Raportti: Ilves kampesi tasoihin loppuhetkillä

sebbe

Vaasan Palloseura jäi kotikentällään tasapeliin Tampereen Ilvestä vastaan. Ilves tasoitti vasta aivan loppuhetkillä. Vepsun maalista avauspuolikkaalla vastasi Sebastian Strandvall.

VPS-Ilves 1-1 (1-0)
14' Strandvall 1-0 rp.
89' Jokelainen 1-1

Ottelu oli alusta alkaen hyvin tasainen. Jo parin minuutin kohdalla Ilves pääsi laukomaan, mutta heppoinen pallo oli helposti Marko Meeritsin torjuttavissa. Pari minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall ampui vaparin läheltä, mutta Mika Hilander torjui pallon eteensä. Ilves-puolustus putsasi kakkospalloon tulleen Aatu Laatikaisen laukauksen.

Kolmentoista minuutin kohdalla VPS sai rangaistuspotkun, kun Jesper Engström kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Pilkulta Strandvall sijoitti vuorenvarmasti pallon alakulmaan.

Myöhemmin jakson aikana VPS pääsi muutaman kerran nousemaan laitaa pitkin, mutta ei onnistunut luomaan varsinaisia huippupaikkoja hyökkäyksistään. Vastaavasti Ilveksellä ei ollut juuri lainkaan tilanteita jakson lopussa.

Toiselle puoliajalle Ilves tuli energisesti ja VPS:n pelaaminen etenkin pallon kanssa puuroutui. VPS onnistui puolustamaan pitkään tiiviinä etenkin Ilveksen lukuisia keskityksiä ja pakotti tamperelaiset laukomaan kauempaa. Muutamat kaukolaukaukset Meerits vangitsi varmasti.

Tiiviistä puolustuksesta huolimatta aivan ottelun lopussa Ilves onnistui punnertamaan pallon VPS-maaliin. Kun vain pari minuuttia oli peliä jäljellä, Niklas Jokelainen pääsi nikkaamaan pallon lähietäisyydeltä Raidan rysään.

Pelin kulminaatiopiste oli se, että nolla pidetään omissa, mutta siinä epäonnistuttiin. Puhuimme pelin alla pelaajien kanssa ensimmäisen maalin merkityksestä ja siitä miten paljon työtä vaatii prässätä palloa hyvältä pallonhallintajoukkueelta pois. Kyllä pojat siinä kuitenkin onnistuivat, Ilves-luotsi Jarkko Wiss kommentoi pelin jälkeen ja jatkoi:

Jokelainen pelaa toista otteluaan ja tekee tasoitusmaalin ja moni muu nuori pelaaja pelaa ensimmäisiä pelejään Veikkausliigassa. Vaikka saimme tästä vain pisteen, niin mukaan tarttui säkkikaupalla itseluottamusta. Vielä kun saadaan nolla säilymään ja puolustusvirheet pois niin voimme voittaa minkä tahansa jengin vaikka vieraissa.

Pallonhallinta oli erinomaista toisella jaksolla, kun kentällä oli tuoreita jalkoja. Vähän vielä huolellisuutta vastustajan boksiin, niin kyllä siitä hyvä tulee. Piste harmittaa ja tyydyttää, mutta otetaan itseluottamus matkaan, Wiss sanaili.

VPS-käskijä Petri Vuorisen mieli ei luonnollisesti ollut korkealla menetetyn johdon vuoksi, mutta hän myönsi, että lopputulos oli pelillisiin asioihin peilaten ansaittu.

Varmasti ansaittu tulos pelitapahtumiin nähden. Teimme maalin ensin ja pääsimme muutaman kerran läpi vasemmalta laidalta avausjaksolla. "Mudu" (Momodou Sarr) pelasi ensimmäistä liigapeliään ja pääsi muutaman kerran laidan kautta ja haki syöttöä keskustaan. Mielestäni kummassakaan päädyssä ei nähty kovin vaarallisia paikkoja kuitenkaan, varsinkaan toisella jaksolla, Vuorinen kommentoi ja jatkoi:

Yksi asia, mihin pitää fokusoida selvästi on se, että nytkin johdimme 1-0 ja toisella puoliajalla meidän liikkeemme loppui ihan täysin. Se näkyi pelinavaamisvaiheessa ihan alakerrasta lähtien. Tuntui kuin olisimme lähteneet suojelemaan johtoa pelkästään puolustamalla ja se on tosi vaikeaa. Hoidimme hyvin keskityksiä, mutta kyllä siitä tulee pitkät 45 minuuttia, kun luovutaan noin nopeasti pallosta.

Vepsun seuraava ottelu on jo sunnuntaina HJK:ta vastaan. Klubi-peli alkaa kello 17:00 Elisa Stadionilla.

VPS tänään: Meerits - David (62' McQueen), Lahti, Ciss, Engström - Laatikainen, Jama, Lähde (81' Caé) - Strandvall, Sarr - Gueye (46' Hakola)

Artikkelikuva: Harri Bragge.