Kauden viides voitto irtosi Hakolan maalilla ja Lahden pelastuksella – ”Hyvin nousimme takaisin tappion jälkeen”

Kauden viides voitto irtosi Hakolan maalilla ja Lahden pelastuksella – ”Hyvin nousimme takaisin tappion jälkeen”

Vaasan Palloseura kohtasi tänään vieraskentällä PS Kemin. Ottelusta irtosi kauden viides voitto lukemin 1-0. Voitto-osuman teki Juha Hakola jo ottelun neljännellä minuutilla.

PS Kemi-VPS 0-1 (0-1)
4’ Hakola 0-1

Ottelu alkoi Vepsun osalta mainiosti, kun neljännellä minuutilla Steven Morrissey pelasti Jonas Leväselle mainion pallon Kemin puolustuslinjan taakse. Levänen kuljetti ja tiputti alaviistoon Juha Hakolalle, joka pamautti pallon etunurkkaan ja Vepsun johtoon.

Avausjakso kulki pitkälti Vepsun hallinnassa ja Kemi ajautui todella passiiviseksi, kun se ei meinannut päästä yrityksistä huolimatta palloon millään kiinni. Avausjakson parhaat paikat rakensikin VPS. Muun muassa Steven Morrisseyllä oli mainio paikka lisätä johtoa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Toiselle jaksolle saapui pirteä kemiläisryhmä. Kemi prässäsi ylempää, otti vaihdoilla etenkin Momodou Ceesayn ja Rasmus Karjalaisen muodossa kokoa kentälle. Tämä puri hyvin siihen, ettei VPS päässyt enää rakentelemaan peliään ja hyökkäämään niin pitkillä hyökkäyksillä kuin avausjaksolla. Hätää VPS:lla ei kuitenkaan tuntunut olevan, sillä edelleen PS Kemin pääsy maalipaikoille oli hankalaa.

Aivan ottelun lopussa Kemi aiheutti kuitenkin kovan mylläkän VPS-päätyyn ja aivan ottelun viimeisellä minuutilla se pelasi loistavan hyökkäyksen, jonka päätteeksi pallo tuli kuin lahjana Karjalaiselle tyhjän maalin eteen. Karjalaisen kosketus alle viiden metrin päässä maalista jäi hennoksi ja lopulta Timi Lahti liukui pallon väljemmille vesille ja pelasti Vepsulle kolme pistettä.

– Pelissä oli aika erilaiset puoliajat. Se on tavallaan futiksen hienouskin. Avausjaksolla peli oli meidän kontrollissamme, mikä oli myös yksi pelimme teemoista. Saimme maalin aikaisessa vaiheessa ja kun Kemi oli keskiblokissa, niin jaksoimme olla kärsivällisiä. Mielestämme olisimme voineet tappaa pelin jo ensimmäisellä jaksolla tekemällä maali lisää, mutta emme onnistuneet paikoissamme, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Lopussa petrattavaa

Toisella jaksolla Vuorinen ei ollut loppua lukuunottamatta huolissaan, vaikka näkikin syitä siihen, miksi VPS menetti otettaan.

– Toisella jaksolla Kemi nosti prässiä ja peli muuttui. Kemi oli tosi aggressiivinen ja jopa ylilatautunut. Tuli paljon vapareita ja peli oli rikkonaista. Vaikka puolustimmekin toisella jaksolla paljon, niin emme antaneet Kemille juurikaan hyviä paikkoja aivan loppua lukuunottamatta. Loppu vähän harmittaakin, kun peli aukesi. Kun johtaa peliä, niin se pitää hoitaa paremmin. Emme olleet parhaimmillamme, kun olisi pitänyt jäädyttää peli ja lopulta Timi pelasti meille pisteet lisäajalla. Se lisäajan maalipaikka oli ehdottomasti Kemin vaarallisin, muita heillä ei juuri ollut, Vuorinen analysoi.

Kaiken kaikkiaan VPS:n voitto irtosi mainiolla avausjaksolla ja hyvin taistellulla toisella puoliajalla. Kokonaisuutena Vuorinen näki tämän olleen hyvä tasonnosto Ilves-ottelusta.

– Ilves-tappio oli alla keskiviikkona, mutta nyt tekeminen oli suhteellisen hyvää kaikilla verrattuna siihen. Hyvin nousimme siis takaisin tappion jälkeen. Oli myös hienoa tulla välillä vähän erilaiseen paikkaan pelaamaan. Pukuhuoneet olivat koulun liikuntasalissa ja hauskaa, kun kopissa oli suksia ja luistimia. Kentällä yleisö oli lähellä ja kentällä oli hyvä tunne pelata, Vuorinen sanaili.

Palautuminen aloitettu

Yksi erikoinen asia ottelun alla oli se, että vasta peliluvan saanut, avauskokoonpanoon jo merkattu Ebrima Sohna ei ollutkaan kokoonpanossa lainkaan pelin alkaessa.

– Teimme päätöksen kaksi tuntia ennen peliä, ettemme laitakaan ”Ebiä” kokoonpanoon. Hänellä on kahden vuoden takaa pelikielto, emmekä olleet 100% varmoja miten tämä vaikuttaa, joten teimme tämän päätöksen, ettemme ota mitään riskiä. Pelikielto oli pidempi kuin yksi ottelu, joten alkuviikosta selvitellään vielä miten menetellään, onko hän pelikelpoinen jo keskiviikon HIFK-ottelussa. Halusimme pelata tämän varman päälle, Vuorinen kertoi.

Palautiminen keskiviikon HIFK-peliin on jo aloitettu.

– Jani Sarajärvi sai Sievi-Futsalin Tuomas Nikulalta sellaisen vinkin, mitä he tekivät playoffeissa. Heillä oli palautumisen parantamiseksi kuntopyörä mukana bussissa ja meillä on täällä myös. Palautuminen on siis aloitettu, Vuorinen naurahti.

– Huomenna tehdään normaalit toimenpiteet ja seurataan päivittäin, miten jätkät palautuvat kohti keskiviikkoa.

VPS tänään: Meerits – Engström, Lampi (46′ Koskimaa), Lahti, Viitikko, Levänen – Vahtera (71′ Jürgenson), Voutilainen, Laatikainen, Hakola – Morrissey (62′ Clennon).

Penkillä: Volotinen (MV), Böling.

Arkistokuva: Harri Bragge.