VPS palkitsi parhaansa viikonloppuna

VPS palkitsi parhaansa viikonloppuna

Vaasan Palloseuran edustusjoukkue palkitsi pelaajiaan kauden päättäjäisissä lauantaina 29.10.

Päättäjäisjuhla pidettiin WS Arenalla ja päivä alkoi VPS Junioreiden palkitsemistilaisuudessa. Paikalla oli laajasti koko seurayhteisön väki ja perheen pienimmistä lähtien junnujoukkueille palkinnot jakoivat Vepsun edustusjoukkueen pelaajat.

Kaikki juniorit saivat palkinnot ja jokainen junnujoukkue antoi myös omat erikoispalkintonsa. Tilaisuuden päätteeksi jaettiin myös edustuksen Vuoden pelaaja -palkinto, vaikka loput edustusjoukkueen palkinnot jaettiinkin vasta iltatilaisuudessa. Vuoden pelaajaksi valittiin tällä kaudella 15 kertaa nollapelin pitänyt maalivahti Evgeni Kobozev. Palkinnon saajan olivat päättäneet joukkueen pelaajat itse.

Iltatilaisuus alkoi illallisella, jonka jälkeen oli pientä ohjelmaa puheiden, laulujen ja tietovisojen muodossa ennen kuin alettiin jakaa tunnustuksia kaudesta. Tilaisuus aloitettiin edustusjoukkueen omilla palkinnoilla. Vuoden pelaajaa hehkutettiin syystä vielä uudelleen ja sen jälkeen oli vuorossa Valmentajien erikoispalkinto, joka luotettiin pelaajalle, joka on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella ja näyttänyt johtajuutta. Palkinto meni Juho Lähteelle. Lähde putsasi palkintopöytää pokkaamalla myös Takun taistelija -palkinnon.

Vuoden tulokkaat olivat oikeutetusti läpimurtoaan liigassa tehneille Joonas Vahtera ja Aatu Laatikainen ja maalitykkipokaali meni luonnollisesti mainion kauden pelanneelle Pyry Soirille.

Vuoden 1975 VPS:n edustusjoukkueen erikoispalkinto meni tänä vuonna Evgeni Kobozeville. Entinen VPS-maalivahti Timo Nevanperä oli tehnyt valintavaiheessa harvinaisen selväksi, että jos pitää noin monta nollapeliä, niin palkinnon on ansainnut.

Lopuksi palkintonsa jakoivat vielä VPS:n fanit. Vuoden pelaajaksi oli valikoitunut pitkällisen pohdinnan jälkeen Juho Lähde.

Entisen VPS-pelaaja Jyrki Saranpään taistelutahdosta muistuttava fanien Vuoden ”Jykä” -palkinto meni tänä vuonna aina 110 prosenttia lasissa pelaava Nikko Boxall. Vuoden tulokkaaksi kannattajat valitsivat Joonas Vahteran, jolle he lahjoittivat kaksi paria hanskoja.

Palkintojen jaon jälkeen estradille astuivat Kuningas Pähkinä ja DJ Lapa, jotka vastasivat levyjen soittamisesta loppuillan ajan.

Edustusjoukkueen palkinnot:
Vuoden pelaaja: Evgeni Kobozev
Valmentajien erikoispalkinto: Juho Lähde
Takun taistelija: Juho Lähde
Vuoden tulokkaat: Joonas Vahtera ja Aatu Laatikainen
Vuoden maalitykki: Pyry Soiri

Vuoden 1975 joukkueen palkinto:
Evgeni Kobozev

Fanien palkinnot:
Vuoden pelaaja: Juho Lähde
Vuoden ”Jykä”: Nikko Boxall
Vuoden tulokas: Joonas Vahtera

Kuva: Johanna Keturi.