VPS voittoon Interistä värikkäiden vaiheiden jälkeen – ”Saimme hyvän alun otteluun”

VPS voittoon Interistä värikkäiden vaiheiden jälkeen – ”Saimme hyvän alun otteluun”

Vaasan Palloseura voitti tänään Veikkausliigassa kotikentällään FC Interin lukemin 3-2 todella värikkäiden vaiheiden jälkeen.

VPS-FC Inter 3-2 (2-1)
4’ Clennon 1-0
10’ Levänen 2-0
20’ Henrique 2-1
61’ Kuqi 2-2
87’ Vahtera 3-2

VPS aloitti ottelun todellisella myrskyvaroituksella, sillä se otti pelin hallintaansa ja loi saman tien hyviä maalipaikkoja. Ennen kuin 10 minuuttia oli pelikellossa, oli Andre Clennon iskenyt jo takatolpalta Sebastian Strandvallin keskityksestä Vepsun avausosuman ja Jonas Levänen ampunut sivuvaparista pallon voimalle Jere Koposen torjunnan kautta maaliin.

Näytti, että vaasalaisten rynnistys sen kun jatkuu, sillä Strandvall oli 17. Minuutilla läpiajossa, mutta Koponen veti pidemmän korren tällä kertaa. Seuraavan osuman iskikin Inter kuin varkain erikoistilanteen jälkitilanteesta. Pallon nikkasi takatolpalta sisään toppari Alan Henrique.

Avausjakso kulki pitkälti VPS:n komennossa ja Inter pyrki parhaansa mukaan repimään ja raastamaan Raidan peliä rikki siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Interin ainoa puolittainen maalipaikka jakson lopussa oli Ari Nymanin vihainen laukaus, joka kuitenkin leijaili reippaasti yli isäntien maalin.

Toisen jakson alussa VPS pelasi muutaman minuutin energisesti luoden muutaman puolittaisen maalintekotilanteen. Viimeistely tai ratkaisevat syötöt kuitenkin ontuivat ja Inter alkoi selvästi petrata sen jälkeen. VPS:n pelinrakentelu alkoi olla huolimatonta ja lopulta reippaan tunnin kohdalla Njazi Kuqi pääsikin nauttimaan kotijoukkueen harhasyötön antimista ja ujutti pallon VPS-vahti Marko Meeritsin kainalosta sisään tasoittaen pelin lukemiin 2-2.

Vajaan 70 minuutin kohdalla Clennon pääsi tuikkaamaan pallon kentälle vaihdetun Juha Hakolan mainiosta keskityksestä maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Reipas viisi minuuttia myöhemmin Kim Bölingillä oli avopaikka ja hänen tiputuksensa Clennonille tyhjän maalin eteen ehdittiin Inter-puolustuksen toimesta katkaista aivan viime senteillä. Minuutti tästä ja Jürgenson pelasi matalan pallon Clennonille etutolpalle, josta jamaikalaiskärki latasi pallon täysillä, mutta Vepsun harmiksi tolppaan.

  1. peliminuutilla sattui Vepsun pelin kannalta kova takaisku, kun Mikko Viitikko ajettiin toisen keltaisen kortin siivittämänä kentältä ulos. Toisin kuin olisi voinut olettaa, Inter ei kuitenkaan saanut pelistä otetta, vaan VPS loi edelleen maalipaikkoja. Hakolan laukaus 85. minuutilla jäi vielä ponnettomaksi, mutta kaksi minuuttia myöhemmin VPS pelasi upean hyökkäyksen, jonka Joonas Vahtera päätti tälläämällä pallon vieraiden verkon perukoille.

Lopussa Inter yritti luoda painetta vielä korkeilla keskityksillä Vepsun maalille, mutta puolustus Meeritsin johdolla napsi pallot itselleen ja johto piti loppuun saakka. Näin ollen vaiherikas ja välillä kuumaksikin äitynyt ottelu päättyi Vepsun 3-2 -voittoon. Tämän myötä VPS jatkaa sarjan toisella sijalla, kolme pistettä edellä kolmantena olevaa FC Lahtea ja kuusi pistettä perässä sarjaa johtavaa HJK:ta.

– Iso pettymys, se on selvä juttu. Tämä oli tosi erikoinen peli. Meiltä huono alku, jonka aikana lahjoitimme kaksi maalia. Olimme valmistautuneet hyvin ja käyneet asioita läpi, mutta silti aloitimme heikosti. Tulimme kuitenkin takaisin peliin ja käy totta kai sääliksi pelaajiakin tässä tilanteessa, Inter-luotsi Shefki Kuqi totesi pelin jälkeen.

– Olisimme voineet heittää pyyhkeen kehään 2-0 -tilanteessa, mutta jätkät jaksoivat uskoa ja tehdä duunia ja pääsimme tasoihin. Ulosajo vähän muutti meidän ajatusta. Tuli vähän sellainen fiilis, että olemme tulleet tasoihin ja vastustaja saa punaisen, niin tämä hoidetaan, mutta futis on jännää ja pitää taistella loppuun asti. Vaikea tätä on hyväksyä tällä hetkellä, mutta elämä jatkuu, Kuqi jatkoi.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan VPS osoitti jälleen sen, että kovan europelirupeaman sisälläkin joukkue pystyy pelaamaan hyviä pelejä ja suorittamaan hyvin peleissä pitkiä jaksoja.

– Kuten Shefki sanoi, saimme hyvän alun otteluun. Teimme maalit erikoistilanteissa, joihin meillä on hyvät antajat. Löytyy vasenta ja oikeaa jalkaa. Olen iloinen Jonaksen (Levänen) ja Andren (Clennon) puolesta, että he saivat onnistumiset. Etenkin kun Andre ei ole pelannut niin paljoa viime aikoina. Tämä oli hieno osoitus joukkueen kyvystä olla yhtenäinen. Se on pakko sanoa vielä kerran, vaikkei tarvitsisi edes, että meillä kaikki pelaajat pystyvät pelaamaan ja suorittamaan hyvin roolejaan kentällä, Vuorinen kommentoi.

Vuorinen löysi myös negatiivista sanottavaa suojattiensa pelistä.

– Olen todella, todella pettynyt siihen, miten pelasimme toisella jaksolla. Meillä oli huono keskittyminen tekemiseen ja tuli jostain syystä jokin hyvänolon tunne. Se oli surkeaa, miten esiinnyimme sen osan pelistä, kun Inter pääsi tasoihin. Jatkossa ei saa menettää 2-0 -johtoa, jos meinaa olla kärkijoukkue, sitä puhuimme kopissakin pelin jälkeen. Se oli meidän omaa tyhmyyttämme, Vuorinen harmitteli.

Vaan loppuun löytyi taas positiivinen ”draivi” ja peli punnerrettiin voitoksi jopa miehen vajaalla.

– Kuten on todettu, VPS ei luovuta ikinä ja loimme paikkoja ennen ulosajoa ja sen jälkeen. Oli tolppaa ja tyhjään maaliin pelattua paikkaa, joka vihellettiin paitsioksi.

VPS pelaa tulevalla viikolla kahdesti kotikentällään. Torstaina vastaan asettuu Eurooppa-liigan karsintojen toisen kierroksen toisessa osaottelussa Bröndby Tanskasta ja sunnuntaina VPS kohtaa JJK:n Veikkausliiga-kamppailussa.

OSTA LIPUT VPS-KOTIOTTELUIHIN TÄÄLTÄ.

VPS tänään: Meerits – Jürgenson, Lampi, Koskimaa, Viitikko (80’ ulosajo), Levänen – Strandvall (61’ Hakola), Lähde (57’ Sohna), Voutilainen, Böling (77’ Vahtera) – Clennon.

Penkillä: Volotinen (mv), Lahti, Engström, Morrissey.