Cup-avauksesta selkeä voitto – ”Vastustaja ei päässyt paineen alta pois”

Cup-avauksesta selkeä voitto – ”Vastustaja ei päässyt paineen alta pois”

Vaasan Palloseura voitti tänään Suomen Cupin ottelussa FC Jazzin selkein lukemin.

 

VPS-FC Jazz 5-1 (3-0)
2’ Lähde
7’ Hakola
27’ Vahtera rp.
47’ Jazz
51’ Clennon
90’ Soiri

Ottelu alkoi Vaasan Palloseuran hurjalla paineistuksella ja vaikka kahta ensimmäistä maalia jotkut voisivat luokitella lahjaosumiksi Vepsulle, edelsi vastustajan virheitä korkea prässi, joka myös pakotti Jazz-pelaajat virheisiin.

Ottelun toisella minuutilla Andre Clennon pelasi tilanteen hyvin loppuun saakka ja nuoren Jazz-vahti Rasmus Östlingin kanssa törmättyään pallo jäi pyörimään maalin eteen. Juho Lähde tuuppasi sen maaliin. Seitsemännellä minuutilla Ville Koskimaa antoi mainion puolenvaihdon, johon pääsi kuitenkin Jazzin laitapakki väliin. Häntä paineistanut Juha Hakola sai kuitenkin häirittyä sen verran, että syöttö alaspäin oli heppoinen. Näin ollen Hakola juoksi pallon kiinni ja tuikkasi sen takakulmaan. Maalien jälkeenkin Vepsulla oli kolme-neljä paikkaa, joista olisi paremmalla onnella voinut viimeistellä lisäosumia.

– Tämä oli eka virallinen peli ja cup-matsi, niin onhan se tärkeää saada pisteitä heti alussa. Meidän taktiikkamme oli heti lähteä prässäämään kovaa, eikä vastustaja päässyt paineen alta pois. Onnistuimme hyvin, laiturina tunnin verran viilettänyt Hakola luonnehti.

– On totta kai kiva päästä maalintekijätilastoihin, mutta tärkeintä oli, että Vepsu voitti. Hyvät fiilikset on, ensimmäisen maalinsa VPS-paidassa iskenyt Hakola jatkoi.

Pelisuunnitelman mukaisesti

Vajaan puolen tunnin kohdalla VPS sai rankkarin, kun Aatu Laatikaista rikottiin boksin sisällä. Pilkulta pallon sijoitti varmasti maaliin Joonas Vahtera.

Toisella jaksolla vakuuttavasti etenkin jalalla pelanneelle Marko Meeritsille lipsahti harmittoman näköinen laukaus boksin tuntumasta helposti sisään ja Jazz sai kavennuksensa. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Andre Clennon tuuttasi Joonas Vahteran mainiosta esityöstä pallon porilaismaalin takanurkkaan.

4-1 -osuman jälkeen ottelussa oli seesteisempi vaihe. VPS piti palloa, mutta Jazz jaksoi puolustaa nöyrästi. Aivan jakson lopussa Pyry Soirin kova keskitys muutti suuntaa vieraiden puolustajasta ja livahti viidennen kerran maaliin.

– Hyvä fiilis on. Teimme paljon asioita, joita olemme käyneet tammikuussa läpi. Vastustaja yritti pelata ja tarjosi hyvän vastuksen. Olemme kiitollisia, että pääsimme pelaamaan hyvän pelin tähän vaiheeseen. Aina on asioita, joilla vastustaja yrittää meidän pelisuunnitelmaamme häiritä, mutta kyllä tänään homma meni aika hyvin käsikirjoituksen mukaan. Nyt pyritään korjaamaan niitä juttuja, mitä pelistä nousi esiin, kommentoi puolestaan VPS:n valmennusryhmästä Jani Sarajärvi.

Artikkelikuva: Harri Bragge.