Vepsu maalittomaan tasapeliin Lapissa – ”Kemi on aliarvostettu joukkue”

Vepsu maalittomaan tasapeliin Lapissa – ”Kemi on aliarvostettu joukkue”

Vaasan Palloseura tasasi pisteet tänään PS Kemin kanssa Sauvosaaren Urheilupuistossa. Ottelu päättyi pyöreisiin 0-0 -lukemiin.

PS Kemi-VPS 0-0

Vaasalaisten alku otteluun oli mainio, sillä jo ottelun toisella minuutilla Pyry Soiri pääsi ampumaan boksin sisältä, mutta veto viuhui vain piirun verran yli. Reippaan vartin kohdalla taas nähtiin mainio syöttösommitelma, joka päättyi Veli Lammen laukaukseen, mutta matala kuti kimposi tolpasta ohi maalin.

– Saimme hyvän alun otteluun ja loimme pelin parhaan maalintekopaikan heti toisella minuutilla. Lammen tilanteessa murtauduimme hyvin oikealta, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

– Olosuhteet olivat erilaiset kuin vähään aikaan. Se ei selitä sitä, ettei pelattu aivan niin hyvin kuin viime aikoina. Kenttä oli vähän pienempi ja nurmi oli kuiva. Se toi vähän etua kotijoukkueelle, mutta niin sen kuuluu ollakin. Siihen pitää vain pystyä vastaamaan, Vuorinen jatkoi.

Peli oli hieman nihkeää, sillä PS Kemi prässäsi ahnaasti ylhäältä laittaen Raidan puolustuksen ja pelin avaamisen ahtaalle. Kemi myös pelasi todella kovaa, mutta tuomari tyytyi vain puhutteluihin korttien sijaan.

– Jos tuomari sallii kovempaa peliä, niin siihen vain pitää pystyä vastaamaan. Pystyimme taistelemaan ja pitämään nollan omissa. Moraali puolustamisessa ja oman maalin varjelussa on ihan hyvällä tasolla. Pystymme puolustamaan matalaltakin.

Korkean prässin purkamisessa onkin Raidalla vielä tekemistä. Vuorinen muistutti kuitenkin, että Kemi pelasi hyvin.

– Kehitämme koko ajan korkean prässin purkamista, mutta se ei tapahdu hetkessä. Ei olla ainoa jengi, jolla tässä sarjassa on vaikeuksia siinä. Pitää myös muistaa, että kun vastustaja tekee asiat hyvin ja silloin avaaminen vasta vaikeaa onkin. Kemi oli tänään hyvä ja mielestäni he ovat jossain määrin aliarvostettu joukkue. He pelaavat hyvää futista. Tämä oli meille jälleen hyvä opetus, Vuorinen analysoi.

Kemi jaksoi prässiään tunnin verran, kunnes väsähti. Kemi sai painettua toisella jaksolla Vepsua alaspäin ja Vuorisen mukaan kotijoukkueen suuri vapaapotkujen ja kulmapotkujen lukumäärä oli seurausta kemiläisten hyvästä pelaamisesta. Kemin maalipaikkojen osalta ottelussa Billy Ions oli muutamaan otteeseen vaarallinen, mutta ruuti oli märkää ja Vepsu-vahti Evgeni Kobozevilla hyvä torjuntavire.

– Tämä oli meille hyvää valmistautumista seuraavaan pohjoisen reissuun, Vuorinen totesi lopuksi.

VPS tänään:
Kobozev – Lampi, Lahti, Viitikko, Levänen – Lähde (68. Morrissey), Strandvall, Voutilainen – Hertsi (62. Clennon), Soiri – Tamminen (77. Peth)

Penkillä: Kevari (MV), Laatikainen, Boxall, Koskimaa.

Arkistokuva: Harri Bragge / HB-Photography.