HJK ratkaisi pelin jo avausjaksolla – ”Ekalla jaksolla vaikeuksia puolustamisessa”

HJK ratkaisi pelin jo avausjaksolla – ”Ekalla jaksolla vaikeuksia puolustamisessa”

Vaasan Palloseura koki tänään 3-0 -kotitappion Helsingin Jalkapalloklubille.

VPS-HJK 0-3 (0-3)
11’ Onovo 0-1
27’ Mensah 0-2
32’ Savage 0-3

Ottelun avausjakso oli alusta saakka hienokseltaan HJK:n hallussa. Pelin yhdeksännellä minuutilla Steven Morrisseylla oli paikka ladata VPS johtoon lähietäisyydeltä, mutta pallo leijaili yli maalin. Vastaavasti seuraavasta Klubin hyökkäyksestä syntyi kulmapotku Raidan päätyyn. Kulman jälkeen pallo jäi elämään VPS-päätyyn ja lopulta se keskitettiin Vincent Onovolle, joka nikkasi HJK:n maalin johtoon.

Maalista HJK sai entisestään voimaa ja alkoi hiljalleen vyöryä kohti VPS-maalia. Hyökkäykset olivat laadukkaita ja pallottomana se pelasi Vepsun aseettomaksi. Vajaan puolen tunnin kohdalla pallo ajautui takatolpalla lymyilleelle Evans Mensahille, joka tykitti Klubin vuorenvarmasti kahden maalin karkumatkalle. Laukaus pamahti yläriman kautta sisään.

Vain viisi minuuttia tästä ja pallo pelattiin Demba Savagelle, joka täydestä vauhdista sijoitti pallon huolellisesti takakulmaan. Näin ollen tauolle siirryttiin sinivalkoisten kolmen maalin johdossa.

Tauolla VPS muutti formaatiota hieman ja peli vaikutti tasaisemmalla jakson alussa. Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun ottelun suunta muuttui täysin. HJK-maalivahti Thomas Dähne pelasi palloa tuomarin mukaan kädellä boksin ulkopuolella ja näki punaista.

Loppupelin ajan Klubi pelasi miehen vajaalla ja VPS otti reippaasti kuskin paikan. VPS sai luotua paljon hyviä hyökkäyksiä. Maalipaikkoja siunaantui niin Andre Clennonille, Steven Morrisseylle kuin Joonas Vahteralle ja puolittaisia tekopaikkoja muutamalle muullekin. HJK-maalille vaihdettu Markus Uusitalo oli kuitenkin mies paikallaan ja onnistui pitämään nollan. Näin pisteet matkasivat avausjakson 0-3 -lukemin Helsinkiin.

– Meiltä todella hyvä eka jakso, yksi kauden parhaimpia ensimmäisiä puoliaikoja. Maalipaikkoja oli jo viiden minuutin sisään. Taktisesti olimme kurinalasia ja jätkät olivat hyvin valmistautuneina tähän peliin. Peli oikeastaan ratkesi jo ensimmäiseen puoliaikaan. Toisen jakson alussakaan ei ollut hätää, mutta punainen muutti pelin totaalisesti. Selviydyimme viimeiset 30 minuuttia. Oli hyvä, että nolla pysyi, vaikka Vaasa otti kuskin paikan. Ehkä he eivät ihan parhailta sektoreilta maalipaikkoja saaneet, mutta joku heidän tilanteistaan olisi voinut mennä sisäänkin, HJK-luotsi Mika Lehkosuo kommentoi ottelun jälkeen.

Punaista korttia hän ei kommentoinut.

– Parempi kun ei sano penkiltä mitään. Haluan nähdä videokuvan ennen kuin kommentoin. Olihan se toki vahva tuomio. Toivottavasti (päätuomari Mikko) Mörö oli oikeassa, Lehkosuo totesi.

– Ekalla jaksolla meillä oli vaikeuksia puolustamisessa. HJK pääsi vähän sieltä, mistä emme halunneet heidän pääsevän. Avasimme vähän liikaa omaa puolustamista muutaman kerran ja niistä maalipaikatkin syntyivät, kommentoi puolestaan VPS-käskijä Petri Vuorinen.

– Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä jaksolla. Joskus voi tehdä neljä maalia, mutta HJK:ta vastaan se olisi kyllä kova saavutus. Toki meille annettiin mahdollisuus siihen tänään. Tavoite oli pelata hyvä puoliaika. Seuraavana on edessä paikalliskamppailu SJK:ta vastaan jo maanantaina ja tekemisemme tänään vaikuttaa tulevaan. Puoliajalla vaihdoimme formaatiota ja uskon, että se olisi auttanut, vaikka olisimme pelanneet 11 vastaan 11. Toinen jakso oli meitä ihan hyvää tekemistä. Emme saaneet maalia aikaiseksi, mutta loimme paikkoja. Sen siirrämme Seinäjoelle tästä, Vuorinen jatkoi.

Tänään rosterista oli miehiä jonkin verran poissa. Nähdäänkö vahviketta kokoonpanossa jo maanantain SJK-kamppailussa?

– Toivottavasti. Vielä ei osata varmuudella sanoa, sillä joukkueessa on ollut flunssa-aaltoa, mutta toivotaan parasta, Vuorinen kommentoi.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson (46′ Levänen), Koskimaa, Viitikko, Engström – Sohna, Voutilainen, Strandvall, Vahtera, Hakola (46′ Clennon) – Morrissey.

Penkillä: Volotinen (MV), Böling, Laatikainen.

Artikkelikuva: Harri Bragge.