÄSTÄ.

VPS tänään: Meerits – Engström, Lahti, Viitikko, Levänen – Strandvall, Lähde, Voutilainen (70′ Sohna), Hakola (56′ Koskimaa) – Vahtera, Clennon (83′ Morrissey).

Penkillä: Volotinen (mv), Böling, Lampi, Jürgenson.

Artikkelikuva: Harri Bragge.