Ligan i gång igen efter landskampspausen

Ligan i gång igen efter landskampspausen

Vepsuspelarna fick några vilodagar under ligans landslagsuppehåll. Men riktigt alla hade inte möjlighet att njuta av sensommarens semesterdagar.

Joonas Vahtera blev kallad till U-21 landslaget som i fredags mötte Österrike på bortaplan i en match som slutade oavgjort 2-2. ”Jonttu” blev inbytt i 78 minuten och fick alltså spela drygt en kvart från slutet. Målvakten Marko Meerits satt på bänken i Estlands VM-kvalmatcher mot Grekland och Cypern. Även chefstränaren Petri Vuorinen hade ett uppdrag i VM-kvalsammanhang då han fungerade som kommentator på Svenska Yle i Finlands match mot Island, som slutade i en efterlängtad seger. En av de mest kända VPS anhängarna, Tim Sparv, agerade som lagkapten för Finland.

Trots att inga ligamatcher spelades under landskampsuppehållet blev det ingen nyhetstorka för Vepsus del. Jerry Voutilainen skrev på ett nytt kontrakt med VPS som sträcker sig till slutet av 2019 och innehåller även en option för 2020. Kuopiobördige Jerry är trots sin unga ålder (22) en rutinerad ligapelare, som till en början spelade som högerback i Vepsu, men har i år hittat en ny roll på mittfältet.  Trevliga kontraktsnyheter offentliggjordes också beträffande Marko Meerits vars option för 2018 utnyttjades.

Ligan kommer i gång för Vepsus del på fredagen då man på hemmaplan möter HJK som i praktiken säkrat FM titeln. VPS tog senast härlig seger varmed det blir ett revanschsuget HJK som kommer på besök. Före uppehållet förlorade VPS mot IFK Mariehamn borta på Åland med 0-1 och i slutminuterna i den matchen visade domaren gult kort för Ville Koskimaa, Varningen var den andra för dagen för Ville, som blev utvisad.  Orsaken till gula kortet förstod ingen varmed Vepsu inlämnade protest, vilken också godkändes. Spelförbudet som skulle ha varit automatiskt p.g.a utvisningen togs bort och Ville är därmed klar för spel på fredagen. VPS har ändå skadeproblem eftersom Timi Lahti skadade sig just före IFK matchen och kommer att vara enligt Vuorinen borta i några veckor. Vuorinen litar på att VPS hittar igen sitt spel och ger HJK ett hårt motstånd.

FRE 8.9. KL. 18:30 VPS-HJK – KÖP BILJETTER HÄR!

Artikkelikuva: Harri Bragge.