HIFK kellisti Vepsun – ”Emme voi pelata näin, jos haluamme voittaa”

HIFK kellisti Vepsun – ”Emme voi pelata näin, jos haluamme voittaa”

Vaasan Palloseura hävisi keskiviikkoiltana Helsingin IFK:lle lukemin 2-1. VPS-maalin iski pelin 25. Minuutilla Juho Lähde.

HIFK-VPS 2-1 (0-1)
25’ Lähde 0-1
66’ Halme 1-1
73’ Forssell 2-1

Ottelun avausjaksolla VPS oli pelissä hienoisesti niskan päällä. HIFK ei päässyt kunnolla peliin kiinni ja VPS iskikin ottelun avausosuman 25 peliminuutin kohdalla. Maalintekijänä toimi Juho Lähde. Tauolle siirryttiin Vepsun johdossa.

Avausjakso ei kuitenkaan ollut VPS-käskijä Petri Vuorisen mieleen.

– Me pelasimme avauspuolikkaalla rauhallisemmin, mutta paljon tuli senkin aikana pallonmenetyksiä. Pallonhallinta on iso osa peliämme ja nyt kun menetyksiä tuli niin paljon, niin pelin kuvakin muuttui erilaiseksi. Toki teimme maalin ja saimme muutaman hyökkäyksen, jotka olisimme voineet viimeistellä paremmin, mutta 1-0 oli meille hyvä tulos ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Toisella puoliajalla VPS:n etsikkoaika oli ensimmäisen vartin aikana. Sen aikana VPS sai kolme nopeaa hyökkäystä, joista sen olisi Vuorisen mukaan pitänyt päästä viimeistelemään paremmin. Kun kelloon alkoi täyttyä tunti, VPS menetti otteensa.

– Meidän ratkaisumme heikkenivät. Päästimme IFK:n mukaan tanssiin. Ennen sitä he eivät kunnolla vielä olleet, mutta tunnin kohdalla ottelu muuttui ja menetimme otteemme.

Niinpä 66 peliminuutin kohdalla Jukka Halme ampui kaukaa HIFK:n tasoituksen. Noin seitsemän minuuttia myöhemmin Nosh A Lody ja Mika Väyrynen pelasivat Mikael Forssellin maalintekoon ja HIFK olikin johdossa. Enempää maaleja ei nähty ja näin pisteet jäivät Helsinkiin.

– IFK sai avausmaalistaan lisää ”buustia” ja heidän sykkeensä, juoksumääränsä ja intensiteettinsä nousi. Myös kotiyleisö antoi virtaa, kun he ottivat homman joksikin aikaa haltuunsa, kun taas meillä oli huono jakso, Vuorinen kertasi.

Yksinkertaistettuna syy tappioon oli Vuorisen mukaan se, ettei joukkue päässyt missään vaiheessa omalle tasolleen.

– Emme me voi näin pelata, jos haluamme voittaa pelejä. Pelasimme huonon pelin, emmekä tehneet asioita, joita meidän tulee tehdä. Se näkyi pelillisesti, sekä tulostaululla. Kopissa jo puoliajalla sekä tietenkin pelin jälkeen puhuimme päivän suoritustasosta. Laatu pitää olla parempaa. Se pitää nostaa omalle tasolle.

Joukkue ei ollut tyytyväinen tekemiseensä luonnollisesti itsekään.

– Ei joukkue kopissa ollut tyytyväinen ensimmäisen puoliajan jälkeen, eikä tietenkään pelin jälkeen. Luovuimme pallosta liian nopeasti ja väärillä ratkaisuilla. Heinäkuussa ja elokuussa meiltä on nähty paljon laadukkaampaa tekemistä kuin tänään. Peräänkuulutan kaikilta, ja varsinkin kokeneilta pelaajilta oikeita tekoja kentällä, Vuorinen paalutti.

Seuraavan kerran VPS pelaa maanantaina kotikentällä. Tuolloin vastassa on kivenkova FC Lahti. Tästä on vain yksi suunta ja se on ylöspäin. Tule jeesaamaan ja näyttämään tukesi Elisa Stadionille.

OSTA LIPUT VPS-FC LAHTI -OTTELUUN.