Bröndby vei avausottelun lukemin 2-0 – ”Taistelemme yhdessä Vepsun vielä jatkoon”

Bröndby vei avausottelun lukemin 2-0 – ”Taistelemme yhdessä Vepsun vielä jatkoon”

Vaasan Palloseura kohtasi tänään tanskalaisen Bröndby IF:n Kööpenhaminassa. Ottelu päättyi Bröndbyn 2-0 -voittoon. Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki teki maaleista toisen ja syötti toisen.

Bröndby IF-VPS 2-0 (2-0)
17′ Pukki 1-0
29′ Fisker 2-0

Bröndby aloitti kovalla rynnistyksellä, sillä jo kahden ensimmäisen minuutin aikana Hany Mukhtarilla ja Teemu Pukilla oli kummallakin jonkinlaiset maalipaikat. Sen jälkeen Vepsu pääsi kuitenkin hieman peliin kiinni ja sai pidettyä palloa ajoittain. Bröndbyn hurja prässi pakotti vaasalaiset kuitenkin useisiin aavistuksen hermostuneisiin ja vaikeisiin ratkaisuihin. Yhtään ei helpottanut sekään, että jokaisen riiston jälkeen tanskalaiset pyrkivät nopeaan ja tehokkaaseen murtautumiseen liukkaitten keskikenttäpelaajiensa toimesta.

17. peliminuutilla pakka aukesi sen verran, että Teemu Pukki sai paikan boksin sisälle, eikä mies pienestä kulmasta erehtynyt, vaan latasi pallon tarkasti takakulmaan ohi voimattoman Marko Meeritsin.

Muutama minuutti myöhemmin Christian Norgaard kokeili kauempaa, mutta veto viuhui selvästi ohi.

Tämän jälkeen VPS sai muutaman orastavan mallikkaan hyökkäykseenlähdön ja rakensi pelin ensimmäiset VPS-kulmatilanteetkin. 29. minuutilla Kasper Fisker kuitenkin masensi Vepsun laukomalla pallon ilmasta laakana vastustamattomasti takanurkkaan.

Reippaan puolen tunnin kohdalla Teemu Pukki oli onnistua toistamiseen VPS-puolustuksen virheen avittamana, mutta Timi Lahti liukui upeasti pallon kulmaksi. Bröndby painoi lopun päälle ja VPS puolusti, mutta onnistui pitämään 2-0 -tilanteen taukoon saakka.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin selvästi pirteämpi Palloseura. Raita toi pallollisen pelinsä omalle tasolleen ja pystyi hallitsemaankin vaiheita toisesta puolikkaasta. Toisen jakson alun ainoa paikka syntyi Mukhtarin mainiosta laukauksesta, jonka Meerits kuitenkin liimasi niin varmasti, että se näytti jopa helpolta.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Juha Hakola karkasi laidalta. Hän ajoi kohti maalia ja pyrki syöttämään takaviistossa vaanineelle Sebastian Strandvallille. Bröndby-puolustus pääsi väliin, mutta Hakola pääsi vielä ampumaan lähietäisyydeltä. Bröndby-vahti Ronnow kuitenkin pystyi torjumaan pallon kulmaksi ja vierasmaali jäi haaveeksi.

Muutama minuutti myöhemmin ja taas oli vaarallinen tilanne Vepsun maalilla, mutta Meeritsin mainio ulostulo pelasti Raidan. Aivan lopussa Bröndby pystyi jäädyttämään peliä muutamista Vepsun vastaiskuista huolimatta. Vierasmaali jäi näin ollen saamatta ja toiseen osaotteluun Vaasan Elisa Stadionille lähdetään lukemista 2-0.

Toisesta jaksosta tulee ainakin ottaa mukaan tänään nähty pelirohkeus ensi torstain toiseen osaotteluun. Vaikka maalipaikoille ei monesti päästy vielä, herätti toisen jakson VPS-identiteetin mukaan pelaaminen todella paljon lupauksia. Kotiyleisön tuella vaikeasta tilanteestakin on mahdollista nousta, myös päävalmentaja Petri Vuorisen ja kippari Veli Lammen mukaan.

– Täällä oli kotijoukkueella kova tuki kotiyleisöltä, joten totta kai toivomme kotipelissämme samanlaista, Vuorinen kommentoi.

– Jalkapallossa on nähty suurempiakin ihmeitä kuin 2-0 -tilanteen kääntäminen. Kolme maalia olisi ollut jo melkoinen vuori kiivettäväksi. Uskomme itseemme ja näytimme tänään, että pystymme pelillisesti haastamaan Bröndbyn. Kun saamme tähän vielä kotiyleisön tuen taakse, niin taistelemme yhdessä Vepsun vielä jatkoon ja lyömme juuteille luun kurkkuun, Lampi puolestaan virkkoi.

Peliä päävalmentaja Vuorinen summasi seuraavasti.

– Bröndby pääsi nopeasti 2-0 -johtoon ja prässäsi meitä ylhäältä. Meidän oli välillä vaikea päästä prässin alta pois. He tekivät maalinsa heille tyypillisillä tavoilla. He ovat todella vaarallisia, kun pääsevät hallitsemaan ja murtautumaan matalaa blokkia vastaan. Toisella jaksolla paransimme tauolla läpi käytyjä asioita pallollisessa pelissä ja oli hienoa että pystyimme pelaamaan omaa peliämme täälläkin. Emme saaneet vierasmaalia, mutta pidimme nollan ja toivon kipinä elää. Vepsu ei luovuta ikinä.

Juuri toisen puoliajan parempi peli-ilme oli kapteeni Lammenkin mieleen.

– Totta kai olemme pettyneitä tulokseen ja siihen, että kaksi meni omiin. Kun peliä miettii kokonaisuutena, niin olisimme voineet saada enemmän, mutta olisimme voineet saada myös vähemmän. Positiivista oli tasonnosto puoliajalla. Toisella jaksolla nähtiin sitä Vepsua mitä sen olisi pitänyt olla alusta asti. Meidän loistava maalipaikkammekaan ei ollut sattumaa, vaan sitä edelsi meiltä hyvä vaihe. Lopussa Bröndby otti taas mallikkaasti homman haltuun ja oli lähellä kolmattakin osumaa, jota ei onneksi tullut.

Välissä VPS pelaa vielä Veikkausliigaa sunnuntaina, kun FC Inter saapuu vierailulle Elisa Stadionille. Joukkue aloittaa palautumisen ja valmistautumisen kyseiseen otteluun saman tien.

OSTA LIPUT VEPSUN KOTIPELEIHIN TÄÄLTÄ

VPS tänään: Meerits – Engström, Lampi, Lahti, Viitikko, Levänen – Vahtera (78′ Böling), Voutilainen (66′ Lähde), Sohna, Hakola – Morrissey (70′ Strandvall)

Penkillä: Volotinen (mv), Koskimaa, Jürgenson, Clennon.