VPS J Akatemia voittoon kärkikamppailussa

WhatsApp-Image-2018-07-07-at-11.18.511

VPS J Akatemia pelasi perjantai-iltana Kolmosen kärkiottelun Korsnäs FF:ia vastaan. Ottelu päättyi lopulta Vepsun nuorten 3-2 -voittoon.

Akatemian maaleista vastasivat ottelussa kapteeni Mudu Sarr, Miikka Vedenjuoksu, sekä liukas laituri Jesse Kankaanpää.

Korsnäs siirtyi ottelussa vajaan 20 minuutin pelin kohdalla johtoon, kun Males Lombo osui vieraille. Ennen taukoa puolen tunnin kohdalla Sarr kuitenkin tasoitti pelin kauden seitsemännellä maalillaan. Kapteeni johtaa "akateemikkojen" sisäistä pistepörssiä.

Toinen jakso Elisa Stadionilla alkoi Vepsun osalta heikosti, sillä Andrei Shyrobokov onnistui vieraille jo 51. peliminuutilla. Vepsun kuittaukseen meni 20 minuuttia, kunnes reippaan 70 minuutin pelin jälkeen Vedenjuoksu tasoitti ottelun.

Ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Raidan nuorisokaarti onnistui kääntämään voiton itselleen pelin viime hetkillä. Kauden avausotteluissa hurjassa vireessä ollut nopeajalkainen Jesse Kankaanpään kauden kuudes maali syntyi 88. peliminuutilla ja ratkaisi ottelun Raidan hyväksi.

Voitto ja kolme pistettä nostivat Vepsun tasapisteisiin juuri Korsnäsin kanssa. Korsnäs on sarjataulukossa vielä ykkösenä. Maaliero on sama kuin VPS J Akatemialla, mutta Korsnäs on tehnyt kaksi maalia enemmän. Korsnäsillä on kuitenkin peli enemmän pelattuna.

Tasapisteissä on niin ikään FC Kiisto, joka on pelannut Vepsun tapaan 10 ottelua. Kiistolla on kuitenkin neljä osumaa heikompi maaliero kuin Vepsulla, joka on päästänyt vain 1,1 maalia ottelua kohden. Kyseinen kolmikko on repinyt jo eroa seuraaviin, sillä 11 ottelua pelannut Sporting Kristina on kuuden pisteen päässä neljäntenä.

Edustuksen sopimuspelaajista mukana kärkikamppailussa oli ainoastaan nuorisokaarti, kun Sarrin lisäksi kentällä nähtiin Akseli Lehtimäki, Leevi Mäkilä, sekä Fabrice Gatambiye. Toisella puoliajalla kentälle vaihdettiin Khamis Maki.