VPS ja PS Kemi pistejakoon – ”Vielä enemmän yhteistyötä boksin edessä”

24.9.2017

Vaasan Palloseura pelasi tänään 1-1 -tasapelin PS Kemin kanssa. Vaasalaisten maalin ampui Jonas Levänen.

PS Kemi-VPS 1-1 (1-1)
26′ Levänen 0-1
36′ Mosnikov 1-1

Ottelun avauspuolikas oli tapahtumarikas. VPS otti heti alkuminuuteista lähtien pelin pihteihinsä ja hallitsi pelivälinettä ja tilanteiden kulkua. Se rakensi enenevässä määrin tekopaikkoja ja lopulta kun 25 minuuttia oli pelattu, joutui Lassi Nurmos kaatamaan läpiajoon päässeen Juha Hakolan. Nurmos ajettiin punaisella kortilla ulos ja VPS vai vapaapotkun aivan boksin tuntumasta.

Vapaapotkua asettui ampumaan Jonas Levänen. VPS-pelaajat tekivät hyvää työtä muurin vieressä Kemi-vahti Mikko Vilmusen näköyhteyden peittämisessä ja Levänen latasi mainion vaparin maalivahdin puolen alanurkkaan.

VPS pääsi siis 1-0 -johtoon ja koko loppupelin miesylivoimalle. Tästä huolimatta PS Kemi onnistui tasoituksessa. Punapaidat riistivät pallon keskialueella ja rakensivat nopealla hyökkäyksellä paikan Sergei Mosnikoville, joka ampui pallon vuorenvarmasti ohi Marko Meeritsin.

Maalin jälkeen VPS otti taas pelin hallintaan ja ennen taukoa oli vielä niin Hakolalla kuin Kim Bölingilläkin varsin hyvät paikat siirtää VPS-johtoon, mutta tehottomuus vaivasi ja näin tauolle siirryttiin tasalukemissa.

– Peli lähti meiltä hyvin käyntiin. Pääsimme Kemin prässin läpi ja hyökkäämään heidän linjaansa kohti. Meillä oli laukaisupaikkoja ihan boksin sisältäkin, päävalmentaja Vuorinen kommentoi ottelun jälkeen.

– Annoimme taas turhan maalin. Harmittaa, kun päästämme tällaisia osumia säännöllisesti, Vuorinen jatkoi.

Toinen jakso mentiinkin sitten yhtä päätä. Kemi sai muutamia vastaiskuja, joista pari se onnistui päättämään vaarallisiin kaukolaukauksiin, mutta muuten VPS hallitsi kenttätapahtumia. Vaasalaiset pakottivat Kemin ahtaalle ja pyörittivät peliä aivan isäntien boksin tuntumassa.

Kemi onnistui puolustuksessaan hyvin, mutta siitä huolimatta muun muassa Steven Morrisseylla ja Sebastian Strandvallilla oli oivat mahdollisuudet viedä VPS-johtoon. Yritysten tiellä oli kerta toisensa jälkeen kuitenkin mainiosti pelannut konkarivahti Vilmunen.

Aivan ottelun viimeisellä minuutilla erikoistilanteen jälkeen pallo jäi pyörimään kotijoukkueen maalin eteen ja Mikko Viitikko täräytti saksipotkun, jonka pelasti kuitenkin kemiläispuolustus maaliviivalta. Näin isännät siis kestivät VPS:n rynnistyksen ja pisteet tasattiin.

– Toisella puoliajalla olisimme voineet murtautumisessa tehdä vielä enemmän yhteistyötä boksin edessä, jotta hyökkäämisemme ja murtautumisemme olisi ollut monipuolisempaa, Vuorinen pohti.

Voittamisesta on muodostunut melkoinen vuori kiivettäväksi tällä hetkellä, vaikka tänäänkin täyteen pistepottiin oli enemmän kuin hyvät saumat. Vuorinen painottaa, ettei joukkueen sisällä ole suljettu silmiä ongelmille. Paineet ovat ja ovat olleet erilaisia kuin vaikkapa kaudella 2015, kun VPS oli tippua liigasta. Tähän kauteen lähdettiin kovin odotuksin, mutta pitkä suvanto on vesittänyt niitä.

– Odotuksia ja vaatimustasoa nostettiin entisestään tälle kaudelle ja se on ollut totta kai pettymys, ettemme ole niissä onnistuneet. Me käymme asioita miehekkäästi läpi ja tahdomme paremmiksi. Elämässä ja jalkapallossa tulee joskus koviakin vastoinkäymisiä. Ne on vain silloin käytävä läpi, jotta niistä kasvetaan yhdessä paremmiksi, paremmaksi joukkueeksi ja paremmaksi seuraksi, Vuorinen totesi.

Loppukauden pelit ovat tärkeitä monella tavalla, eivätkä vähiten pitkällä tähtäimellä ajateltuna.

– Kaikki tässä joukkueessa tekevät kaikkensa. Haluamme oppia ja nousta täältä vahvempana, Vuorinen sanoi lopuksi.

Seuraavaksi voittoa metsästetään kotona. Vastaan asettuu sarjapaikastaan kovasti taisteleva HIFK. Ottelu pelataan Elisa Stadionilla perjantaina 29.9. klo 18:30. Tervetuloa!

VPS tänään: Meerits – Lampi, Koskimaa (46′ Strandvall), Viitikko – Lähde, Hakola, Voutilainen, Laatikainen, Levänen – Böling (57′ Morrissey), Clennon.

Penkillä: Volotinen (mv), Sohna, Jürgenson.

Jouko ”Takku” Jokiselle Respect-palkinto – lahjoit...
VPS koki karvaan tappion Seinäjoella – ”Tämä on ko...