Höstsäsongen ger playoffkänsla

Höstsäsongen ger playoffkänsla

Vepsu mötte i söndags Ilves från Tammerfors för den tredje och sista gång n i årets Veikkausliiga. De två tidigare mötena var svåra för de svartvita. Ilves tog först en bortaseger med 0-2 på Elisastadion och för några veckor sedan blev det mållöst på Tammela.

Inför det senaste mötet var VPS törstiga efter en seger och behövde hitta ett sätt att bryta Ilves täta försvarsspel. Det såg bra ut i halvtid då Vepsus kapten för dagen, Sebastian Strandvall, hade skjutit hemmalaget till ledningen från straffpunkten. Den första halvleken var i sin helhet stark av VPS, vars höga press hindrade Ilves från att bygga upp sitt eget spel.

Men matchbilden ändrades totalt efter halvtidsvilan.

– Ilves gjorde två byten och tog in en targetspelare på topp, så vi förväntade oss fler långbollar av Ilves. Därmed gjorde även vi en förändring i formationen och bytte till en trebackslinje, förklarade chefstränaren Petri Vuorinen till Radio Vaasa.

Trebackslinjen hjälpte dock inte. Ilves började pressa högre uppifrån och nu var det hemmalagets tur att kämpa med speluppbyggnaden, rollerna byttes om fullständigt.

– Vi fick inte spelet vidare från backlinjen efter pausvilan och i stället tvingades förlita oss på ett lågt blockförsvar mot Ilves långbollar, analyserade Vuorinen till Radio Vaasa.

Veikkausliigamatchen mellan VPS och Ilves blev alltså återigen en otroligt jämn match, där bägge sidor hade sina perioder. VPS-coachen Vuorinen noterade en extraladdning i matchen.

– Det är nu på säsongens sista tredjedel som alla lag kämpar extra hårt för poängen i varenda match. De jämna matcherna återspeglar även den jämna tabellen. Det ger lite av en playoffkänsla, menar Vuorinen.

VPS ”playoffkamp” fortsätter söndagen 27:e augusti på Wiklöf Holding Arena mot IFK Mariehamn. Följ Ränderna i racet mot Europa!

NÄSTA HEMMAMATCH 8.9. KL. 18:30 VPS-HJK – KÖP BILJETTER HÄR!