Ilves tänään taktisesti kypsempi – ”Tappio ei tunnu ikinä etenkään kotikentällä hyvältä”

Ilves tänään taktisesti kypsempi – ”Tappio ei tunnu ikinä etenkään kotikentällä hyvältä”

Vaasan Palloseura koki tänään kotitappion Tampereen Ilvekselle. Ottelu päättyi lukemin 0-2.

VPS-Ilves 0-2 (0-0)
70’ Tendeng 0-1
84’ Tuco 0-2

Ottelun avausjakso oli tasaista kamppailua, jossa kumpikin joukkue pyrki rakentamaan peliä pitkien hyökkäysten kautta ja kummallakin joukkueella oli vaiheensa, kun he olivat niin sanotusti pelin päällä. Huippuvaarallisten paikkojen luominen oli molemmille hankalaa. Ilveksen parhaat paikat tulivat vahvasti haastaneen Youness Rahimin laukausten myötä hieman kauempaa maalista ja Vepsun paikat puolestaan pedattiin Andre Clennonille, jonka ruuti oli kuitenkin maalintekotilanteissa märkää, eivätkä laukaukset ja puskut saaneet tarpeeksi pontta taakseen.

Avauspuoliajan jälkeen tauolle lähdettiin ansaitusti 0-0 -tilanteessa ja näytti, että tänään homma voi kääntyä kummin päin vaan.

Toiselle jaksolle Ilves tuli vahvasti ja painoi Vepsun puolustamaan alas. Puolustus kuitenkin piti, eikä vierasjoukkue päässyt vieläkään aivan täydellisesti hätyyttelemään isäntien maalia. Pikku hiljaa VPS alkoi saada juonesta kiinni ja painoi puolestaan Ilvestä alemmas omalle kenttäpäädylleen.

Pelin 70 minuutilla sattui VPS:n paineenpurussa harmittoman näköisessä tilanteessa paha syöttövirhe ja Emile Paul Tendeng pääsi karkaamaan keskeltä läpi, eikä erehtynyt maalinteossa. Tämän jälkeen VPS sai paineen hyvin Ilves-päätyyn edelleen, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti taktisesti todella kypsän esityksen pelanneen Ilveksen puolustuksen myötä suurta tuskaa. Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Ilves käynnisti nopean hyökkäyksen ja laittoi viimeisen niitin Vepsun arkkuun. Tendeng nosti pallon kanssa, pelasi sen Tucolle, joka taidokkaasti hankki itselleen tilan ja viimeisteli taitavasti alakulmaan ”tupsukorvien” 2-0 -osuman.

– Tasainen peli ja hyvä sellainen. Kärsivällisesti molemmat loivat omalla tyylillään sellaisia puolittaisia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Ihan superhyviä paikkoja ei tullut. Tulimme toiselle jaksolle vahvasti. Teimme viisi vaihtoa avaukseen ja nähdäkseni se auttoi meitä jaksamaan ja olemaan terävämpiä. Luotimme, että saamme tarvittavat riistot ja näin lopulta kävi. Tämä oli vaikeata kotijoukkuetta vastaan mahtava, tyylikäs suoritus, iloitsi Ilves-luotsi Jarkko Wiss ottelun jälkeen.

– Onnittelut Ilvekselle voitosta. Tappio ei ikinä tunnu hyvältä kotikentällä etenkään. Ekalla jaksolla tuntui, että molemmat hyökkäsi pitkiä hyökkäyksiä ja rakentaa paikat niiden kautta. Taktisesti hyvä peli Ilvekseltä. Toisella jaksolla peli oli tasaista. Emme saaneet tarvittavaa maalia, kun jäimme tappiolle. Sen jälkeen Ilves vetäytyi tai me saimme painettua Ilveksen alas, miten sen nyt näkeekin. Kun tuli 2-0, niin sitten olikin hankalaa, kun oli enää viisi minuuttia jäljellä, harmitteli puolestaan kotijoukkueen luotsi Petri Vuorinen.

VPS:n tarkoitus oli prässätä korkealta, mutta avausjakson aikana piti reagoida tiputtamalla paineistuksen korkeutta.

– Ilves avasi hyvin tiputtaen keskikenttäpelaajia mukaan avaukseen. He avasivat näin usealla pelaajalla. Kun oli vielä lämmin keli ja molemmat joukkueet tekivät paljon pitkiä juoksuja, niin tuntui, ettei kumpikaan jaksanut prässätä niin korkealta kuin oli tarkoitus. Vedin vähä takaisin avausjakson aikana, että otetaan prässiä alemmas. Se oli ihan taktinen valinta, Vuorinen valotti.

Terävyys oli asia, jonka myös Vuorinen nosti esille päivän pelistä.

– Emme olleet niin teräviä tänään tekemisessämme ja se näkyi osittain eri asioissa. Se oli toki Ilveksen hyvyyttäkin, Vuorinen lisäsi.

VPS tänään: Meerits – Engström (80’ Böling), Lahti (58’ Viitikko), Lampi, Levänen – Vahtera, Voutilainen, Laatikainen, Hakola – Morrissey (64’ Strandvall), Clennon.

Penkillä: Volotinen (MV), Koskimaa, Jürgenson.

Kuva: Harri Bragge.