Näst sista hemmamatch på torsdag

Näst sista hemmamatch på torsdag

Vi lever som bäst i de sista timmarna av det sista landslagsuppehållet i Veikkausliiga denna säsong. VPS har tränat på som vanligt, och träningstruppen har varit så gott som intakt.

Internationellt har det funnits ett glädjeämne för VPS:are. Pyry Soiri som gjorde succé i den svartvitrandiga tröjan gjorde mål mot Kroatien i hans A-landslagsdebut i VM-kvalet mot Kroatien. Soiris mål kom i slutet av matchen och gav Finland en poäng hem från Osjiek med slutresultatet 1-1. Soiri assisterade även till ett mål mot Turkiet på måndag kväll, då Finland spelade 2-2 i den sista kvalmatchen för detta VM. Soiri flyttade till Vitryssland från VPS förra vintern. Vi på redaktionen önskar ett varmt grattis till Pyry!

På torsdag börjar allvaret igen då VPS möter Inter från Åbo i den näst sista hemmamatchen för säsongen. Inter ligger för tillfället en poäng bakom VPS, och detta innebär att placeringsmässigt är denna match av yttersta vikt. Vepsu behöver också vända den negativa trenden som pågått allt för länge just nu. Både tränarna och spelarna jobbar allt vad de kan för att vända detta. Kom och stötta grabbarna i de två sista matcherna!

Matchen på Elisa Stadion börjar klockan 18:30 – Köp biljetter här.

Artikkelikuva: Harri Bragge.