Vepsu-nuorukainen painaa duunia jengin eteen – ”Yhteishenki tulee hyvien ja huonojen päivien kautta”

Vepsu-nuorukainen painaa duunia jengin eteen – ”Yhteishenki tulee hyvien ja huonojen päivien kautta”

Joonas Vahtera iski liigauransa avausmaalin Helsingin IFK:ta vastaan maanantaina.

– Huikea fiilishän siinä oli. Oli hienoa tehdä maali ja saatiin voittokin vielä. Ei parempaa olisi voinut toivoa. Osuin onneksi hyvään paikkaan, Vahtera toteaa.

Vahtera oli Vepsun liigaringissä jo B-juniori-ikäisenä, nimenomaan nykyisen päävalmentajan, Petri Vuorisen pyytämänä. Vuorinen on tällä kaudella antanut Vahteralle hyvin vastuuta, joskin pelipaikka on vaihtunut keskikentän keskustasta kymppipaikan ja laitalinkin kautta jopa hetkellisesti kärkipelaajaksi.

– Laitalinkkinä on ollut ainakin kivaa pelata. Ihan sama, jos saa jengille tehdä duunia, niin ei ole väliä pelipaikalla, rennon letkeällä olemuksella varustettu Vahtera kommentoi.

Vahtera kehaisi lehdistölle Vepsun yhteishenkeä HIFK-pelin jälkeen vuolaasti.

– Yhteishenki tulee hyvien ja huonojen päivien kautta. Se tulee siitä, että kaikki koetaan yhdessä. Ei se pelkästään mistään voittamisesta synny, Vahtera toteaa.

KuPS-peli häämöttää edessä maanantaina Elisa stadionilla kello 18:30. Nuori mies osoittaa lausunnollaan jälleen kerran, että päätä ei pahemmin kylmää, vaan keskittyminen, kuten koko muullakin joukkueella, tuntuu olevan täysin olennaisessa.

– En mä tiedä, kai siitä tulee ihan samanlainen peli kuin kaikki muutkin. Ei kai siinä mitään sen ihmeellisempää, Vahtera toteaa ykskantaan.

Entäs ne maalit – nähdäänkö niitä lisää?

– Toivotaan, toivotaan.

250716_vps-kups
Osta liput: www.seamchip.fi/vepsu/

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography.