VPS joutui tyytymään pistejakoon JJK:n kanssa – ”Yksi huonoimmista peleistämme pitkään aikaan”

VPS joutui tyytymään pistejakoon JJK:n kanssa – ”Yksi huonoimmista peleistämme pitkään aikaan”

Vaasan Palloseura pelasi tänään 1-1 -tasapelin JJK:n kanssa. Ottelun maaleista vastasivat VPS:n Steven Morrissey avausjaksolla ja JJK:n Gaël Etock toisella.

VPS-JJK 1-1 (1-0)
17′ Morrissey 1-0
53′ Etock 1-1

Ottelu alkoi Vepsun osalta pirteästi, kun vaasalaiset ottivat isännän elkein pelin haltuun. Jo neljännellä minuutilla Raidalla oli ensimmäinen maalipaikan poikanen, mutta pallo takertui Markus Jürgensonin jalkoihin ratkaisevalla hetkellä.

Pelin seitsemännellätoista minuutilla Juho Lähde pelasi pallon Steven Morrissey, joka pelasi pikkunäppärän seinäsyöttökombinaation Joonas Vahteran kanssa. Morrissey pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja upotti pallon JJK-maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Jesper Engström pelasi mainion matalan keskityksen maalille, mutta Vahteran ohjaus kolahti tolppaan. Kun lähes 40 minuuttia oli taulussa, oli Morrisseylla maalipaikka pienestä kulmasta, mutta pallo viuhui jälleen tolpan kautta ohi maalista.

Jakson loppupuolella JJK nosti kuitenkin prässiään ja rikkoi huolimattomasti syötelleen VPS:n pelaamista. Aivan viime hetkillä Tommi Karilla olikin paikka tasoittaa ottelu, mutta Marko Meerits torjui pallon kulmaksi.

Toinen jakso alkoi Vepsun osalta synkästi, sillä peli ei meinannut lähteä millään käyntiin ja 53. peliminuutilla Gaël Etock hyödynsikin VPS:n virheen ja tasoitti kamppailun. Maalin jälkeen Raita nappasi vahvasti pallonhallinnan taas itselleen ja vaasalaisyleisö eli hienosti mukana kannustaen omiaan Vepsun luodessa kovaa painetta kettupaitojen kenttäpuoliskolle. Paikkoja pelattiin muun muassa vaihdosta sisään tulleelle Andre Clennonille ja Vahteralle, mutta kerta toisensa jälkeen viimeiset syötöt tai viimeistely-yritykset epäonnistuivat.

Toisen puoliajan VPS-pelaamista leimasi lepsu perustekeminen ja kärsivällisesti puolustaneella ja vastaiskupaikkaa odottaneella JJK:llakin oli omat tilaisuutensa muun muassa Etockin laukauksen muodossa siirtyä johtoon. Enempää osumia ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin lukemin 1-1.

– Pelin kulku oli sellainen, mitä odotettiinkin. Vaasa pyrki luomaan pallonhallinnan kautta paikkoja, mutta me onnistuimme ehkäisemään sen aika hyvin. Pelisuunnitelma toimi ja olen ylpeä siitä, miten pojat tekivät töitä 90 minuuttia tuolla kentällä. Saimme itsekin muutaman paikan, joista olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta olen tyytyväinen pisteeseen. Vaasa ei ole helppo paikka. Torstaina täällä sai pikkaisen nimekkäämpikin joukkue ”käkättimeen”, JJK-luotsi Juha Pasoja iloitsi.

– Vaasassa ei ”normiesityksellä” pisteitä saa. Olemme tehneet hyvin töitä juhannuksesta asti. Tekeminen harjotuksissa on ollut hyvää, kun olemme aloittaneet ihan perusasioista hommaa uudestaan. Sen myötä todennäköisyys pisteisiin on kasvanut. Siirryimme 4-4-2 -pelijärjestelmään, joka on kaikille tuttu jo junioreista ja roolit hyvin tiedossa. Hyökkäyspelissä pelaamme vähän rohkeammin ja haluamme avata alhaalta saakka. VPS prässäsi hyvin tänään ja avaaminen oli pelissä vaikeaa. Tällä pelillä ja viikko kun vielä petrataan, niin RoPS-pelistä on kolme pistettä lähellä, Pasoja jatkoi.

Kotijoukkueen käskijä Petri Vuorinen katsoi peliä luonnollisesti aivan erilaisin aatoksin.

– Emme olla ollenkaan tyytyväisiä. Tämä oli yksi huonoimmista peleistämme pitkään aikaan. Syöttötyöskentely ja ihan perustekeminen oli heikkoa koko ottelun ajan. Aloitimme hyvin ja peli oli hallinnassamme pitkän jakson, mutta sitten tuli mieleen Inter-peli, kun päästimme vastustajan mukaan omalla huonolla tekemisellämme. Luovuimme pallosta helposti ja luvattoman usein, Vuorinen harmitteli.

Kova eurorutistus ei ole VPS-luotsin mukaan mikään syy tämän päivän hapuilevaan esitykseen.

– Olemme europelien välissäkin pelanneet hyvin. Ei tässä ole tekosyitä. Saimme pallonhallinnan tänään, pääsimme murtautumaan JJK:n boksin lähelle ja meillä oli kaikki avaimet omissa käsissä. Teimme liian paljon huonoja ratkaisuja kentällä liian monen pelaajan osalta, näin nätisti sanottuna.

Tästä lähdetään petraamaan kohti ensi viikonlopun Ilves-kamppailua vieraissa.

– Peleistä muodostuu erilaisia, kun joukkueet pelaavat eri tavalla. Käymme läpi nyt näitä viime aikoja ja tätä päivää ja keskitymme sitten Ilves-peliin ja siihen, miten saamme pidettyä sen oman tason, mihin parhaimmillaan pystymme, Vuorinen avasi.

Seuraavan kerran VPS pelaa kotikentällä sunnuntaina 6.8., kun PS Kemi saapuu vierailulle.

OSTA LIPUT PS KEMI -OTTELUUN TAI LOPPUKAUDEN KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Koskimaa, Lahti, Sohna, Engström – Vahtera, Voutilainen (53′ Strandvall), Lähde, Hakola (62′ Clennon) – Morrissey.

Penkillä: Volotinen (mv), Böling, Levänen, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.