VPS kaatoi PS Kemin – kauden päätösottelussa iso mahdollisuus

VPS kaatoi PS Kemin – kauden päätösottelussa iso mahdollisuus

Vaasan Palloseura voitti tänään PS Kemin lukemin 4-1. Ottelu pelattiin Rovaniemen keskuskentällä.

PS Kemi-VPS 1-4 (1-2)
26’ Törnros 1-0
41’ Strandvall rp. 1-1
42’ Voutilainen 1-2
60’ Vahtera 1-3
90+1’ Morrissey 1-4

Ottelu oli alusta asti suhteellisen hyvin Vaasan Palloseuran hallussa. VPS pyöritti peliä ja sai luotua painetta isäntien päätyyn pelaamalla palloa PS Kemin muodon sisälle. Tasapaino oli ajoittain kuitenkin vähän heikko ja kemiläiset pääsivät kääntämään peliä varsin vaarallisesti muutamaan otteeseen.

Erik Törnros sai pallon 26. minuutilla Joona Veteliltä nopeassa vastaiskussa ja sooloili upeasti itsensä vetopaikkaan, josta pommitti pallon etutolpan kautta varmasti sisään.

VPS ei luovuttanut, vaan alkoi paineistaa kahta kauheammin. Viitisen minuuttia ennen taukoa pallo vietiin pilkulle ja Sebastian Strandvall pommitti sen verkon perukoille tasoittaen pelin. Heti perään Aatu Laatikainen pelasi Jerry Voutilaisen läpi. Kuopiolaisduosta vanhempi herra laukoi pallon takakulmaan ja yhtäkkiä VPS olikin noussut tappiolta johtoasemaan.

– Ottelu näytti ihan hyvältä alusta saakka. Tasapainossa oli vähän ongelmia avausjaksolla ja se tuotti muutaman kerran vaikeuksia, mutta hyökkäyspeli oli suhteellisen hyvää jo ekalla jaksolla, päävalmentaja Petri Vuorinen totesi pelin jälkeen.

– Tappioasemasta nousu nopeasti oli tärkeää ja etenkin se, että me jatkoimme peliämme samanlaisena loppuun saakka, oli positiivinen asia, Vuorinen jatkoi.

Suvereeni toinen jakso

Toisella jaksolla Kemi sai aluksi luotua paineenpoikasta VPS-päätyyn ja muutaman lähivaparin myötä myös puolittaisia maalipaikkoja. Tämä kuitenkin loppui Pyry Soirin upeasti alustamaan ja Joonas Vahteran verkon perukoille chippaamaan 3-1 -osumaan. Tuon 60. minuutilla tulleen maalin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue.

VPS rakensi toinen toistaan parempia paikkoja ja tuhlailikin niitä ja Kemi tyytyi juoksemaan pallon perässä. Lisäajalla Steven Morrissey viimeisteli mainiosti 4-1 -voittolukemat.

– VPS:llä oli jatkuvasti paljon pelaajia pallon ympärillä ja syötöt löysivät koko ajan oman pelaajan, joka oli oikeanlaisessa peliasennossa jatkamaan peliä. Kyllä Vepsu tänään juoksutti meitä ja välillä tuntui kuin olisi ollut höynän keskellä, harmitteli PS Kemin keskikenttämies Matias Ojala.

– Toisella jaksolla olisimme voineet tehdä useitakin maaleja, mutta neljä maalia on hyvä suoritus. Vieraspelivoitto on hyvä osoitus siitä, että pystymme suorittamaan hyvällä tasolla niin kotona kuin vieraissa. Aiemmin tällä kaudella olimme saaneet Kemiltä vain yhden pisteen ja nyt tuli kolme, mikä on myös positiivinen asia, VPS-luotsi Vuorinen totesi.

Edessä on taistelu euro-paikasta, joka on omissa käsissä. Pronssisiin mitaleihin on vielä mahdollisuus myös. Päävalmentaja on tuttuun tapaansa viilipyttymäinen tilanteen edessä.

– Olemme nyt pelanneet itsemme tähän tilanteeseen, että pelaamme viimeisellä kierroksella tällaisista asioista. Olemme puhuneet jo pitkään siitä, miten menemme peli kerrallaan ja sitä kautta meillä on paljon hyviä mahdollisuuksia. Nyt koittaa sitten se kauden viimeinen ottelu, johon lähdetään taas antamaan kaikkemme.

Tämän päivän hyvä suoritus näytti kuvaa myös koko Vepsun kaudesta.

– Isossa kuvassa olemme menneet kauden aikana eteenpäin koko ajan ja onnistumiset ovat ruokkineet tekemistämme. Tänään näkyi ehkä jollakin tavalla koko kuvaa koko kaudesta, Vuorinen totesi.

Kauden huipentava VPS-FC Lahti pelataan sunnuntaina 23.10. kello 15:00 Elisa Stadionilla. Liput saat osoitteesta www.seamchip.fi/vepsu/

VPS tänään:
Kobozev – Boxall, Koskimaa, Viitikko, Engström – Laatikainen, Lähde, Strandvall (68’ Peth) – Vahtera, Soiri (85’ Levänen) – Voutilainen (73’ Morrissey)

Penkillä: Kevari (MV), Clennon.

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.