Gatambiyen maali toi VPS J Akatemialle voiton

DSC_0811

VPS J Akatemia nappasi tänään 1-0 -voiton vieraskentällä Sporting Kristinasta. Ottelun ainoan maalin teki Fabrice Gatambiye. Voitto oli nuorukaisille neljäs putkeen.

Perjantai-illan kamppailussa, joka toimi samalla Kristiinankaupungin uuden tekonurmikentän avajaisotteluna, Vepsun avauskokoonpanossa pelasi neljä edustusjoukkueen sopimuspelaajaa, joista Fabrice Gatambiye ja Mudu Sarr ovat tällä kaudella saaneet minuutteja myös Veikkausliigassa. Myös Khamis Maki ja Leevi Mäkilä olivat avauksessa.

Gatambiyen voittomaaliksi jäänyt 1-0 -osuma oli ottelun ensimmäinen tilastomerkintä. Osuma syntyi 39. peliminuutilla. Gatambiyen maalilla Akatemia karkasi viime kierroksella pisteitä menettäneestä FC Kiistosta neljän pisteen etumatkalle. Kolmantena olevaan Korsnäs FF:iin on eroa viisi pistettä. Neljäntenä majaileva Sporting jäi tappion myötä yhdeksän pisteen päähän ja vieläpä pelin enemmän pelanneena.

Otteetkin olivat kovia, sillä ottelussa laputettiin kaikkiaan seitsemän keltaista korttia ja kaikki varoitukset nostettiin toisella puoliajalla. Sportingin puolelta keltaista näkivät Jim Mattfolk, Tony Lehto ja Elias Rantala. Vepsun joukkueesta varoitettiin maalintekijä Gatambiyea ja Miikka Vedenjuoksua. Puolustaja Otto-Kalle Forsman puolestaan ajettiin ulos kahdella keltaisella kortilla. Jälkimmäinen ja punaisen kortin aiheuttanut varoitus tuli kuitenkin vieraiden onneksi vasta myöhään, pelin toisella lisäaikaminuutilla.

Seuraavankin ottelun Akatemia pelaa vieraissa, kun se matkustaa Ähtävälle Esse IK:n vieraaksi 4.8. Esse IK on Kolmosen sarjataulukossa sijalla yhdeksän.