Kasvaako tästä herrasta seuraava vaasalainen Veikkausliiga-tähti?

Kasvaako tästä herrasta seuraava vaasalainen Veikkausliiga-tähti?

Joonas Vahteran optio kaudesta 2017 on käytetty ja näin ollen parikymppisen nuorukaisen edesottamuksista saadaan nauttia VPS:n riveissä vielä ensi kaudellakin.

Vahtera on lahjakas paljasjalkainen vaasalainen, jonka pallokosketus on samettinen. Vahtera on noussut päämäärätietoisesti kakkosdivarista askel kerrallaan kohti Veikkausliigaa ja tällä kaudella osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös valtakunnan korkeimmalla tasolla. Tähän mennessä 23 pelatussa Veikkausliiga-ottelussa on syntynyt kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä. Kumpikin Vahteran osumista on ollut voittomaali.

Tällä viikolla Vahtera valittiin alle 20-vuotiaiden maajoukkueryhmään ja hän on varmasti tiukasti seurannassa seuraavia arvokisakarsintoja ajatellen. Viime kaudella vielä Ykkösdivaria pelanneesta nuorukaisesta on kovaa vauhtia kasvamassa Vepsun seuraava Veikkausliiga-tähti.

Täksi kaudeksi Vasa IFK:sta Vaasan Palloseuraan takaisin siirtynyt Vahtera solmi viime talvena 1+1 -vuotisen sopimuksen ja vuonna 1996 syntynyt pallotaituri onkin innoissaan saadessaan jatkaa Vepsussa.

– Ei tässä sinänsä mitään erikoisempia fiiliksia. Treeni jatkuu ja olen onnellinen, että saan jatkaa tässä jengissä vielä, Vahtera toteaa.

Vahteran kehityskaari viime vuosien aikana ja pelkästään tällä sesongilla on ollut huima.

– Fysiikkahommia on tullut tehtyä enemmän kuin yleensä. Varsinkin henkilökohtaisten treeniohjelmien myötä nopeusominaisuuteni ovat kehittyneet paljon. Kokemusta on tullut myös paljon lisää, kun on saanut pelata hyviä joukkueita vastaan ja pelata ja treenata hyvien pelikavereiden kanssa, Vahtera kertoo.

Tuore maajoukkuekomennus ei sinänsä tuo ”lisäbuustia” arkeen, vaikka onkin mukava pukea sinivalkoista päälle taas. Viimeksi Vahtera on edustanut Suomea alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2014.

– Ihan hienoa päästä pitkästä aikaa katsomaan minkä tasoinen meno tuolla kansainvälisissä peleissä on. Ei siitä mitään lisälatausta tule, vedän täysillä aina muutenkin.

Myös päävalmentaja Petri Vuorinen on ollut tyytyväinen Vahteran tekemiseen. Jatkosta puhuttiin jo ennen kuin sopimus viime talvena allekirjoitettiin.

– Tiesimme, että hän on hyvä pelaaja ja jo sopimusta allekirjoittaessamme keskustelimme tulevasta ja sovimme, että mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ura kyllä jatkuu Vaasan Palloseurassa. Olen henkilökohtaisesti iloinen ”Jontun” puolesta. Hän on sopeutunut joukkueeseen hyvin ja hän on tehnyt urallaan hyviä valintoja, mikä on tuonut hänet nuorten maajoukkueen kautta kakkos- ja ykkösdivariin ja sieltä nyt Veikkausliigaan. Hän on ottanut hyviä askeleita ja nostanut koko ajan tasoaan sarjatason mukana, Vuorinen kommentoi.

Kuva: Harri Bragge / HB-Photography