Kausi starttasi voitolla – Umeå kaatui 80. minuutin osumalla

Kausi starttasi voitolla – Umeå kaatui 80. minuutin osumalla

Vaasan Palloseura pelasi tänään kauden ensimmäisen harjoitusottelun Umeå FC:tä vastaan. Ottelu päättyi Vepsun 1-0 -voittoon.

VPS – Umeå FC 1-0 (0-0)

Ottelun kulku oli läpi pelin selkeä. Vepsu hallitsi palloa ja yritti murtautua Umeån tiiviin 4-4-2 -puolustuksen sisälle. Vierasjoukkue puolestaan luotti terävään vastaiskupeliin.

– Kiitos Umeålle, että tulivat tänne. Peli oli suurin piirtein sellainen kuin odotimme sen olevan. Vieraat pelasivat hyvää futista ja antoivat hyvän vastuksen. Peli oli heiltäkin onnistunut, päävalmentaja Petri Vuorinen jutteli pelin jälkeen.

Ensimmäisellä jaksolla Vepsu sai muutaman tilanteen. Erikoistilanteiden jälkitilanteista pääsivät yrittämään Aatu Laatikainen ja Joonas Vahtera. Puolittaisia läpiajoja oli jokunen, joista paras varmasti Juha Hakolan yritys. Puoliaikatulos oli kuitenkin 0-0.

Toisella jaksolla VPS onnistui lopulta maalinteossa, kun 80. minuutilla testimies Markus Jürgensonin kova keskitys ponnahti Steven Morrisseyn rinnasta maaliin. Näin ollen voitto kirjattiin isännille lukemin 1-0.

– Vaikka pääsimme harjoittelemaan hyökkäyspeliämme ja kiitettävät asiat olivat tämän pelin osalta murtautumisvaihe ja reagointi pallonmenetyksien jälkeisissä tilanteissa, emme saaneet ehkä aivan niin montaa paikkaa kuin olisimme halunneet, Vuorinen analysoi.

Hyvää suorittamista testipelaajilta

Testimiehistä maalisyötön antanut Jürgenson pelasi hyvin. Maalivahteja ei tässä pelissä paljoa haastettu, mistä oltiin keskusteltu jo ennen peliä. Marko Meerits aloitti ja toisella puoliajalla tolppien väliin asteli Ricardo. Kim Böling pelasi keskikentällä 90 minuuttia ja Ilari Antila ottelun lopussa vasempana pakkina.

– Jürgenson näytti, että jo tammikuussa hän on 90 minuutin kunnossa. Hän osallistui peliin aktiivisesti molempiin suuntiin. Maalivahtien kohdalla harjoitusviikko on varmasti tätä yksittäistä peliä suurempi mittari. Böling suoritti keskikentällä hyvin tehden hienoja oivalluksia ja antaen hyviä syöttöjä ja Antila täytti lopussa paikkansa puolustuksessa, Vuorinen kommentoi testipelaajien suorituksia.

Tänään huilannut, mutta testissä oleva nuori maalivahti Samu Volotinen jatkaa joukkueen mukana. Nuori ruotsalaispakki Anton Agrest pelasi ottelussa Umeån paidassa ottelun lopussa. Volotista lukuunottamatta muut testimiehet eivät osallistu ensi viikolla harjoituksiin.

– Tässä viikonlopun aikana käydään asioita läpi testipelaajien suhteen ja katsotaan sitten, miten hommat etenevät viikonlopun jälkeen, Vuorinen sanaili.

VPS tänään:
Meerits (46’ Ricardo) – Jürgenson, Koskimaa (65’ Lahti), Viitikko (57’ Lampi), Engström – Laatikainen, Böling, Vahtera (46’ Morrissey), Soiri (43’ Levänen), Hakola (65’ Antila) – Clennon (46’ Voutilainen)

Artikkelikuva: Harri Bragge.