Huippujännittävän lopun jälkeen tasapelipiste HIFK:lta – ”VPS ei luovuta ikinä”

Huippujännittävän lopun jälkeen tasapelipiste HIFK:lta – ”VPS ei luovuta ikinä”

Vaasan Palloseura kohtasi tänään Helsingin IFK:n kotikentällään Elisa Stadionilla. Ottelu päättyi lopulta jännittävien loppuminuuttien jälkeen numeroin 1-1.

VPS-HIFK 1-1 (0-0)
88’ Sihvola 0-1
90+1’ Lähde 1-1

Ottelun avauspuoliaika sujui VPS:n komennossa ja HIFK otti vastaan. HIFK:n puolustus piti kuitenkin erittäin hyvin ja matalassa blokissa se onnistui pitämään vaasalaiset poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Murtautuminen oli Raidalle vaikeaa, joskin HIFK:n oli välillä todella hankala päästä palloon kiinni, kun VPS pyöritti peliä näppärästi.

Avausjakson paras paikka siunaantui Jonas Leväselle, joka pääsi ampumaan pienestä kulmasta, mutta ulkokierrettä hakenut laitapuolustaja sujautti laukauksensa takakulmasta ohi. Tauolle siirryttiin näin ollen 0-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla peli jatkui noin vartin verran samantyylisenä kuin avauspuoliskolla, mutta sitten alkoi HIFK saada pelin juonesta kiinni. Prässi puri paremmin ja syntyi enemmän HIFK:lle otollisia tilanteenvaihtoja. Varsinaisilla vaarallisilla maalipaikoilla ei kuitenkaan edelleenkään juhlittu.

Lopulta 88. peliminuutilla Pekka Sihvola onnistui tuikkaamaan kulman jälkitilanteesta vieraat 0-1 -johtoon ja näytti jo, että pisteet matkaavat Helsinkiin. Toisin kuitenkin kävi, sillä Vepsu rakensi vielä maltilla yhden mainion maalipaikan, jonka päätti Steven Morrisseyn upeasta keskityksestä Juho Lähde nikkaamalla pallon päällä takakulmaan ohi hölmistyneen Tomi Maanojan.

– Kaksijakoinen peli. VPS oli täysin suvereeni ja ylivoimainen ekalla puoliajalla. Toisella jaksolla me nostimme karvausta ja muutimme pelijärjestelmää, mikä onnistui ajoittain onnistui tosi hyvin kentällä. Onnistuimme tekemään maalin ja kyllähän se syö joukkuetta, että tämä oli nyt kolmas maali, joka meille tehtiin yliajalla. Se harmittaa ja siksi pitää nyt olla tyytyminen vieraspisteeseen. Toisen jakson tasonnostosta pitää olla silti ylpeä. Voitto karttaa meitä ja sitä me jahtaamme. Tänäänkään emme siinä onnistuneet, jutteli HIFK-luotsi Antti Muurinen pelin jälkeen.

– Ensimmäinen puoliaika oli meillä hyvin kontrollissa, joskin olisi pitänyt pystyä luomaan muutama vaarallisempi paikka. HIFK muutti vähän asioita pelaamisessaan ja niin mekin teimme jossain vaiheessa. Silloin peli hieman aaltoili ja vaikka saimme korkeamman prässin vastaamme, niin meiltä nähtiin kauttaaltaan huolimattomampaa tekemistä. Se ei riitä, jos meinaa voittaa pelejä, vaan pelin pitää jatkua toisellakin jaksolla parempana. Tänään se ei jatkunut. Pitää pystyä parempaan, VPS-luotsi Petri Vuorinen puolestaan totesi.

– Hyvä asia oli, että jaksoimme pelata maltilla tappioasemassa. Moni on sitä mieltä, että pitäisi heittää pitkää saman tien, kun jää tappiolle. Tänään näytimme hyvän esimerkin siitä, että rauhassa lähdetään avaamaan alhaalta ja saadaan hyvä hyökkäys toiseen päähän ja siitä maalipaikka, jonka Juho Lähde pukkaa sinne mistä veskari on tulossa. Kiitos pelaajille siitä, ettei hävitty kotikentällä. VPS ei luovuta ikinä ja toivottavasti se näkyy kentällä, Vuorinen jatkoi.

Ote pelistä herpaantui myös edellisessä kotiottelussa toisella puoliajalla. Siinä riittää Vuorisen mukaan vielä läpikäymistä.

– En tiedä syytä, miksi niin kävi nyt. Jos tietäisin, niin antaisin suoran vastauksen. Jos haluaa olla huippujoukkue, niin laatu pitää olla parempaa ihan syötöistä lähtien. Teimme toisella jaksolla huonompia ratkaisuja kentällä ja tuki pallolliselle väheni. Sitä kautta peli meni heikommaksi. Sitä meidän pitää käydä läpi, Vuorinen kommentoi.

VPS tänään: Meerits – Engström (58’ Lähde), Lampi, Lahti, Viitikko, Levänen – Vahtera (76’ Clennon), Voutilainen, Laatikainen, Hakola (67’ Böling) – Morrissey

Penkillä: Volotinen (MV), Koskimaa, Gatambiye, Jürgenson.

Artikkelikuva: Harri Bragge / HB-Photography.