Sydämentykytyksiä Kolmosen kärkiottelussa - Akatemia nappasi hienon voiton

VPS-ILVES-36

VPS J Akatemia voitti tänään Kolmosessa FC Kiiston edustusjoukkueen maalein 4-3. Ottelussa riitti tapahtumia ja juonenkäänteitä.

VPS aloitti murhaavasti. Vartin pelin jälkeen taululla komeilivat lukemat 2-0, kun "Mudu" Sarr oli kurittanut keltapaitoja jo kahdesti. Ennen taukoa Akatemia sai kuitenkin ripakopallisen kylmää vettä niskaansa, kun Kiiston maalitykki Lauri Karri onnistui ensin 41. peliminuutilla ja sen jälkeen vielä avauspuolikkaan toisella lisäaikaminuutilla.

Reippaan tunnin pelin jälkeen Karri oli jälleen asialla, kun Kiisto siirtyi pelissä ensi kertaa johtoon. Karrille täytyy nostaa hattua kolmesta osumasta viidentoista peliminuutin sisällä.

VPS ei kuitenkaan lannistunut. Edustuksen toinen nuori sopimuspelaaja, Leevi Mäkilä, nimittäin tasoitti ottelun 77 minuutin kohdalla. Kärkipään kamppailu sai arvoisensa päätöksen, kun ottelun ratkaisumaalin iski akateemikkojen Augustin Irumwa vasta pelin neljännellä lisäaikaminuutilla.

Edustuksen sopimuspelaajista pelasi avauskokoonpanossa Mäkilän ja Sarrin lisäksi Khamis Maki, sekä Joonas Vahtera. Vaihdosta kentälle tuli toisella jaksolla Akseli Lehtimäki. Vahteran 82 pelattua minuuttia olivat varsin mieluisa uutinen myös edustusta ajatellen siinä mielessä, että pelikunto alkaa pikkuhiljaa olla loukkaantumisten värittämän alkukauden jälkeen kohdillaan.

Sarr siirtyi kahdella osumallaan Akatemian sisäisen maalipörssin kärkeen kuudella osumallaan. Kiiston maalitykki Karri on pörssin toisena 10 maalilla. Maalipörssiä johtaa KPS:n Atte Henttu 12 täysosumalla.

Sarjataulukossa VPS J Akatemia nousi 15 pisteeseen ja kolmanneksi. Sarjaa johtaa Korsnäs FF ja toisena on juuri Kiisto, mutta molemmilla joukkueilla on 16 pistettä ja peli enemmän pelattuna. KPS hengittää niskaan neljäntenä 15 pisteellä, mutta kokkolalaisetkin ovat pelanneet pelin Akatemiaa enemmän.