Oavgjort mot PS Kemi, nu väntar HIFK – ett fint erbjudande för studerande!

Oavgjort mot PS Kemi, nu väntar HIFK – ett fint erbjudande för studerande!

Den resultatmässigt tunga perioden fick fortsättning i söndagens bortamatch mot PS Kemi.

Bra inledning, rött kort åt motståndaren och ett läckert ledningsmål av Jonas Levänen. Allt såg alltså väldigt bra ut. Ett misstag på egen planhalva gav PS Kemi chansen att kvittera och därefter började hemmalaget igen tro på sin chans att klara av åtminstone oavgjort. Kemi försvarade tätt genom att ”parkera bussen” framför eget straffområde och VPS kom ingen vart. Närmast kom Mikko Viitikko med en cykelspark som rensades undan på mållinjen av Kemiförsvaret i slutminuterna.

Även om VPS nu har bakom sig en resultatmässigt sämre period i årets liga, borde man alltid sätta saker och ting i rätt perspektiv. Vi har fått uppleva en stark vår och försommar, oförglömliga matcher i Europaligan på fullsatt Elisastadion och njutit av ett nytt spelsystem som fått mycket beröm bland hela landets fotbollsfolk.

Och framför allt: Vepsu är grundat för 93 år sedan och är absolut en av de mest anrika fotbollsföreningarna i hela landet. VPS har vunnit mästerskap, plockat hem medaljer, trillat ner till division tre, stigit tillbaka, varit nära konkurs, spelat Europaligans kvalmatcher, uppfostrat massor av juniorer, stått för idrottsunderhållning på toppnivå under alla dessa år med ofta väldigt knappa resurser. Nu när stadens egen kille, chefstränaren Petri Vuorinen har det tufft med sitt lag, hoppas man att vi alla fotisentusiaster orkar ge all stöd åt laget och Pete.

Följande chans att stöda laget har vi alla inkommande fredag då Vepsu möter HIFK från Helsingfors, en annan av de mest anrika föreningarna i landet. HIFK tränas av mångfaldige Finska mästaren Antti Muurinen. HIFK har haft en mycket svår säsong och ligger nästsist i tabellen vilket kommer antagligen att innebära att för att hållas kvar i ligan måste HIFK spela kvalmatcher mot laget som blir tvåa i Ettan. HIFK behöver ännu poäng för att tabelljumbon JJK inte kör förbi. Vepsu har endast en teoretisk chans att nå upp till en fjärde plats som skulle ge plats i Europaligan även nästa år. Men närmast spelar Vepsu för att hitta tillbaka sitt eget spel och sitt självförtroende.

Vasa är en studiestad och alla studeranden blir på fredagen väl emottagna av VPS. För futtiga fem euro får man inträdesbiljett till matchen mor HIFK. Biljetten berättigar dessutom till en öl, läsk eller korv.  Biljetter säljs på Åbo Akademins, Vasa Universitets och Novias campus. Läs mera i sociala median, på VPS Instagram, Facebook och Twitter.

Fre 29.9. kl. 18:30 VPS-HIFK – Köp biljetter!

Foto: Juha Tamminen.